Karácsonyfadíszek fából – te már elkészítetted?

16.11.2022 Karolina Otthon Megosztás

Gondolkoztál már azon, hogy milyen legyen a karácsonyi dekorációd idén? Jelenleg a természetes karácsonyfadíszek, egészen pontosan a fából készült díszek örvendenek nagy népszerűségnek. Olvass tovább és meríts ihletet.

A karácsonyfa díszítés kétségtelenül a karácsony egyik legszebb része. Főleg, ha az egész család egyetért a fa díszítésével kapcsolatban. A dekorációs dilemmára lehet megoldást jelenthet néhány fa karácsonyfadísz.

A minimalizmus egyre népszerűbb. A belterek berendezésénél az életmód és a mindennapi élet részeként is érzékeljük. És akár egy karácsonyfadíszítésnél is megállja a helyét.

Szeretnéd bővíteni a karácsonyfadísz készletedet? Vásárlásukat kényelmesen és gyorsan megoldhatod otthonról.

fa makk

 

Miért jó a fából készült karácsonyi dekoráció?

 

A fa népszerű természetes anyag, amelyet számos jó tulajdonság jellemez. Ezt bizonyítja, hogy a leggyakrabban használt anyagok közé tartozik különböző típusú bútorok és design tárgyak gyártásához.

5 ok, amiért fa karácsonyfadíszek mellett dönts:

__check

Megmunkálhatóság – könnyen és jól megmunkálható anyag, amelyből sok érdekes tárgyat, dekorációt készíthet.

__check

Esztétika – ízléses díszekké feldolgozva már szemet gyönyörködtető.

__check

Tartósság – a fa dísztárgyak több évig is kitartanak a legkisebb sérülés nélkül. A fa tartós és erős. Éppen ezért éves használat mellett sem kell tartanod a gyors kopástól.

__check

környezetvédelem és újrahasznosítás – természetes anyagként megújuló erőforrás. Ha úgy dönt, hogy nem akar többé ilyen dekorációt használni, egyszerűen újrahasznosíthatja őket.

__check

Hosszútávú trend – soha nem megy ki a divatból. Ezen kívül jól kombinálható más anyagokkal, dekorációkkal.

kis cipo

 

DIY karácsonyi díszek

 

A fa dekorációjának kiválasztásakor 2 lehetőség közül választhatsz. Az első a webáruázak kínálatának böngészése és a leginkább tetsző dekorációk keresése. Vagy válassza a második, kreatívabbat, és csináld magad.

Kis ügyességgel és megfelelő eszközökkel szép DIY karácsonyfadíszeket készíthetsz. Gyönyörűen dekorálhatod az egész karácsonyfát fából készült díszekkel, csillagokkal vagy pelyhekkel.

fa madzag

Fából készült karácsonyfa díszek

 

Szükségünk van

__check

az erdőben vagy a kertben gyűjtött ágak

__check

 ragasztó vagy ragasztópisztoly

__check

egy darab zsineg akasztáshoz

__check

olló/kés

__check

vonalzó

__check

karton vagy papír

fa fa

 

Elkészítés

1

Minden szükséges dolgot előkészítünk kartonra vagy munkalapra.

2

A fa kívánt formájának és méretének megfelelően mérd meg az ágakat, és vágd le a leghosszabbtól a legrövidebbig.

3

Ragaszd fel az egyes darabokat forró ragasztópisztollyal a legnagyobbtól a legkisebbig.

4

A fa felső részének hátuljáról ezután olvasztópisztollyal rögzítünk egy zsineget.

Ha nagyobb ágai vannak, akkor valódi méretű fát is készíthetsz belőlük.

let it

 

A következő tippünk az, hogy közönséges fadarabokat és ragasztópisztolyt használjunk. Keskeny hegyének segítségével különféle karácsonyi mintákat készíthetsz fára.

Rajzold meg előre a mintákat, hogy könnyebb legyen az elkészítése. A fába égetett képek nem csak jól néznek ki, de sokáig eltartanak is.

Még a tobozt se dobd ki. Kicsik és nagyok egyaránt jól mutatnak a karácsonyfán. Csak zsineget kell rájuk rögzíteni egy ragasztópisztollyal.

szep fa

Amint látod, otthon is készítheted eredeti, gyönyörű és egyben olcsó fadíszeket a karácsonyfára. Használd a fantáziádat és élvezd a karácsonyi alkotást.

A vagy az élő karácsonyfát szereted jobban? Ha idén az élő mellett döntesz, cikkünkből megtudhatod, milyen előnyei és hátrányai vannak. És hasznos tippeket is olvashatsz a megfelelő gondozáshoz.