Tavaszi kültéri dekoráció - Inspirálódj velünk!

14.04.2023 Angelika Otthon Megosztás
tavaszi dekoráció

Minden nyílik, virágzik, színekben pompázik. Szeretnéd otthonodba vinni a tavaszi hangulatot? Íme néhány tipp a tavaszi kültéri dekorációhoz.

Te is már alig vártad az első tavaszi napsugarakat? Igaz, még nem adnak olyan meleget, de ez hamarosan változni fog. A kint eltöltött szabadidőt felhasználhatod, hogy csinosítsd az udvart és a ház körüli teret.

Milyen legyen a tavaszi kerti dekorációd? A válasz: bármilyen. Ez csakis rajtad áll, és hogy milyen az ízlésed. Meríts ihletet tippjeinkből, és dekorálj szabadon.

Új külsőt szeretnél kertednek, de ugyanakkor pénzt is szeretnél megtakarítani? Vásárolj olcsóbban a MerkuryMarket.hu webáruházban.,

kert-rattan-fotel

 

3 tavaszi dekorációs trend 2023-ra

__check

Használj minél több természetes anyagot és kiegészítőt.

__check

Az élő virágok és növények sem hiányozhatnak. Szárítva is felhasználhatók díszítésre.

__check

Használj merész színeket. Az idei év színe a bíbor, de tökéletesen passzol a kékkel, rózsaszínnel vagy akár a zölddel is

viragok-novenyek-cserepek

 

Vegyük elő a kerti bútorokat

 

Ha te is elpakoltad a kerti bútorokat, akkor ideje elővenni őket. Készülj fel a szezonra! Csodás kiegészítő lehet egy függőágy, de ne feledkezz meg a kényelmes székekről sem. Egészítsd ki párnákkal, takaróval, illetve a világítást sem szabad kihagyni.

Kezdődhetnek a kellemes társalságok a kinti friss levegőn.

 

kerti-szekek-asztal

 

__bulb
Télikert - ötletek hogyan varázsold különlegessé

A télikert összekapcsolja a házat és a teraszt. Neked is van? Íme néhány tipp, hogy még hangulatosabbá és kellemesebbé varázsold.

Dekorálj növényekkel, virágokkal

 

A természetben már minden kezd kinyílni, miért is ne rakhatnánk még több virágot a teraszunk alá?


Van pár felesleges üveged? Nagyszerű díszítő elem lehet tele friss virágokkal. A terasz asztalára, vagy az ablakpárkány belső oldalára is helyezheted. Elhiheteted, hogy az utcáról minden járókelő megcsodálja majd.

no-vaza-asztal

Ültethetsz virágokat régi cipőkbe, vagy gumicsizmába, helyezd az ajtó mellé. Azonnal felkeltik minden látogató figyelmét. Népszerű tavaszi dísznek számítanak még a ládából készült virágcserép, telis tele tavaszi virágokkal, de akár dobozba is ültethetjük őket.

Hiányzik még pár díszítő elem? A Butlers.hu webáruházban rengeteg dekorációs elemet találsz.

viragcserep-fa

 

Vonjuk be a gyerekeket is a tavaszi díszek elkészítésébe. Készíts elő színes papírt, ollót, ragasztószalagot és hurkapálcát. Rajzolj a színes papírra virágokat, és hagyd hogy a gyerekek kivágják őket.


Ezután ragasztjuk a kivágott virágokat a hurkapálcára, és szúrjuk bele a földbe. Így a kertünk még szebb lesz.

Mit szólnál egy tavaszi ajtódíszhez ? Egyre elterjedtebb és népszerű dekorációs elem. Szinte minden alkalomra elkészíthető egy egyedi, szép koszorú. Legyen akár egy húsvéti ajtódísz. Díszíthetjük tojással és virággal is, és kapunk egy gyönyörű függő dekorációt. Az ajtóra mindenképp érdemes elkészíteni egy tavaszi koszorút is.

__fire
DIY tavaszi ajtókoszorú egyszerűen és olcsón

Te is gyönyörködsz az ébredező természetben? Varázsolj egy kis tavaszt otthonodba és készíts egy gyönyörű tavaszi ajtókoszorút. Útmutatónkban leírunk minden lépést.

viragok-novenyek-vaza
 

Tavaszi szobrocskák

 

Főleg húsvétkor sok háztartásban díszítő elemként szerepelnek különböző figurák, szobrocskák. Miért ne díszíthetnéd velük a ház többi részét is? Gyönyörűek lehetnek a csibék, a húsvéti nyuszik, a virágcserépre festett rajzok vagy egy bárányszobor a fűben. A választás a tiéd. Válaszd ki azokat, amelyek megfelelnek stílusodnak és az ízlésednek.

És még egy fontos dolog. Törekedjünk a minimalizusra, mivel, hogyha sok figurát helyezünk el a kertünkben, akár a giccs benyomásást is keltheti.

no-viragok-napsugarak

 

Melyek azok a díszítő elemet, amelyet nélkül nem tudnád elképzelni a tavaszt? Számunkra ezek a virágok. Az asztalon mindig van egy váza telis tele virággal.. Idén azonban kipróbájuk a szobrocskákat is. Neked melyik ötlet tetszett a legjobban?