Csináld magad adventi koszorú, hogy olcsóbb legyen a karácsony

Készülsz már a közelgő karácsonyra? Nem volt időd beszerezni az adventi koszorút? Ne aggódj, még nincs vége az adventnek! Készítsd el otthon saját magad, és spórolj.

A karácsony előtti időszak elengedhetetlen szimbóluma, szinte minden háztartásban ott van a helye az asztalon.

Tudtad, hogy otthon is készíthetsz adventi koszorút? Ez a kellemes tevékenység még hangulatosabbá teszi a családdal töltött időt. És nem csak azt. A DIY adventi koszorú nagyszerű módja a megtakarításnak.

Varázsolj igazi karácsonyi hangulatot otthonodba sok-sok dekorációval. Megvásárolhatod őket most sokkal olcsóbban a 4Home kupon segítségével. Csak add meg a AFH3 kódot, és máris tiéd a 3% kedvezmény. Év végéig  még érvényes, ne maradj le

adventi koszoru

 

Az adventi koszorú jelentése

 

Az advent szó a latin „adventus” szóból származik, jelentése „eljövetel”. A keresztények számára az advent a karácsonyi készülődés időszaka. Vasárnaponként meggyújtják az adventi koszorún található négy gyertya egyikét. Az utolsó az Úr születését jelképezi.

Tudod mit jelent az adventi gyertya?

1

remény

2

béke

3

öröm

4

szeretet

Az első 3 adventi vasárnap jellegzetes színe a lila. Az utolsó vasárnaphoz pedig a rózsaszín tartozik. Ha nincs ilyen színű gyertyád, használhatsz fehéret és pirosat is.

A gyertyákat az óramutató járásával ellentétes irányban gyújtjuk meg. Ha egymás mellett vannak, balról jobbra gyújtjuk meg őket.

Hol találod a legszebb fényfüzéreket, vagy más karácsonyi dekorációt? Hát perszhogy az Alinda.hu oldalon. Csak használd az ALDN5 év végéig, és máris -5% kedvezménnyel vásárolsz. 

fekete feher

 

Az első adventi koszorú

 

Az első adventi koszorút 1839-ben állították fel Németországban. Johann Hinrich Wichern evangélikus pap készítette a gyerekeknek, hogy visszaszámolhassák a napokat karácsonyig. Alapanyagként egy szekér fa kerekét használta, és 20 kis fehér és 4 nagy piros gyertyát rögzített. Minden nap 1 kicsi, vasárnap 1 nagy gyertyát gyújtottak.

adventi koszorú

 

Adventi koszorú házilag

 

Adventi koszorú DIY? Egy kis kreativitással bárki elkészíthet egyet. Első lépésként döntsd el, milyen formája lesz. Hagyományos kör alakú koszorú lesz? Vagy inkább egy fából készült modern darab?

Erre lesz szükséged:

__check

koszorú alapja – polisztirol, szalma, keményebb kartonpapír

__check

tűlevelek, ágak

__check

zsinór vagy vékony drót

__check

ragasztópisztoly

__check

4 adventi gyertya

__check

egy darab drót a gyertyák rögzítéséhez

__check

dekoráció – fenyőtobozok, kis karácsonyi díszek, egész fahéj, dióhéj és egyebek

diy advent

 

Elkészítés

1

Rögzítsd a tűleveleket a koszorú előkészített alapjához drót vagy madzag segítségével. Mindezt úgy, hogy a lehető legkevésbé legyen látható. A gallyakat szabálytalanul helyezzük el, hogy természetesnek tűnjenek.

2

Egy drótdarab segítségével helyezzük a gyertyákat a koszorúra.

3

Ragasztópisztollyal ragasszuk fel az összes általunk elkészített díszt, dekorációt.

Ha más anyagokból szeretnél adventi koszorút készíteni, az csak rajtad múlik. A tűleveleket helyettesítheted például fenyőtobozokkal vagy dióval.

piros gyertya

 

Jelenleg a természetes anyagokból készült koszorúk a legtrendibbek. De ne feledkezzünk meg a lényegükről és jelentésükről, amikor díszítjük őket.

Idén élő karácsonyfa vásárlásán gondolkodsz? Cikkünkből megtudhatod az előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy milyen gondozásra van szüksége egy élő karácsonyfának.