Bohó lakberendezés, olcsó DIY ötletekkel

20.02.2023 Angelika Otthon Megosztás
ferfi-olvas-dekor

Milyennek látod a lakásod? Megvagy vele elégedve? Vagy esetleg változtatnál egy-két dolgon? Mutatunk pár DIY ötletet, amivel kellemes, bohém hangulatot tudsz varázsolni minimális ráfordítással.

boho stílus nemcsak az öltözködésben nagyon menő, de,mint lakberendezési stílus is nagyon elterjedt. Népszerűségét egyediségének, sokoldalúságának, merészségének köszönheti.

 

Hogyan alakítsuk ki bohém stílusú lakást?

Dobd fel lakásod különböző kiegészítőkkel. A 4home.hu oldalon most -3 % kedvezményt találsz. A kosárban add meg a AFH3 kuponkódot. Használd ki a 4home.hu kuponok előnyeit és vásárolj olcsóbban. A kedvezmény 2023. 2. 28-ig  érvényes.

hintaagy

 

Bohém otthon jellemzői


A belső kialakítást ebben a stílusban a felhasznált anyagok, színek és elemek kombinációja és sokfélesége határozza meg. Szintén üdvözlendő a régi és az új egy térben való ötvözése és a különleges személyes jelentéssel bíró tárgyak elhelyezése.

Kalandvágyó és kreatív lélek vagy? Pontosan az ilyen személyiségek hajlanak leginkább a bohém stílusra. Így fejezik ki temperamentumukat, egyedi stílusukat és fantáziájukat.

agy-bogre-agak

Bohó stílus alapjai


Színes elemek és dekorációk a legjellemzőbbek, de ezeket sem szabad túlzásba vinni. Helyezz el belőlük annyit, hogy kényelmesen érezd magad, és hagyd, hogy a tér lélegezzen.

__check

Színek – illeszd a belső teret lágy, természetes és semleges színekhez. A fehér, krém- vagy olívazöld vagy pasztell árnyalatok a legnépszerűbbek. Azonban, ha a színek szerelmese vagy, használhatsz narancssárga, zöld vagy kék színt.

__check

Bútorok – egészítsd ki a klasszikus bútorokat egyedi vintage és retro darabokkal. Újítsd fel régebbi bútoraidat, és adj nekik egy második esélyt.

__check

Anyagok – minél több, annál jobb. Képzelj el egy fémlábas fából készült asztalt a nappalid közepén, a közelében pedig egy fonott széket vastag takaróval. Ne félj kombinálni a különböző anyagokat egy térben.

__check

Virágok – tégy  néhány friss és szárított csokrot egy térbe.

__check

További dekorációk – elengedhetetlenek a szőnyegek, világítás vagy az otthoni kiegészítők

szonyeg-csesze

 

DIY boho stílusú dekorációk

 

Amellett, hogy különféle boho dekorációkat és tárgyakat is vásárolsz, akár magad is elkészítheted őket, amivel a legjobban ki tudod kifejezni személyiséged és ízlésed. Íme néhány inspiráció az egyedi és gyönyörű boho stílusú otthonhoz.

 

Keretezd be emlékeid

 

Szeretsz utazni? Mi a kedvenc úticélod? Biztos van róla sok-sok fotód. Válasszd ki a legszebbeket, és keretezd be őket egy egyszerű fakeretbe. Minden alkalommal, amikor rájuk nézel, a gyönyörű pillanatok fognak eszedbe jutni.

A keretbe tudsz tenni akár általad készült festményeket, hímzett képeket, vagy akár emléktárgyakat, például térképet.

fa-dekoracio-konyv

Egy jó könyv is hozzátartozik egy szép otthonhoz. Melyiket szereted jobban? A nyomtatott vagy elektronikus könyvet? A cikkben olvashatsz előnyeikről és hátrányaikról.

Friss és szárított virágok

 

Bolondítsd meg a házban lévő virágokat akár száraz fűszálakkal vagy szárított virágokkal.Tegyél egy sétát a természetbe, gyűjtögess és helyezd őket különböző méretű, színű és formájú vázákba. Változatosságukkal tökéletesen illeszkednek a belső térbe.

Nem muszáj a virágot mindig cserépbe helyezni a földre. Tedd egy fapolcra futó növényeid mellé, és töltsd meg élettel a nappalidat.

 

szaritott-viragok-vazaba

Városi lakásban élsz, de szeretsz egy kis időt a szabadban is tölteni? Hoztunk neked néhány tippet, hogyan rendezd be kényelmesen az erkélyed, még ha az egészen kicsi is

A fa rendkívül sokszínűen felhasználható

 

Sétálj a természetbe, gyűjts ágakat, és gondolj a kifinomult boho dekorációkra. A virágos vázába kis gallyak és funkcionális elemként a nagyobb ágak illeszkednek.

Egy ág is helyettesítheti a klasszikus karnist. Rögzítsd rá a függönyt vékony zsineg segítségével, és máris egy kis természetes hangulatot tudsz teremteni.

És mit szólnál egy rattan fejtámlához? Remekül fog kinézni lágy színekkel kombinálva.

agy-futo-novenyek

 

Új ötletek zsineg segítségével

 

Hogyan lehet egy közönséges virágcserépből eredetit csinálni? Fokozatosan kend körbe ragasztóval, és tekerd körbe zsineggel.

Ugyanígy új külsőt adhat a régi papírdobozoknak vagy a régi befőttes üvegeknek. Ezzel stílusos tárolóhelyet vagy virágvázát tudunk létrehozni.

A zsineg sokoldalú segédeszköz. Különlegessé teheti az asztali lámpákat, vagy funkcionális akasztóként szolgálhat fali tükörhöz.

 

fa-dekor-agy

 

Horgolás és kötés

 

Nem igazán állnak hozzád közel ezek a tevékenységek? Látogasd meg szüleid vagy nagyszüleid, és keress velük olyan kötött takarókat, amelyeket maguk készítettek.

A régebbi párnákat is feldobhatod csipkével vagy bojtokkal. Ez a boho stilus maga.

 

Álomfogó

 

Egy álomfogó egy lakásból sem hiányozhat.. Hagyományosan az ágyad fölé kell helyezni, hogy elkapja a rossz álmokat, és engedje, hogy jók jöhessenek.

Hogyan készítsünk álomfogót otthon? Ebben a videóban meg tudod nézni:

Forrás: Youtube

A makramé egy másik nagyszerű boho kiegészítő. Egyszerűen pamutzsinórok és madzagok összefonásával érdekes mintákat hozhatsz létre. A makramé különálló faldíszként, is használható.

 

no-virag-diszites

 

Használj fel mindent

 

Ki akarsz dobni néhány szövetdarabot? Használd fel őket. Például készíts belőlük kis zacskókat az illatos fűszernövények számára, és helyezd körbe a szobákban.

Vagy varrd össze őket, és készíts egyedi párnahuzatokat.

Gyapjúgolyókból akár székhuzatot vagy gyönyörű szőnyeget is készíthetsz a nappalidba.

 

fonott-rattan-fotel-virag

Megtetszett a boho stílus? Mostmár csakis rajtad múlik, hogy alakítod ki otthonod.

További inspircáiót szeretnél? Összegyűjtöttünk néhány boho stilusu lakberendezési ötletet.

eukaliptusz-vaza

alomfogo

makrame-viragok

makrame-szaritott-viragok

makrame-futo-novenyek

fonott-szek-virag

szonyeg-kepek-kanapek