Télikert - ötletek hogyan varázsold különlegessé

11.04.2023 Angelika Otthon Megosztás

A télikert összekapcsolja a házat és a teraszt. Neked is van? Íme néhány tipp, hogy még hangulatosabbá és kellemesebbé varázsold.

Neked is tetszik a télikert? Manapság egyre elterjedtebb, hogyha a ház és a terasz közti teret szeretnénk kitölteni.

Többfélképpen is kialakítható, akár, hogyha kikapcsolódásra vágyunk, dolgozni szeretnénk, családi összejövetelre, baráti találkozókra vagy a gyerekekkel való játékra is tökéletesen alkalmas.

A télikert egész évben népszerű. Nagy előnye, hogy egész évben kihasználhatjuk, időjárástól és évszaktól függetlenül.

Nem tudod még, hogy milyen téli kertet is szeretnél? Tekints meg néhány kreatív ötletet.

Rendezd be télikerted gyorsan és olcsón. Megtalálsz mindent a Butopea.hu webáruházban, ahol most a DOG10 kedvezménykód felhasználásával - 10 %-kal olcsóbban is vásárolhatsz. A kupon 04.30-ig érvényes.

terasz-kert-viragok

__bulb
Hogyan válaszd ki a megfelelő fűnyírót a kertedbe stressz és fáradozás nélkül?

A rendszeres fűnyírás az egészséges és zöld pázsit kulcsa. Milyen szempontok alapján válassz fűnyírót? Nem csak abban segítünk, hogy mire kell figyelned, hanem abban is, hogy milyen gyakran kell kaszálnod.

Télikert kialakítása

 

A téli kert tervezésénél kulcsfontosságú az anayagok kiválasztása. Nem csak a bútorokról van szó, hanem egyéb részeiről is, például a padlóról. Figyelembe kell venni az anyagok tartósságát, preferenciáit és a kényelmet is.


Természetes anyagú bútorok



A télikertbe a fából készült bútorok , műanyag vagy természetes anyagból készült rattan a legalkalmasabb. A legjobb, ha egyféle bútort használunk, de kedvünk szerint is kombinálhatjuk is az anyagokat. Egyre figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba, elsősorban gondoljunk a funkcionalitásra.


Egy másik lehetőség a raklap bútor. Nekiállhatunk barkázsolni, ha rendelkezünk otthon a szükséges anyagokkal. Ezzel pénzt és időt takaríthatunk meg. A raklapokhoz olcsón hozzá tudunk jutni, és a magunk stílusához alakíthatjuk, tetszés szerint.

 

Ne feledkezzünk meg a hintaszékekről , illetve a napozóágyakról sem. Remekül illeszkednek a télikertbe is.

 

terasz-kert
 

Dobd fel növényekkel
 

__check

mérsékelt - választhatsz egyszerű beltéri vagy kúszónövényeket, ilyen a begónia, orchidea, kávénövény, hibiszkusz.

__check

fűtött – tróppusi növényeket is beszerezhetsz, amelyek kedvelik a meleget. Például: citrusfélék, fügefák, pálmafák.

__check

fűtetlen – a hidegtűrő növények a legjobb választás. Például: fukszia, borostyán, kankalin.

terasz-telikert-szek

__bulb
Ingatlan bérbeadása – 6 hasznos tipp

Lakástulajdonos vagy, amelyet nem is szeretnél eladni, akkor az egyik legjobb ötlet, kiadni azt. Tudnod kell viszont, hogy egy ingatlan kiadása nem biztos, hogy annyira egyszerű, mint ahogy azt gondolnád. Most hoztunk néhány fontos tudnivalót, amelyekre érdemes odafigyelned lakáskiadás során.

Világítás és dekoráció

 

Minden helyiségnek, valamint a télikertnek is megfelelő fényre van szüksége. Választhatsz egy mennyezeti lámpát, amit kiegészíthetsz spotlámpákkal. Ezenkívül különleges hangulatot teremthetsz fényfüzérek segítségével.

A teraszon lévő télikert is új külsőt kaphat egyedi, különleges dekorációnak köszönhetően. Ilyen lehet egy puha takaró, párna, váza tele friss virágokkal.. Néhány gyertya pedig meghitt hangulatot teremt egy nyári estén.

 

telikert-asztal-szekek

 

Fűtés a télikertben

 

Ne feledd, érdemes bebiztosítani a fűtést a télikertben is. A leggyakoribb a központi fűtés, amely közvetlenül a házhoz kapcsolódik. A második lehetőség pedig egy különálló fűtőkészülék.

A fűtési módról a legjobb már a télikert építése során dönteni. Ez a leghatékonyabb és egyben a legolcsóbb is. Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen fűtési módot is válassz, érdemes szakemberhez fordulni. Több paramétert figyelembe vesznek és segítgenek a döntésben.

 

terasz-szekek-virag

 

Valószínűleg sok időt szeretnél eltölteni a télikertben. Ezért érdemes elegendő időt rászánni az elrendezésére és kialakítására, hogy kényelmesen és kellemesen érezhesd magad.

__bulb
Hogyan spóroljunk a háztartásban?

A megélhetésünkkel kapcsolatos költségek növekedése arra kényszerít bennünket, hogy folyamatosan újraértékeljük kiadásainkat és azon gondolkodjunk, hogyan tudnánk havonta kicsivel többet megspórolni. Költségvetésünk nagy részét a háztartással kapcsolatos kiadások teszik ki, ezért érdemes itt elkezdenünk a takarékoskodást.