Olcsó városnéző túrák érdekelnek? Utazz még olcsóbban!

21.07.2022 Karolina Kirándulás Megosztás

Az olcsó városnézések valójában a legolcsóbb utazások egyikei. Rengeteget spórolhatsz az útiköltségen is. Hogyan utazz olcsóbban? Ebből a cikkből megtudhatod.

A városnéző körutak segítségével megismerheted a világ, számodra eddig ismeretlen területeit. A városnézés során pedig még lazíthatsz is és elszabadulhatsz egy rövid időre a mindennapi kötelességektől. A városnéző túrák általában azok kedvencei, akik nem szeretik a nyaralásukat csupán semmittevéssel, és a tengerparton heverészve tölteni.

Az utazási irodák választéka ilyen szempontból is rendkívül gazdag. Hogyan válasszunk olcsó városnézést és hogyan utazzunk olcsón? Megtudhatod a következő cikkből.

4 módja az olcsó városnéző túráknak

 

- Utazz önállóan
- Használd ki a last minute ajánlatokat
- Busszal, autóval vagy repülővel
- First minute ajánlatok
- Bónusz tipp: Ne csak az árakat hasonlítsd össze

Az utazásnak nem kell drágának lennie. Válassz egyet ellenőrzött szállásajánlat közül, és élvezd a nyaralásod a Booking segítségével.

tura egyedul

 

1. Városnézés önállóan

 

A városnézésre elindulhatsz akár önállóan is. Ebben az esetben nem fogsz egy csoport programjától függeni, olyan helyekre mehetsz, amelyek téged érdekelnek, és egy-egy helyen akár több időt is eltölthetsz, vagy választhatsz egy napot, ami csak a pihenésé. Ha úgy döntöttél egyedül utazol, akkor megspórolhatod az ár egy részét is, amely amúgy az idegenvezetés ára lenne.

Másrészt pedig ebben az esetben kénytelen leszel az adott városról és nevezetességeiről minden hasznos információt saját magad összegyűjteni, hiszen, ha egyedül utazol nincs idegenvezető, aki mindezt elmondja neked. Az utat és közlekedést is magadnak kell bebiztosítanod. Egyes esetekben pedig, ahol járna csoportos kedvezmény, sajnos nem leszel rá jogosult.

 

Tudod hova érdemes idén utazni? Cikkünkben hasznos tippeket gyűjtöttünk össze számodra a nagyszerű nyári úticélok megtalálására. 

2. Last minute városnézés

 

A legolcsóbb városnézéseket a last minute, vagy ultra last minute utak közül választhatod ki. Ebben az esetben, akkor tudsz spórolni, ha a szállás is megfelel, nem csak az úti cél. A last minute városnézések általában az utazási irodák azon ajánlatai, amelyek az összes utazás eladása után fennmaradtak. A legtöbb esetben kisebb a választék, ami a szállásokat illeti.

last minute

Ahhoz, hogy olyan hotelt, vagy szobát találj, ami minden szempontból megfelel, minden nap alaposan át kell böngészned az ajánlatokat. Amennyiben viszont ezek a tényezők nem jelentenek számodra akadályt, akkor ez egy remek módja az olcsó utazásnak.

A Maiutazás kínálatában városnéző túrákat is találsz kedvező áron. Melyiket választod?

3.Autóbusz, saját gépjármű vagy repülő?

 

A last minute ajánlatok közt többféle utazási forma közül válogathatsz. Az európai körutak között találkozhatunk autóbuszos és saját autós kirándulásokkal is, nagyobb távolságokra pedig a repülőút is szerepel az ajánlatok között.

busz tura

Hogyan utazz olcsón? A last minute repülőutak is sokkal olcsóbbak, mint a teljes árú városnézések. Az utazási irodáknak sokkal előnyösebb eladni a lefoglalt helyeket a repülőn vagy a szállodában olcsóbban, mintha nem adnák el egyáltalán. Az előre lefoglalt mennyiséget meg kell tölteni. Gyakran ez az oka az extra alacsony áraknak az ultra last minute ajánlatok esetén.

Foglalj olcsón még ma. Hol? Hát Travelking oldalon. Csekkold az ajánlataikat, és használd kuponunkat!

4. Megtervezted előre a nyaralást?

 

Ha azok közé tartozol, akik jó előre megszervezik az utazásaikat, akkor kihasználhatod a first minute ajánlatokat is. A first minute városnéző körutak szintén olcsóbban vásárolhatók meg, és itt a szállások nagyobb kínálatából válogathatsz. Ebben az esetben előny, hogy több időpont közül válogathatsz.

Bónusz tipp: Ne csak az árat ellenőrizd

 

Mielőtt kifizetnéd a kirándulást, hasonlítsd össze az árakat, de ne csak a kedvezmény előtti és utáni árat. Nézd át más utazási irodák ajánlatait is, hiszen könnyen megeshet, hogy az először meglátott utazás ára mégsem olyan előnyös, mint ahogyan az elsőre tűnt. Elsősorban tehát nézd át több utazási iroda ajánlatait. 

utazas auto

Ha már választottál utazási irodát, alaposan olvasd el a velük kötött szerződést. Ebben a dokumentumban szerepelnie kell elegendő információnak a szállásról, a szobákról, a szolgáltatásokról, amelyeket a szálloda kínál. Mindig ellenőrizd le, milyen ellátást rendeltél meg. Sajnos megeshet, hogy váratlanul emelkednek a kiadások, mivel a last minute kirándulás nem tartalmazza az belépőjegyek árát, vagy a szállás adót.

__bulb
Hogyan szerezz olcsó szállást

Olcsó utazás? Csak akkor érdemes olcsó utazást választani, ha sikerül mellé szép és olcsó szállást is találni kellemes környezetben. Tudod, hogyan juthatsz olcsó szálláshoz? Most hoztunk néhány tippet.

Az utazási élmények gyűjtése nem kell, hogy anyagilag megterhelő legyen. Csak jóval az utazás előtt meg kell tervezned minden részletet. Főleg azt, hogy hogyan jutsz el a kiválasztott városba, mely helyeket érdemes meglátogatni, és milyen szállást foglalsz