Nagy ötletek kis erkélyhez! Íme néhány tipp

24.08.2022 Karolina Otthon Megosztás
erkely

Városi lakásban élsz, de szeretsz egy kis időt a szabadban is tölteni? Hoztunk neked néhány tippet, hogyan rendezd be kényelmesen az erkélyed, még ha az egészen kicsi is.

Az erkély a kedvenc részed az egész lakásban? A kicsi erkély berendezése nagy fejtörést okozhat. De cikkünkben tanácsot adunk neked, hogyan rendezd be az erkélyed. Segítségükkel minden ott töltött perc még kellemesebb lesz.

Kis erkély berendezése

 

A lakások erkélyei általában nem túl tágasak. Ezért elengedhetetlen a megfelelő bútorválasztás, valamint a kiegészítők megfelelő elhelyezése. Hogyan ne legyen zsúfolt az erkélyed? Koncentrálj erre a 3 elemre.

elso kep

Bútor

 

A kis erkély berendezésénél a bútorválasztás a legfontosabb. Ez az alapelem, amelyhez igazíthatod az összes többi dekorációt. Többféle anyag közül választhatsz. Szereted a fa vagy fém bútorokat, avagy klasszikus rattan vagy a jelenleg divatos raklap bútorokat részesíted előnyben?

Milyen anyagból válasszunk bútort?

 

__check

Fém – stabilitást, nagy teherbírást és ellenállást biztosít. Végül, de nem utolsósorban a hosszú élettartamú. Kiválasztásakor a könnyű karbantartásával is elégedett leszel.

__check

Fa – nem csak az erkélyek, hanem a teraszok legnépszerűbb bútoranyaga is egyben. Lehetővé teszi a különböző színek kombinálását és hosszú élettartamúak. Ez teszi a bútorgyártás leggyakrabban használt anyagává.

__check

Rattan – kiváló anyag, ha tartós, erős és stabil erkélybútort szeretnél.

 

__check

Raklapok - mindössze 3 raklappal teljes értékű padot hozhatsz létre. Egészítsd ki ülő- és díszpárnákkal. Az eredmény egy trendi és olcsó bútordarab.

fotel kep

 

Milyen bútorok közül választhatsz?

 

__check

Asztal - praktikus funkciója mellett esztétikai funkciót is betölthet, dekorációként is használhatod. A rendelkezésre álló erkélyasztalok közül választhatsz kerek, téglalap vagy négyzet alakú forma között.

__check

Székek – a klasszikusok székeket az erkély berendezése esetében összecsukhatóakkal helyettesítheted. Télre elteszed egy tárolódobozba, és tavasz elején újra kiveszed. Tökéletesek egy kicsi erkély esetében

__check

Pad – a székekhez képest kényelmesebb bútordarab. Mit szólnál egy padhoz, amely tárolóval is rendelkezik? Ezzel ügyesen megoldhatod helyhiányt.

__check

Bútorgarnitúra – ha te is mindig figyelsz a részletekre, és azt szeretnéd, hogy az ülőhelyek megfelelő kombinációban legyenek, válassz erkélygarnitúrát. Nagyszerű még az igazán ki balkonokra is.

balkon aszal

Erkélybútort keresel? Mielőtt felkeresnéd a boltot, vess egy pillantást a székek, asztalok, padok, de garnitúrák és egyéb bútorok online kínálatára is.

Virágok az erkélyre

 

Tudod, mely virágok és növények alkalmasak az erkélyre? A virágzási időszakuk mellett vedd figyelembe erkélyed tájolását is. Mindegyik égtáj  különböző típusú virágok és növények termesztéséhez alkalmas.

Milyen virágokat válasszunk az erkélyre?

 

__check

A közvetlen napfényre szánt déli erkélyes virágok közé tartozik a jól ismert muskátli, petúnia és leander. A citrusfélék és a díszfüvek is élvezik a napot.

__check

Keleti - reggeli napsütés és a részleges árnyék ideális fuksziák, harangvirágok vagy klematiszok számára.

__check

Nyugati - muskátlik, petúniák és dáliák is boldogulnak rajta.

 

__check

Északi - válassz különböző típusú fukszia, borostyán vagy hortenzia közül.

Számos gyógynövény alkalmas erkélyes termesztésre is. Ezután használhatja őket a konyhában. Mit szólnál bazsalikomhoz, illatos rozmaringhoz vagy levendulához, frissítő mentával vagy metélőhagymával és zsályával? Valamennyit az erkélyen nevelheti különösebb gondozás nélkül.

Mi a helyzet az egész éves virágokkal? Ideálisak a különféle tűlevelűek, sziklakertek, alacsony évelők és utónövények. Velük erkélyed egész évben színpompás lesz majd.

A házi limonádé a nyár szerves részét képezi. Receptjeink szerint gyorsan, olcsón és otthon kényelmében elkészítheted őket. Ráadásul az „új” erkélyen még jobban ízlenek majd.

noveny erkely

 

Kiegészítők az erkélyre

 

A kiegészítők bármely helységnek kellemesebb hangulatot kölcsönözhetnek. Jöjjenek tippjeink, melyek a legjobb esztétikus ugyanakkor praktikus kiegészítők az erkélyre.

__check

Napernyő – nem hiányozhat az erkélyről. Kellemes árnyékot biztosít a forró napokon. Az balkonra szánt napernyők átmérője kisebb a kerti ernyőkéhez képest. Feltűnőek, és sok ernyőnek a dőlésszöge beállítható.

__check

Világítás - a világítás a forró nyári esetéken, de a kellemes őszi napokon is meghittebbé teszi erkélyed hangulatát. Feltétlenül szerezz be egy lámpást vagy fényfüzért.

__check

Párnák, takarók és apróságok – akár többet, akár kevesebbet használod őket, hangulatosabbá teszik az erkélyedet. Egyszerűen sosem elég belőlük.

__check

Könyvek – készíts egy kis könyvtárat az erkélyen is. Egy polc több könyvvel különlegessé teszi az egész balkont. Vagy helyezd el őket a padocska tárolóreteszébe.

A tökéletes napernyőt keresed az erkélyére? Itt biztosan megtalálod.

Még a legkisebb erkély is remekül nézhet ki. A megfelelő bútorok és kiegészítők kiválasztásával olyan hellyé varázsolhatod, ahonnan nem akarsz majd elmenni. Csak használd ki a kerti bútor kiárusítást, biztosan találsz valami érdekeset.