Házi limonádé, mint a legjobb nyári ital + recept

10.08.2022 Karolina Megosztás

Valamilyen finom, hűsítő, egyszerű és kellemes nyári italt keresel? Ne keress tovább! A házi limonádé nem csak a szomjad oltja, de akár a napi vitaminadagodat is biztosítja. Sőt, bármiből elkészítheted.

A napi folyadékbevitel betartása különösen fontos a forró nyári napokon. Kerüld az édesített italokat, amelyek csak fokozzák a szomjúságot.

hazi limo

A tiszta víz a legjobb megoldás. Ám a tiszta vizet nem mindenki szereti. A házi limonádé frissítő alternatíva. Szinte bármilyen gyümölcsből vagy akár zöldségből elkészítheted.

 

Vásárolj kancsókat, poharakat és mindent, ami az italok elkészítéséhez szükséges. Bízz az eredeti konyhai eszközök szállítójában.

Házi limonádé

 

A limonádé egy olyan ital, amely ivóvízből és tetszőleges gyümölcsből áll. Ideális a kertből származó szezonális gyümölcs felhasználása házi limonádé elkészítéséhez.

A gyümölcsben lévő cukron kívül semmilyen hozzáadott cukrot nem tartalmaz. De mi van akkor, ha a gyümölcs nem túl édes, mint például a grapefruit? Alternatív édesítőszer lehet a nádcukor is, méz, stévia vagy juharszirup.

kancso limo

Házi limonádé recept

 

Kevesen tudják elképzelni a nyarat egy jól behűtött görögdinnye nélkül. Tudtad, hogy frissítő házi limonádé formájában is fogyaszthatod? Próbáld ki ezt az egyszerű görögdinnye limonádé receptet.

1

Hozzávalók

- 500 g görögdinnye pép
- 1 liter tiszta víz vagy szénsavas ásványvíz
- 1 lime
- néhány mentalevél
- jég

2

Elkészítés

1. Vágd fel a görögdinnyét és keverd össze.
2. Öntsd a keveréket egy kancsóba vagy más edénybe.
3. Adj hozzá 1 liter vizet vagy szénsavas ásványvizet és egy kevés lime levet.
4. Keverd össze az egészet, és adj hozzá szeletelt lime-ot, jeget és mentaleveleket.
5. Ismét keverd össze, és hűtsük le a hűtőszekrényben.

Augusztus a különféle gyümölcsök betakarításának hónapja. Mindenképpen kóstold meg az áfonyából vagy málnából készült limonádét.

tobb limo

Egy másik ital, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon, a kombucha. Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, és milyen egészségügyi előnyei vannak? Cikkünkből megtudod.

Házi limonádék ősszel is

 

Ősszel szezonális gyümölcsökből is készíthetsz limonádét. Például egy kiváló körte limonádé tetszeni fog a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

1

Hozzávalók

- 3 körte
- 1 citrom
- 500 ml víz vagy szénsavas ásványvíz
- 500 ml víz
- néhány mentalevél
- jég
- 1 teáskanál cukor vagy más édesítőszer (stevia, méz)

2

Elkészítés

1. A körtéket meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és mentával, cukorral és meleg vízzel együtt fazékba tesszük.
2. Az összes hozzávalót botmixerrel összekeverjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
3. A kihűlt keveréket leszűrjük, és hozzáadjuk a kifacsart citromlevet.
4. Öntsük a limonádét egy kancsóba, adjunk hozzá ásványvizet és jeget. És kész is a finom limonádé.

korte limo

A körtét helyettesítheted például őszibarackkal, és az eredmény majdnem ugyanaz lesz - vitaminokkal teli limonádé.

A limonádékészítés során nem kell csak a gyümölcshöz ragaszkodni. Kóstoltad már az uborkás limonádét? Amellett, hogy sok vitamint tartalmaz, segíthet a fogyásban is.

Szeretsz új recepteket kipróbálni? Készíts finom házi fagyit a cikkünkben leírt eljárás szerint. Biztosak vagyunk benne, hogy családod minden tagjának tetszeni fog.

ket limo

Tudod már, milyen házi limonádét készítesz legközelebb? A kedvezménykuponokat ételekre és italokra használhatod gyümölcs és zöldség vásárlására. A házi limonádé elkészítése így még kevesebbe kerül. És néhány perc múlva egészséges nyári frissítő kerül az asztalra az egész család számára.

Szereted a kávét? Akkor biztosan tudod, hogy az ilyen forróságban remek megoldás a jegeskávé is, ha egy kis felfrissülésre vágysz. Készítsd el otthon magadnak, és a családodnak.