Hogyan válasszuk ki a legjobb tabletet? Mutatjuk a legjobb ajánlatokat

10.04.2024 Mária Online vásárlás Megosztás

Elérhető áron szeretnél tabletet vásárolni általános használatra? Mutatunk 4 olyan terméket, amelyek elnyerhetik a tetszésedet.

Kisebb, mint egy laptop, nagyobb, mint egy mobiltelefon, mégis egy többfunkciós eszköz – többek között ezekkel a jellemzőkkel tudnánk jellemezni a tableteket.

Manapság nehezen találnák olyan háztartást, amelyben ne lenne legalább egy tablet. Leggyakrabban a gyerekek használják az iskolai kötelezettségeik elvégzésére vagy munka céljára.  A szabadidő eltöltésére a családok főként a megfizethető áron beszerezhető modelleket választják. Modelltől függően nem várható el ezektől az eszközöktől extra nagy tárhely, sok megapixeles kamera vagy nagy teljesítmény.

Te is elsősorban a szabadidő eltöltésére, vagy időnkénti használatra szeretnél egyet beszerezni? Ilyen esetben teljesen felesleges sokat költened. Válassz az általunk kínált tabletek közül – ezek a legjobb tabletek 100 ezer alatt.

Nem tudod hogyan találd meg a legjobb tabletet 100 ezer alatt? A webáruházban állítsd be a szűrőt az általad meghatározott összegre. Az Alza webáruházban megtettük ezt helyetted.

__bulb
A legjobb okosórák nőknek, férfiaknak és gyerekeknek: Melyiket válasszuk?

Az okosóra kiválasztásában sok szempontot kell figyelembe vennünk, köztük az árat is. Melyek a legjobb okosórák, amelyek minden családtag számára megfelelőek?

Mit várhatsz egy tablettől, amely ára legfeljebb 100 ezer?

 

Amennyiben ebben az árkategóriában gondolkozol, már az elején le kell szögezni, hogy ezek a készülékek elsősorban olyan felhasználóknak ajánlottak, akik nem várnak túl sokat a készüléktől. Funkcióikkal és sebességükkel inkább a közép- és idősebb generációnak, vagy olyan személyeknek felelnek meg, akik nem tartanak igényt az intelligens funkciókra és nincs is rá szükségük. Nagyszerűen alkalmasak videók megtekintésére, jegyzetek írására, korlátlan internetböngészésre, vagy alacsony grafikát igénylő játékok játszására. Másrészről viszont profi minőségű fotókra és 5G hálózathoz való csatlakozásra nem számíthatsz. Egyes paraméterek viszont kellemes meglepetést okozhatnak.

Képátló

 

A legjobb tabletek 100 ezer alatt 8“ - 10“ képátlót kínálnak, egyes esetekben ettől valamivel nagyobbat is.

Nem tudod, mekkora méretű tabletet válassz?  A vásárlás során vedd számításba igényeidet, valamint az elsődleges felhasználási célt is. Például egy kisebb méretű kijelzővel rendelkező tablet jegyzetelésre megfelelő, azonban a legjobb tablet filmnézéshez nagyobb méretű képernyőt kínál.

Használd ki a következő ajánlatokat, és nem csak egy új tabletre tehetsz szert, de még spórolhatsz is:

Felbontás

 

Az ilyen áron beszerezhető tabletek általában HD felbontást kínálnak, azonban számos tablet modell 100 ezer alatt akár FullHD felbontással is büszkélkedhet. Elég kiválasztani a legjobb tabletet és részletgazdag, minőségi és éles képre számíthatsz.

Teljesítmény

 

Teljesítményüket tekintve a 100 ezertől olcsóbb tabletek kiválóan alkalmasak a mindennapi irodai feladatok elvégzésére. Az ilyen áron beszerezhető tableteknek nem okoz problémát a jegyzetelés, táblázatok készítése vagy szerkesztése, videók megtekintése és közösségi hálók böngészése, sőt, több nyitott ablak egyidejű használata mellett is képesek a munkavégzésre.

A tablet teljesítményét a jó minőségű processzor és az Android operációs rendszer biztosítja. Ezekkel főként az alacsonyabb árkategóriájú tableteknél találkozhatsz.

A nő a szűnyegen ül és a tableten dolgozik.

Autor: Brooke Cagle (Unsplash)

Sikerült kiválasztanod a számodra legmegfelelőbb tabletet? Szerezd be a szükséges olyan kiegészítőket is, mint a tok, a védőfólia vagy a tartó. Az Andreashopban mindent megtalálsz.

