Hogyan szerezz olcsó szállást

05.05.2022 Kata Szállás Megosztás

Olcsó utazás? Csak akkor érdemes olcsó utazást választani, ha sikerül mellé szép és olcsó szállást is találni kellemes környezetben. Tudod, hogyan juthatsz olcsó szálláshoz? Most hoztunk néhány tippet.

Milyen legyen a szállás?

 

A hotelek lehet nagyon kényelmesek, de általában drágábbak is, mint a többi szálláshely. Rengeteg olyan portált létezik, ami a hotelektől sokkal jobb áron kínál neked szállásokat. Az egyik legnépszerűbb az Airbnb.com, ahol rengeteg típusú olcsó szállás található, legyen az lakás, apartman, ház. Ennek a szolgáltatásnak a segítségével gyakran sokkal olcsóbb szállást kapsz, ami még ráadásul otthonosabb is, mint egy hotel vagy egy panzió. Ezenkívül ilyen módon jobban megismered a helyieket, és általuk és a tippjeiknek köszönhetően a környéket is.

viz var

Egy másik hasonló népszerűségnek örvendő portál a Booking.com. Itt csupán megadod a helyszínt és a dátumot, és már meg is jelennek az aktuális szabad szálláshelyek a megadott helyen és környékén. A keresési eredményeket rendezheted a népszerűség szerint, értékelés alapján, valamint az ár szerint. Kiválaszthatod a különálló szállásokat. Természetesen nem ez az egyetlen ilyen típusú weboldal és szolgáltatás. Szuper áron találsz szállásokat a Hotels.com oldalon.

Kiváló alternatíva lehet az olcsó szállások foglalására még a:

Couchsurfing – ingyenes szállás egy házigazda által felkínált kanapén
House sitting – szállás a háziállat, vagy növények gondozásért cserébe a házigazda távollétében.

Keress képeket és értékeléseket

 

Bármilyen portálra is essen a választásod, ajánlatos átnézni a kiválasztott szállásról készült összes fotót. A legjobb, ha ki tudod keresni az előző lakók értékeléseit, így könnyen elkerülheted a nem megfelelő higiénia miatti csalódásokat, vagy a házigazda okozta félreértéseket.

Tájékozódj továbbá a környékről is. Nem mindenki örül a közelből jövő hangos templomi harangszónak, hiszen a nyaraláson végre szeretne kicsit tovább aludni. Hasonlóan gazdagíthatják a nyaralást a közeli szórakozóhelyről érkező hangok éjszaka, avagy reggel a türelmetlen sofőrök dudálása egy forgalmas útszakaszon.

naplemente foto

Hasonlíts össze több ajánlatot

 

Mielőtt döntenél, mindig hasonlíts össze több ajánlatot. A magánszállásokon kívül ráakadhatsz olcsó panziókra is, ahol a szobán kívül még az étkezésről is gondoskodnak. Mérlegeld továbbá a házigazda által kínált szolgáltatásokat is. Néhány vendéglátó is kínál kedvezményeket a környékbeli nevezetességekhez, vagy hasznos tanácsokkal szolgálhat például arról is, melyik éttermet érdemes választani.

Tudd meg, miért fizetsz

 

A szállásért feltüntetett összeg még nem biztos, hogy a végleges ár. Ellenőrizd le, tartalmazza- e az adót. A végleges ár gyakran magasabb, ha a szálláshely nem rendelkezik saját parkolóval, és a parkolásért a helyi parkolásért külön kell majd fizetned. Az olcsónak hitt szállásod így fölöslegesen lesz majd drágább.

auto hegyek

A vendégek száma

 

A szállás árát más és más módokon tüntetik fel. Ha te két személyre szeretnél olcsó szállást szerezni, mindig nézd meg, hogyan tüntetik fel az árat. Néhány panzió, hotel vagy a magánszállások vendéglátói ugyanazt az árat szabják meg, ha ketten is vagytok, mintha többen lennétek. Ezért mindig ellenőrizd, mire vonatkozik az ár, az egész szálláshelyre, vagy egy főre.

Keress helyi kapcsolatokat

 

Nem csak online kereshetsz szállást. Keress fel bátran helyi információs központokat vagy utazási irodákat. Megeshet, hogy olyan szállást kínálnak így, amit meg sem találtál volna az interneten. Sőt még lehet olcsóbban is juthatsz így hozzá.

Ha szeretnél olcsóbban utazni, akkor ne habozz, és látogass el a Travelking.hu oldalra. Nálunk pedig még extra kedvezményt is találsz. 

kek feher

 

Utazz szezonon kívül

 

A legolcsóbb szállásokat egyértelműen akkor találhatod meg, ha a nem a legnagyobb turistaszezonban készülsz utazni. A szállások árai tavasszal és ősszel valamivel olcsóbbak. Néhány vendéglátó számára az elsődleges szempont, hogy abban a szezonon kívül is legyen lakó. Így mindenki jól jár, és te is nyugodt és kényelmes környezetben szállhatsz meg olcsóbban.

Mielőtt kifizetnéd a szállást, ellenőrizd a helyi látványosságok nyitvatartását. Ha a hegyekbe készülsz, mindenképp nézz utána melyik útvonalak használhatók szezonon kívül. Így nem történhet meg, hogy megszervezel egy túrát, amelyet aztán nem abszolválhatsz.

Utazz belföldön

 

Az olcsó szállásokért egyáltalán nem kell messzire menned, akad hazánkban is számos gyönyörű vidék. A tavaink, történelmi nevezetességeink, fürdővárosaink és csodás természeti kincseink mind-mind remek úticélok lehetnek, amelyeket meglátogathatsz sokkal olcsóbban. Ráadásul még az útiköltségen is spórolsz. A Szálllásguru.hu, Szálllás.hu, Utazómajom.hu, Maiutazás.hu oldalakon számos olcsó belföldi szállás között böngészhetsz.

balaton to

Ezek mind hasznos tanácsok voltak, ám a gondtalan kiránduláshoz lehet több infóra lesz szükséged. További cikkjeinkért nézz körül az Utazás szekciónkban