Sísisakot szeretnél ajándékozni? Tanácsot adunk, mire gondolj előtte

A karácsony elsősorban praktikus ajándékokról szól, amelyeket az illető használhat is. Ha az ajándékozott már várja a téli síelést, vegyél neki sí bukósisakot. De mit is kell tudni vásárlás előtt?

Hivatalosan is elkezdődött a tél, és ezzel együtt a téli sportok szezonja. Azt tervezed, hogy maximálisan élvezed majd a havat? Ne feledkezz meg a jó minőségű meleg ruhákról sem. A téli szünet nagyszerű lehetőség a síeléssel egybekötött pihentető hétvégékre a hegyekben. Egyedül jársz síelni, vagy ismersz valakit ismerőseid közül, aki szívesen űzi a sportot? Praktikus ajándék a sí bukósisak.

Tudjuk, hogy a minőségi sportruházat és kiegészítők nem olcsók. Pont ezért több nagyszerű ajánlatot válogattunk össze neked, amelyeknek köszönhetően pénzt takaríthatsz meg. 

Szerző: Chris F (Pexels)

Kötelező a sísisak?

 

A sísisak viselésével elsősorban saját biztonságod biztosítod a pályákon. Esés esetén jelentősen csökkenti a fejsérülés kockázatát. Fagy és szél elleni védőfunkciója is van. És végül, de nem utolsósorban a síszemüveget is rögzíti.

Mi a helyzet a sísisak viselésének kötelezettségével? Bár a törvény nem írja elő felnőtteknek a viselését, általában mégis ajánlott. És ez független attól, hogy kezdő vagy tapasztalt síelő vagy-e. Célszerű mindig a sífelszerelésben tartani.

Gyermekek esetében eltérő feltételek érvényesek. Egyes országokban még a törvény is előírja számukra a sisak viselését. Ennek mulasztása pénzbírsággal vagy a síbérletek elkobzásával járhat. Mely országokban kell a gyerekeknek sisakot viselniük a lejtőkön?

__check

Szlovákia - gyerekek 15 éves korig

__check

Csehország, Franciaország, Svájc – a sisak viselése nem kötelező, de ajánlott

__check

Ausztria - a különbségek a 15-16 éves gyermekek központja szerint vannak

__check

Szlovénia - gyermekek 15 éves korig

__check

Lengyelország - gyerekeknek 16 éves korig

Szerző: karim desouki (Pexels)

__bulb
Külföldre utazol? Így bérelj autót előtte

Ha külföldre utazol, az egyik legjobb megoldás az autóbérlés. Tudod, hogyan kölcsönözhetsz autót a lehető legolcsóbban? Ha nem, cikkünkből megtudhatod.

Full shell vs. félhéjú sisak

 

Alkalmi síelő vagy, aki szívesebben élvezi a lassú lejtmenetet? Vásárolj félhéj síbukósisakot. Kisebb súlyának köszönhetően magas kényelmet biztosít a símenet során. Nehéz terepen történő gyors menethez nem ajánlott viselni, könnyebb pályákra ideális.

Éppen ellenkezőleg, a nehéz terepen történő lesikláshoz a teljes síbukósisaknak a felszerelés részét kell képeznie. Sokkal biztonságosabb és megbízhatóbb, mint a félhéj.

Olcsó sí bukósisakot keresel? Az oldalunk ajánlatai közt rengeteget találsz.

Hogyan válasszunk sí bukósisakot, és hol találsz rájuk kedvezményeket?

 

Tudod, mit kell figyelembe venned sisak vásárlása előtt? És azt tudod, hol lehet megvásárolni sportruházattal a legjobb árakon? A következőkben ezt is mind megtudhatod.

 

A sisak mérete kulcsfontosságú

 

A megfelelő sisakméret kiválasztása döntő fontosságú az általános kényelem, de mindenekelőtt a biztonság szempontjából. Azt, hogy a sisak megfelelő választás volt, onnan lehet tudni, hogy nem feszes és nem is túl laza. Ezenkívül nem szabad a fejen mozognia, és nem takarhatja el a szemet.

A sí bukósisak megfelelő méretét egyszerű módon megtudhatod - helyezd a mérőszalagot közvetlenül a szemöldököd fölé, és mérd meg a fejed kerületét. A sisakok sok méretben és egy bizonyos tartományban kaphatók; például, ha 54 cm-es a kerület, akkor gond nélkül vásárolhatsz egy 54-56 cm-es mérettel jelölt sisakot.

A gyerekeknél a sisak méretét ugyanúgy határozzák meg, mint a felnőtteknél. Nem szeretnél időről időre új gyerek sí bukósisakot venni? Válaszd a szabályozási rendszerrel rendelkezőt. Különféle színekben és mintákkal kaphatók, amelyek még érdekesebbé teszik a választást a gyermek számára.