Kamera

 

Amint már említettük, a legjobb tabletek 100 ezer alatt nem készítenek profi fotókat. Ez azonban nem azt jelenti, hogy egy ilyen tablettel kizárólag rossz minőségű képeket készíthetsz. A hátlapon lévő fő kamera leggyakrabban 8 Mpx felbontást kínál. Az előlapi szelfi kamera felbontása rendszerint 5 Mpx.

Ezen az árkategórián belül viszont olyan kivételek is találhatóak, amelyeknél például a fő kamera 16 Mpx-es, a szelfi kamera pedig 8 Mpx-es.

Ezekről az elektronikus kütyükre érvényes kedvezményekről már hallottál?

Funkciók

 

Milyen funkciókra számíthatsz a legjobb tableteknél 100 ezer alatt? A Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 3G vagy 4G vezeték nélküli csatlakozás szinte magától értetődő. Természetesen az USB-C csatlakozó vagy a mozgásérzékelők sem hiányozhatnak.

Szerkezet és a kidolgozás minősége

 

Úgy gondolod, hogy ilyen ár érték arányú tablettől csak műanyag szerkezetre és robusztus formatervezésre számíthatsz? Akkor a minőség meglepetést fog okozni. Ezen tabletek közül számos modell szép fém kivitelben pompázik. A kidolgozás minősége azonban a drágább modellekkel szemben jóval alacsonyabb.

Tárhely

 

És ami a tablet tárhelyét illeti? Mindent el tudsz rá menteni, amire szükséged van? Nem kell aggódni, az ilyen készülékek 32 GB, 64 GB, sőt egyes modellek akár 128 GB felhasználói tárhelyet is kínálnak. A RAM memóriát tekintve ezen modellek többségénél ez legfeljebb 4 GB.

Mi a helyzet az akkumulátor kapacitásával? Kapacitás szempontjából ez a kategória természetesen nem szállhat versenybe a drágább és hatékonyabb tabletekkel, azonban nem kell aggódni, mivel az akkumulátor kapacitása ezeknél a modelleknél körülbelül 8 000 mAh.

Az elektromos cikkekre érvényes további kedvezményeket itt találod:

Legjobb tablet márkák és árkategóriák

 

A maximális árszint egyértelmű, de mi a helyzet az alsó határral? Ha 100 ezer alatti összegért szeretnél tabletet vásárolni, ebben az esetben érdemes az 50 ezer feletti ajánlatok között böngészni. Az ezen ár alatti modellek paraméterei ugyanis jelentősen eltérnek, alacsonyabbak.

A legjobb tabeltek közt 100 ezer alatt olyan márkák termékeit is megtalálhatod, mint a Samsung, a Lenovo vagy a Huawei. A tablet ára webáruházonként is változhat, ezért, ha az általad kiválasztott  tablet árát egy webáruház kínálatában túl magasnak találod, ne habozz, és nézz körül más webáruházban is. Tudod, hogyan spórolhatsz szinte minden egyes online vásárlás során? Egyszerűen, az általunk kínált KUPLIO Bővítmény letöltésével.

A férfi az asztalnál ül és tableten dolgozik.

Autor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

4 legjobb tablet 100 ezer alatt

 

Nem tudod, melyik a legjobb tablet 100 ezer alatt? 4 közkedvelt modellt is bemutatunk, lehet találsz köztük számodra megfelelőt.

Lenovo Tab M9 ZAC30003CZ

 

Kezdjük egy kisebb méretű, Android operációs rendszerrel működő tablettel. A Lenovo Tab M9 ZAC30003CZ képátlója 9“, hatékony nyolcmagos processzort rejt.

Fotók a 8 Mpx felbontású fő kamerával készíthetőek, az előlapon 2 Mpx felbontást kínáló kamera található. A készülék remek, 64 GB tárhelyet biztosít. A RAM 4 GB. Természetesen Wi-Fi, Bluetooth, USB-C és különböző érzékelők is találhatóak az eszközön.

Az 5100 mAh kapacitású akkumulátor körülbelül 13 órás működést kínál. De vajon mennyibe kerül ez a tablet? Körülbelül 60 000 forintért beszerezhető. Az extra alacsony ár és a paraméterek miatt a legjobb ár érték arányú tabletnek tekinthető.

__bulb
Mire figyeljünk szónikus fogkefe vásárlásakor, és hol érdemes megvenni?

Mindenki vágyik egy szép és egészséges mosolyra. Te hogyan gondoskodsz erről? Egy szónikus fogkefe segíthet a megfelelő ápolásban. Hogyan válaszd ki és hol tudod megvásárolni?

