Női sportruházat Tabata edzéshez - hol vásárolhatod meg szuper áron?

18.01.2024 Angelika Hobbi Megosztás

Van egy nagyszerű tippünk számodra egy rövid, de intenzív edzéshez, amit Tabata-nak hívnak. És azt is tudjuk, hol vásárolhatsz női sportruházatot olcsón.

Testmozgás és a mindennapi edzés a leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik. De nem mindenkinek sikerül betartani őket. Ha neked is probléma, akkor azt tanácsoljuk, ne várj a jövő évig, hanem kezdd el bármikor, akár már holnaptól. Milyen elvárásaid vannak a mozgással szemben? Szeretnéd kitölteni a szabadidődet, jobban érezni magad, vagy felesleges kalóriákat elégetni? A Tabata lehet a megfelelő edzés számodra.

Tudtad, hogy a legjobb női sportruházat ajánlatokat a mi weboldalunkon találod? Nézd meg, miből választhatsz

A mai cikkben megtudhatod:

no-edzes

Autor: Elina Fairytale (Pexels)

 

Mi az a Tabata edzés?

 

A tabata egy rövid, de intenzív edzéstípus, amely felgyorsítja az anyagcserét, segít a fogyásban, növeli az állóképességet és az erőt. Létrehozása mögött Dr. Izumi Tabata japán tudós áll, aki 1996-ban fejlesztette ki.

Hogyan néz ki egy Tabata edzés? Az edzés 20 másodperces gyakorlatokból áll, amelyek során a lehető legnagyobb erőfeszítéseket kell tennünk. Ezt követi egy 10 másodperces pihenő. Ezt a ciklust nyolcszor ismételjük meg, ami 240 másodpercet, azaz 4 percet jelent.

Az edzés során 2 típusú gyakorlatot kell elvégezni. Az első a saját testsúllyal végzett gyakorlatok, például guggolás, akadályugrás, guggolás ugrással, hasizomgyakorlatok vagy helyben sprintelés. A második pedig a különböző segédeszközökkel végzett gyakorlatok, mint például az ugrókötél vagy a súlyok emelése.

Kinek való ez a gyakorlat? Nők és férfiak, kezdők és profi sportolók egyaránt gyakorolhatják. A szívproblémákkal küzdőknek érdemes megfontolniuk ezt az edzésformát, mivel megterheli a szív- és érrendszert. A biztonság kedvéért konzultáljon orvosával vagy fitneszedzőjével, mielőtt gyakorolna.

A gyakorlat ajánlott gyakorisága heti 1-2 alkalom. Minden edzés után biztosítsd magadnak a szükséges regenerálódást és pihenést, például rövid és könnyű séták vagy úszás formájában.

És mire lesz szükséged a Tabata gyakorlásához? Mindenekelőtt az edzés iránti vágy, egy adag elszántság és természetesen a szükséges sportruházat. A továbbiaknak elolvashatod, mely ruházat a legmegfelelőbb.

 

no-ugrokotelez

Autor: MART PRODUCTION (Pexels)

 

Az oldalunkon a legjobb ajánlatok közül választhat.  Nézd meg a sportruházat és kiegészítők kategória legjobb kedvezménykuponjait.

Az online vásárlás során nagyszerű kedvezmények várnak rád.. Csak telepítsd a KUPLIO bővítményt a böngésződbe.

 

Hogyan válasszunk női sportruházatot?

 

A sportruházat kiválasztását nem szabad alábecsülni. Számos fontos funkciót tölt be. A megfelelően kiválasztott sportruházat biztosítja a szükséges kényelmet edzés közben, a kényelmes mozgást, elvezeti az izzadságot, és általában segít a jobb teljesítmény elérésében.

Az alábbiakban megtalálod ajánlásainkat a női sportruházat kiválasztásához, kifejezetten a Tabata edzésekhez.

Az alap felső réteggel kezdjük, ami a pólók és a felsők. A legjobb választás a spandexből, poliészterből vagy más funkcionális anyagból készült pólók, amelyek biztosítják a nedvességelvezetést és a gyors száradást. Ne feledd, ez nagyban növeli a kényelmet edzés közben.

A póló szabása és mérete is fontos. Ne legyen túl szűk, hogy szabadon mozoghass, de ne is legyen feleslegesen bő. A pólót szabadtéri tevékenységekhez szeretnéd használni? Győződj meg róla, hogy hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkezik. Végül, de nem utolsó sorban, a választás szorosan összefügg az egyéni stílussal.

Következik a leggings megvásárlása. Ismét az izzadságelvezető anyagokra összpontosíts a kényelem érdekében, amikor sportolsz. Választhatod  klasszikus hosszú, háromnegyedes és rövid fazonokban vagy rövidnadrágban. Javasoljuk, hogy próbálj ki többfélét is, hogy melyikben érzed magad legkényelmesebben edzés közben.

A rugalmas derékpánttal ellátott leggingsek népszerűek, mivel nagy rugalmasságot biztosítanak, és a varrások minimalizálják a súrlódást. Szeretnéd beállítani a leggings méretét edzés közben? Válassz olyanokat, amelyeknek a derekán húzózsinór vagy gumiszalag található, hogy alkalmazkodni tudjon a mozgáshoz. A kompressziós tulajdonságokkal rendelkező leggingsek extra támogatást nyújtanak. Hatékonyan merevítik az ízületeket, izmokat és javítják a keringést.

 

csoportos-edzes

Autor: bruce mars (Pexels)

A sportmelltartó egy másik fontos ruhadarab a sportoláshoz. A legfontosabb a megfelelő méret, különben nem biztos, hogy biztosítja a szükséges támogatást az edzés során. Kövesd a mérettáblázatot a helyes választáshoz. A vásárlás megkönnyítése érdekében olvasd el más vásárlók véleményeit, és az elégedettségüket a sportmelltartó tulajdonságaival kapcsolatban.

Mivel a Tabata egy változatos mozgási tevékenységeket tartalmazó edzéstípus, olyan cipőre van szüksége, amely egyszerre nyújt kényelmet és biztonságot ugrálás és futás közben. Milyen paraméterek fontosak? A jó sportcipőnek erősítettnek kell lennie, különösen a lábfej és a sarok területén, hogy tompítsa az ütést.

Szintén fontos a felsőrész anyagának légáteresztő képessége, hogy elvezesse a nedvességet edzés közben, a megfelelő méret és a kényelmes illeszkedés érdekében.

Weboldalunkon nagyszerű ajánlatokat találhatsz a női sportcipő kategóriában.

Ne feledkezz meg egy könnyű, de vízálló kabátról, amely megvéd az időjárástól, amikor szabadtéri sporttevékenységet folytatsz. A kezét védő kesztyű, a védőszemüveg vagy a fejfedő szintén hasznos sportkellékek lesznek. Szeretnéd nyomon követni a kalóriaégetést, a megtett kilométereket, a pulzusszámot vagy más adatokat? Szerezz be egy okosórát.

__bulb
Hogyan válasszunk túrabakancsot

A hosszú tél után ismét örülhetünk, hiszen eljött a természetjárás ideje. Kedvünk támad megmászni a legmagasabb csúcsokat is, és bejárni a környék erdőit. Megvan már a megfelelő túrafelszerelésed?

A mozgás több okból is előnyös - hozzájárul a jobb hangulathoz, elősegíti az egészséget, erősíti az izmokat, és nem utolsósorban így érheted el álmaid alakját. És ne felejtsd el, hogy a megfelelő ruházattal az edzés nemcsak kényelmesebbé és jobb teljesítményt nyújt, hanem csökkenti a sérülés kockázatát is.