Mire figyeljünk szónikus fogkefe vásárlásakor, és hol érdemes megvenni?

07.02.2024 Angelika Online vásárlás Megosztás

Mindenki vágyik egy szép és egészséges mosolyra. Te hogyan gondoskodsz erről? Egy szónikus fogkefe segíthet a megfelelő ápolásban. Hogyan válaszd ki és hol tudod megvásárolni?

A mosoly gyakran az első dolog, amit észreveszünk egy emberen, és gyakran meghatározza az első benyomást is. Azonban fontos odafigyelni a fogak kinézetére nemcsak az esztétikai hatások miatt, hanem az általános egészségünk miatt is. A szájüreg egészsége befolyásolja más testrészeink egészségét is. Gyakran okozhat különböző egészségügyi problémákat és betegségeket, például szív- és érrendszeri betegségeket, vagy komplikációkat terhesség és szülés során.

Minden, ami az egészséges szájhigiéniához szükséges kicsiknek és nagyoknak, megtalálható az Andreashop webáruhában remek áron. Melyik terméket választod?

Miért jobb a szónikus fogkefe, mint a manuális?

 

Egykor a kézi fogkefe volt az egyértelmű és egyetlen választás a fogak és a szájüreg tisztítására. Választását csak a tisztítószálak keménységét kifejező, hozzárendelt szám befolyásolta. A technológiai fejlődés azonban nem hagyta érintetlenül a fogápolás területét sem, ezért már évek óta választhatunk, hogy kézi vagy szónikus fogkefét vásárolunk. Miért érdemes szónikus fogkefét választani?

A fogakat az ínytől a fog felé haladva, azaz függőlegesen tisztítja. Megjelenésében hasonlít a kézi fogkeféhez, különösen a hosszúkás tisztítófej tekintetében, amely használat közben egyáltalán nem forog.

Különböző tanulmányok szerint a szónikus fogkefe több lepedéket távolít el, rendszeres használat mellett csökkenti az ínyvérzést, és nem utolsósorban kíméletesebben tisztítja a fogakat és a szájüreget, mint a kézi fogkefe. További előnyei közé tartozik a fogakra gyakorolt minimális nyomás, a fej követi a fogak alakját, így minden egyes fogat alaposan megtisztít, az akkumulátor hosszú élettartama és tartóssága (a fejet csak 3-6 havonta kell kicserélni), valamint a percenkénti több tisztítómozgás a manuális fogmosáshoz képest.

Bár a szónikus fogkefe számos előnnyel jár, ne feledkez meg a fogköztisztító kefékről, szájvízzel, fogselyemmel, szájzuhannyal vagy nyelvkaparóval történő kiegészítő tisztításról sem. Emellett a jó szájápoláshoz hozzátartozik az évente legalább egyszeri foghigiénia, az egészségtelen szokások (dohányzás, alkoholfogyasztás stb.) megszüntetése és természetesen a rendszeres megelőző fogorvosi ellenőrzés (felnőttek évente 1 x, gyermekek évente 2 x).

 

szonikus-fogkefe-rozsaszin-toltovel

Autor: Stephen Crowther (Unsplash)

Szeretnéd megtudni, mely termékek hatékonyak házi fogfehérítésre? Számos ilyen terméket megtalálsz a weboldalunkon.

Kinek való a szónikus fogkefe?
 

Ez a fogkefe típusa valóban széles célcsoport számára ideális. Használhatják felnőttek, akik tiszta és egészséges fogakra vágynak, és 3 éves kortól gyermekek is használhatják a számukra kialakított kivitelben (felnőtt segítségével). 10 éves kortól ideális a gyermekfogkefét a felnőtteknek szánt fogkefére cserélni.

Érzékeny fogakkal és ínnyel küzdesz? Ne habozzon ebben az esetben is ehhez a fogkeféhez nyúlni. A szónikus fogkefével nem kell nyomást gyakorolnia tisztítás közben, mivel a gyors rezgő mozdulatokat magától végzi. Gyengéd, de hatékony, és még a fogak között is tisztít. Fogszabályzót viselők is használhatják.