A női sísisak hátsó része hajkivágással és fonattal van kialakítva. A férfi sísisak modellek nagyobb fejkerülethez lettek igazítva. Ha a fentiek között nem találsz hozzád illőt, nézd meg az uniszex modellek kategóriáját.

Szerző: Fede Roveda (Pexels)

Ha praktikus megoldást keresel, a legjobb választás egy pajzsos sísisak. A pajzs ugyanazt a funkciót látja el, mint maga a szemüveg. Kényelmes megoldás a dioptriás szemüveget viselő síelők számára.

És, mi a helyzet az előbb említett síszemüveggel? A hideg levegő miatt nem lehet nagy hely a sisak és a szemüveg közt. Nem nyomhatja az arcod, ugyanakkor fontos, hogy illeszkedjen a sisak széléhez. Alternatív megoldás egy szemüveggel már rendelkező sísisak.

Ajánlataink között sportfelszerelést is találsz. Melyiket választod?

A sisak szellőzése

 

A sisaknak ez a tulajdonsága nagyon fontos a sisakban felgyülemlett izzadság és nedvesség elvezetése miatt. A szellőzés megoldható fix nyílások formájában, vagy úgy, hogy a nyílások számát a felhasználó igény szerint szabályozza.

 

A sisak szigetelése és súlya

 

A sisakszigetelés kiválasztásakor meleg, antiallergén vagy légáteresztő anyagok közül választhatsz. A sisak ajánlott maximális súlya 550 gramm, a több órás kényelmes viselethez.

Tudtad, hogy weboldalunkon minden sportszerből széles választékot találsz? Akár több tíz százalékos kedvezménnyel? Nézd meg a legjobb darabokat, amelyeket találtunk:

A sisak kényelmes rögzítése

 

A magasabb árcédulával rendelkező sisakok műanyag helyett fém zárral rendelkeznek. A becsatolás elterjedt módja az ún racsnis meghúzás, de találkozhatsz mágneses csat segítségével történő rögzítéssel is. Válaszd ki azt, amelyik a legjobb lesz számodra.

Szenvedélyes túrázó vagy, de mindeddig kerülted a téli kirándulásokat? Ha szeretsz mozogni és imádod a havas tájakat, akkor mindenképp vágj neki egy téli túrának! Természetesen alaposan készülj fel rá. Hogyan? Blogunkból megtudhatod, hogy mi minden kell egy jó kis téli túrához.

Hogyan kell megállapítani, hogy jó sisakot választottál?

__check

nagyon jól illeszkedik a fejhez - nem túl feszes, nem túl laza

__check

könnyű - minél könnyebb, annál jobb

__check

a fej szabadon mozgatható

__check

szorosan illeszkedik a tarkó fölé

__check

nem csúszik le a szemről

__check

az áll alatti rögzítés puha

__check

szellőzőrendszerrel rendelkezik

__check

a nyak feletti hátsó rész puha párnázásból készült

Ellenőrizd, hogy a kiválasztott sisak megfelel-e a biztonsági előírásoknak. Egy minőségi sisaknak rendelkeznie kell CE EN1077 tanúsítvánnyal, amely az EU szabványoknak megfelel.

Szerző:  Chris F (Pexels)

A szálláson is könnyen spórolhatsz; használd ki az alábbi ajánlatokat:

Mikor kell a sisakot lecserélni?

 

Mondanunk sem kell, hogy baleset után cserélni kell, mert a sisak deformálódhat. De az általános ajánlás az, hogy 3-5 évente cseréld le a sisakot, függetlenül attól, hogy történt-e valami vagy sem.

__bulb
Válaszd a legolcsóbb utasbiztosítást nyaralásodhoz

Minden nyaralás része kell legyen az utasbiztosítás. Tudod, már hol kötöd meg és melyiket válaszd? Cikkünkből megtudhatod, melyik a legolcsóbb utasbiztosítás.

Most már tudod, mire kell figyelned sísisak választásakor. Azt tanácsoljuk, hogy vásárlás előtt próbáld fel.a sisakot az üzletben. Ha már tudod, melyik a megfelelő, rendeld meg online. Hiszen az online vásárlás mindig előnyösebb a különféle kuponoknak köszönhetően.

És, hogy a sisak ne legyen magányos a fa alatt, dobj hozzá néhány sportfelszerelést is. Ezekkel a kiárusításokkal biztos elégedett leszel, és meg is takaríthatsz:

Adventi naptárunkban exkluzív kedvezményeket és kedvezménykódokat is találhatsz. December 1-től 20-ig minden nap más és más remek ajánlatot vehetsz igénybe. Milyen kedvezmény vár ma rád?