ISIC kártya: Hogyan spórolhatsz a vásárlásokon tanulmányaid során?

17.02.2023 Angelika Diákok Megosztás

Ha diák vagy, egész biztos ismered az ISIC diákigazolványt. Tudod, hogy kell igényelni? Ismered az összes előnyét? Most bővebben is olvashatsz róla.

Az ISIC kártya rengeteg előnnyel jár a diákok, és a szülök számára is. Vásárlásaid során sokat takaríthasz meg. Kedvezményekhez juthatsz a könyvtárakban, de még a jogosítvány megszerzése is kevésbé költséges.

Mit kell tudni az ISIC kártyáról?

Hiányzik még néhány iskolaszer? Az Alza.hu webáruházban most beszerezheted.

 

diakok-iskola

Mit kell tudni az ISIC kártyáról?


Az ISIC kártya egy nemzetközi diágigazolvány, amit minden 12. életévét betöltött nappali tagozatos, általános iskolás, középiskolás, főiskolás vagy egyetemen tanuló diák igényelhet. Magyarországon, valamint 126 országban, több mint 150.000 elfogadóhelyen juthatsz kedvezményekhez.

 

lany-laptop

 

Az ISIC-kártyán rajta van a fényképed, neved, születési dátumot, az iskola neve, valamit a kártya egyedi ISIC száma. Ezért elsősorban a te azonosítód. De ez még nem minden.

 

__bulb
Az útlevél készítés menete, mennyibe kerül és mennyi idő alatt lesz kész?

Tudod-e milyen az útlevél igénylés menete, mennyi idő alatt készül el az útlevél és mennyi útlevél készítés ára? Minden kérdésre választ kapsz blogunkból.

Egyéb jellemzői:

__check

iskolai diákigazolvány (tartalmazza az iskola logóját és nevét, a tanuló személyes adatait és fényképét)

__check

kedvezmény a tömegközlekedésen

__check

nemzetközi diákigazolvány 

__check

EURO26 európai ifjúsági kártya (kedvezményekhez való hozzáférés Magyarországon és Európában)

__check

étkezési jegyként is felhasználható(ha az iskolában van erre kialakított rendszer)

__check

ISIC kártyával való belépés az iskola területére (látogatási nyilvántartásra is használják)

__check

könyvtári kártyaként használható 

diakok-konyvtar

Szükséged lenne új iskolatáskára, vagy már meguntad a régit? Az Oxybag.hu oldalon most nagyszerű kedvezményeket találsz az akcióban lévő hátizsákokra.

ISIC kártya igénylése


A kártyát az  isic.hu/igazolvanyok/ oldalon kell kérvényezni . A honlapon megrendelt igazolványt átveheted személyesen az általad megjelölt OTP Travel irodában, vagy igényelhetsz postai kézbesítést,. 

Az igényléshez egy igazolványképre és a jogosultságot igazoló dokumentumokra lesz szükséged.

Az igénylés benyújtását követő néhány napon belül az OTP Travel munkatársai visszajeleznek meked. Korábbi választásodtól függően az igazolványt átveheted a választott OTP Travel irodában vagy néhány napon belül postán kapod meg.

laptop-no-diak

__bulb
Hogyan szerezz olcsó szállást

Olcsó utazás? Csak akkor érdemes olcsó utazást választani, ha sikerül mellé szép és olcsó szállást is találni kellemes környezetben. Tudod, hogyan juthatsz olcsó szálláshoz? Most hoztunk néhány tippet.

ISIC kártya kedvezmények

 

Az ISIC kártya segítségével alap-, közép- és egyetemi szintű tanulmányaid során  nagyszerű kedvezményeket vehetsz igénybe. A kedvezmény igénybevételének lehetőségéről közvetlenül a pénztárnál vagy online vásárláskor tájékozódhatsz a weboldalon.

Nemcsak  ruhát, cipőt vagy könyvet vásárolhatsz olcsóbban, hanem akár jegyet is különböző kulturális és társadalmi rendezvényere.. A kedvezmények sok más kategóriában is érvényesek, például elektronikai cikkek vagy síbérletek vásárlására.

Milyen isic kártya kedvezmények vehetők igénybe? Látogass el a www.isic.hu hivatalos oldalra, kattints a Kedvezmények Itthon fülre és itt megtekinthetheted melyik városban, milyen kedvezményeket tudsz igénybe venni ISIC kártyád felhasználásával.

Jelenleg 6 kategóriában tudsz böngészni.: szolgáltatás, gasztronómia, utazás, szórakozás, egészség és szépség.

isic-kategoriak

ISIC kártya kedvezmények

Forrás: ISIC.hu

A kedvezményeket az ISIC mobilalkalmazáson keresztül is megtekintheted. Ezen kívül számos olyan extra kupont is találsz, amelyek nem találhatók meg az oldalon a szokásos kedvezmények között.

Mivel nemzetközi kártyáról van szó, természetesen külföldön is számos kedvezmény találhatsz. Melyek ezek?  Nézd meg őket ITT.

diak-tanulo

__bulb
Hogyan spórolj a konyhában?

Hogyan készíts finom, mégis pénztárcakímélő ételt? Hogyan spóroljunk a kaján? Hoztunk 7 tippet, hogyan spóroljunk az ételen.

Az ISIC kártya érvényessége és meghosszabbítás

 

Meddig érvényes egy ISIC kártya? A diák igazolvány minden év decemberéig érvényes, azonban ha a megrendelés szeptemberben történik akkor a következő év decemberéig (16 hónapig) érvényes. Ez azt jelenti, hogy szünidő alatt is kedvezményesen lehet vásárolni. Az ISIC kártyát évente meg kell újítani.

A kártya elfogadása országonként változó, a kedvezmény mértéke szintén.

 

lany-diak-laptop

 

Elvesztetted az ISIC kártyád?

 

Ha véletlenül elvesztetted ISIC kártyád, vagy ellopták, nincs ok a pánikra.

Az általános és középiskolás tanulók online megrendeléssel kapnak új kártyát. Az egyetemi hallgatók az adott egyetem tanulmányi osztályán vagy az igazolványirodán kapnak igazolványmásodlatot. 

 

iskolataska-diaklany

 

Használd ki teljes mértékben ISIC kártyád és élvezd az általa nyújtott nagyszerű kedvezményeket és előnyöket. Hiszen a diákélet a tapasztalatgyűjtésről is szól. Akkor miért ne spórolhatnál?

__bulb
Olcsó városnéző túrák érdekelnek? Utazz még olcsóbban!

Az olcsó városnézések valójában a legolcsóbb utazások egyikei. Rengeteget spórolhatsz az útiköltségen is. Hogyan utazz olcsóbban? Ebből a cikkből megtudhatod.