 

Hogyan kell helyesen fogat mosni szónikus fogkefével?

 

A helyes szónikus fogkefével történő fogmosás kulcsa, hogy a kefefejet a fogak felszínéhez tartsd, a fogmosás helyes szöge pedig 45° az íny vonalához képest. A tisztítási technika ugyanaz, mint a kézi fogkefével, a mozgást az íny vonalától kifelé végezd. Ha fogaid érzékenyebbek, kezd a fogmosást kíméletesebb üzemmóddal.

 

A szónikus fogkefe ára egyesek számára megfizethetetlennek tűnhet. Ezekkel az ajánlatokkal azonban rögtön alacsonyabb lesz.

Hogyan válasszunk szónikus fogkefét?

 

Nem tudjuk egyértelműen megmondani, hogy melyik szónikus fogkefe a legjobb. Azonban elárulhatjuk, hogy milyen paraméterekre és tulajdonságokra érdemes odafigyelni a választáskor.

__check

Mozgások gyakorisága - ez a szám azt mutatja meg, hogy a sörték egy perc fogmosás alatt hány mozdulatot tesznek a fej felé. A 38.000 Ft alatti szónikus kefék körülbelül 30 000 mozgást végeznek percenként. A drágább modellek frekvenciája 3-4-szer nagyobb. Természetesen minél magasabb a frekvencia, annál hatékonyabb a kefe.

__check

Tisztítási módok - egy szónikus fogkefe több tisztítási móddal is rendelkezhet, vásárláskor ellenőrizd, hogy a modell rendelkezik-e az elvárt módokkal (pl. ínymasszázs, fogfehérítés stb.).

__check

Időzítő - ha a szónikus fogkefe rendelkezik ezzel a funkcióval, garantáltan betartja a minimálisan ajánlott időt (2 perc) és nem fog kevesebb ideig fogat mosni.

__check

Vízálló - ezt a funkciót akkor fogod értékelni, ha zuhanyzás közben szeretsz fogat mosni, és nem kell vigyáznod, hogy a fogkefe használata közben ne érintkezzen vízzel.

__check

További funkciók - például a fogkefe összekapcsolható egy mobilalkalmazással, nyomon követhető a fogmosási idő és intenzitás, és még sok más.

__check

Tartozékok - a csomagban általában töltő, pótfejek és egyes modellek esetében praktikus utazótáska is található.

__check

Ár és márka - a szónikus fogkefe ára elsősorban a fent említett paraméterekkel, valamint a márkával függ össze. Számos árkategóriában választhatunk fogkefét, akár 19.000 Ft alapfunkciókkal, 38.000 Ft és akár 114.000 Ft felett még több funkcióval.

szonikus-fogkefe-fesu

Autor: Goby (Unsplash)

 

Szerezd be mindazt, amire szükséged van a tiszta és rendezett otthonodhoz ezekből a webáruházakból:

 

A legjobb szónikus fogkefe

 

Megnéztük, melyik a jelenleg 3 legkelendőbb és legjobban értékelt szónikus fogkefe modell felnőtteknek.

 

Philips Sonicare 4300 HX6803/04

 

Ez a 31.000 Ft körüli szónikus fogkefemodell kiváló tisztítási eredményeket és akár 7x nagyobb lepedékeltávolítást ígér a kézi fogkefékhez képest. Kíméletes az érzékeny fogakhoz és ínyhez, fogsorhoz és műfogsorhoz. A percenkénti mozdulatok száma 62 000.

Tartalmaz egy szenzort, amely figyelmeztet a túl erős nyomásra, az akkumulátor állapotára és az időzítőre. Árának megfelelően ez a szónikus fogkefe valószínűleg nem rendelkezik túl sok programmal; valójában csak egy tisztítási programot használhatsz

 

CURAPROX Hydrosonic PRO

 

A középárkategóriában is találunk egy jól ismert márkájú szónikus fogkefét, nagyszerű véleményekkel. Akár 7 üzemmóddal és percenkénti 42 000 mozgás frekvenciával rendelkezik. A CURAPROX Hydrosonic PRO szónikus fogkefe egy feltöltés után körülbelül egy óra aktív használatra képes. Vízállósága garantálja a kényelmes használatot, akár úgy dönt, hogy a zuhany alatt, akár a mosdónál történő fogmosás során használja.