Xiaomi Redmi Pad SE 4GB/128GB

 

A sorrendben a második a legjobb tablet 2023-ban, amely ma is népszerű és megfizethető készülék. Ahogy a neve is mutatja, a Xiaomi Redmi Pad SE 4GB/128GB, bőséges 128 GB belső tárhelyet és 4 GB RAM-ot biztosít a felhasználó számára.

A 11“ méretű kijelző színekben és részletekben gazdag képet biztosít. A fotók esetében sincs ez másként, ezt az 5 Mpx felbontású előlapi, valamint a 8 Mpx felbontású hátlapi kamera biztosítja. Ami az üzemidőt illeti, a tablet 8 000 mAh kapacitású akkumulátorral ellátott, így mindig lehet rá számítani. Ezen paramétereken felül a megjelenés sem okoz csalódást. A tablet szerkezete fém, formatervezése minimalista. Jelenleg 65 000 Ft áron vásárolható meg az Alza webáruházban.

Az anya és a fiu egy tabletet néznek a kanapén ülve.

Autor: Julia M Cameron (Pexels)

Samsung Galaxy Tab A8 LTE

 

A népszerű elektronikai és háztartási készülékeket gyártó márka által gyártott tablet kis kerettel ellátott, szerkezete fémből készült és ultravékony. A tabletet egy nyolcmagos processzor hajtja, amelyen Android operációs rendszer fut. 32 GB belső tárhelyet, 7 040 mAh kapacitású akkumulátort és 8 Mpx felbontású hátlapi kamerát kínál. Mindezek mellett Fast Charging technológiával is felszerelt, így rendkívül gyorsan feltölthető.

A 10,5“ méretű kijelzőn gyerekjáték lesz az interneten történő böngészés, azonban filmek vagy videók megtekintésére is kiválóan alkalmas. A kiváló hangzást 4 hangszóró biztosítja. A tableten több böngészőablak is megnyitható egyszerre, sőt, az egyes eszközök közti váltás sem okoz gondot. A tablet mindkét feladatot könnyedén elvégzi.

A Wi-Fi, Bluetooth vagy az LTE kapcsolaton felül a tablet számos hasznos funkciót és előnyt kínál. A Samsung Kids alkalmazás például számos szórakoztató tevékenységet tartalmaz a gyerekeknek, a Samsung Recorder funkció pedig lehetővé teszi a kedvenc műsorok rögzítését, így azok később bármikor visszanézhetőek. Végezetül a Samsung Knox platformot is érdemes megemlíteni, amely védi a készüléket a veszélyes fenyegetésektől. A tablet az Alza webáruházában is beszerezhető.

__bulb
A legjobb okosórák nőknek, férfiaknak és gyerekeknek: Melyiket válasszuk?

Az okosóra kiválasztásában sok szempontot kell figyelembe vennünk, köztük az árat is. Melyek a legjobb okosórák, amelyek minden családtag számára megfelelőek?

Honor Pad X9 5301AGHX

 

Legjobb tableteket tartalmazó ranglétránk utolsó tagja a Honor Pad X9 5301AGHX tablet.

A kijelző képátlója 11,5“, a telített színeknek köszönhetően öröm lesz a videók megtekintése. A kiváló vizuális élmény tehát magától értetődő, minden bizonnyal ez a legjobb tablet filmnézéshez a felsorolásunkból. Azonban a zenei élmény is fantasztikus, mivel a tablet 6 hangszóróval felszerelt. A nagy méretű kijelző miatt ez a legjobb tablet jegyzetkészítésre is.

A 7 250 mAh kapacitású akkumulátor 13 órás működést kínál, a készülék 128 GB belső tárhellyel rendelkezik. Az árkategóriát tekintve azonban egyértelmű, hogy nem lehet minden paraméter csúcsminőségű – kevésbé jónak itt csupán a hátlapi és előlapi kamerákat titulálhatjuk, amelyek 5 Mpx felbontást kínálnak.

__bulb
Ingyen online filmek? Olvasd el tippjeinket

Sorozatrajongó vagy? Ezeken az oldalakon bármikor nézhetsz filmet online ingyen.

Amint láthatod, az elérhetőbb áron kapható tabletek is képesek kiváló teljesítményt elérni, megfelelő méretű belső tárhelyet, képátlót és egyéb paramétereket kínálni. Lehet, hogy némely paraméterek nem a legjobbak, azonban ezen készülékek értékelésénél a készülék árát is figyelembe kell venni. Végezetül elmondhatjuk, hogy ha bár csupán 100 ezret szeretnél költeni a készülékre, így is egy hétköznapi használatra megfelelő jó minőségű tabletet tudsz beszerezni.