A 45 fokos ergonómiával ellátott fogantyú nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermekeknek vagy a gyengébb motoros képességekkel rendelkezőknek is segít a megfelelő fogmosásban. A körülbelül 72.000 Ft árért nemcsak egy kiváló minőségű és nagy teljesítményű szónikus fogkefét kap, hanem 3 tartalék kefefejet és egy USB-töltőt is.

__bulb
Hogyan válassz megfelelő matracot kedvező áron? Segítünk

Az alvás minősége nagy mértékben függ a matractól is. Le akarod cserélni a régit egy újra? Cikkünkben megtalálod a választ arra, hogyan válassz matracot a minőségi alváshoz.

Philips Sonicare 9900 DiamondClean Prestige HX9992/12



A magasabb árkategóriából a Philips fejlett elektromos szónikus fogkeféjének ezt a modelljét választjuk. Első pillantásra megragad az elegáns és kompakt design. Azonban ez messze nem az egyetlen előnye. A készülék 5 tisztítási módot tartalmaz időzítővel, nyomásérzékelővel és akkumulátorjelzővel.

Ez a fogkefe 1 perc alatt akár 62 000 mozgást is elvégez. A mobilalkalmazáshoz csatlakozva nyomon követheted és ellenőrizheteda tisztítást. Tartalmaz egy 3D funkciót is, ahol a fogkefe különböző irányokban és szögekben végez mozgásokat a fogak alapos tisztítása érdekében.

 

Szeretnéd felújítani a fürdőszobád? Rendezd be tetszése szerint, és spórolj pénzt ezekkel az ajánlatokkal.

 

A legjobb szónikus fogkefe gyermekek számára

 

A gyermekeket már kiskoruktól fogmosásra kell ösztönözni, és az első fogaikat puha fogkefével, fogkrém használata nélkül kell tisztítani. Mely gyermekfogkefék tartoznak a legkelendőbbek közé?

 

TrueLife SonicBrush Junior J100

 

Körülbelül 16.000 forintért egy nagyszerű szónikus fogkefét vásárolhatsz gyermeked számára, amely percenként 56 000 mozdulatot végez, 3 tisztítási móddal, időzítővel és akkumulátor kijelzővel rendelkezik. A csomagban 2 cserefej is található.

__bulb
10 tipp tavaszi fáradtság ellen

Mostanában nincs kedved semmihez? Folyton fáradtnak érzed magad, és nem tudsz ellene mit tenni? Lehet egy rejtélyes betegségben szenvedsz, amit a köznyelv csak úgy nevez tavaszi fáradtság.

Philips Sonicare For Kids HX6322/04



Ez a modell valamivel drágább, körülbelül 17.000 forintot kell fizetnie érte. Ez az ár 2 tisztítási módot tartalmaz, két tisztítási intenzitás közül lehet választani, 3 éves kortól egy alacsonyabb, 7 éves kortól pedig egy magasabb tisztítási intenzitásút.  Percenként 62 000 mozgást végez. Bluetooth és időzítő is tartozik hozzá.

További szónikus fogkefét keresel gyermekednek? Nézz körül a Pilulka webáruházban és böngészd végig a kínálatot.

Oclean X10 Smart Sonic

 

A sörtemozgások gyakorisága ennél a terméknél akár 80 000/perc. A kefe tartalmaz időzítőt, nyomásérzékelőt, akkumulátorjelzőt, valamint interaktív kijelzőt. A csomagban egy cserefej is található. Ezért a fogkefe kb. 22.000 Ft-ba kerül.

 

Úgy döntöttél, hogy adsz egy esélyt a szónikus fogkefének? Nézd meg az online áruházak különböző ajánlatait, és vedd figyelembe az összes kritériumot a választáskor. A többi vásárló véleménye és értékelése is segíthet. Ezek a valós használaton alapuló teljesítményről és megbízhatóságról árulják el a legtöbbet.