A legjobb webáruházak

A legjobb márkák

A legjobb webáruházak

A legjobb webáruházak

A legjobb páraelszívót keresed? Mutatjuk a top ajánlatokat

19.05.2024 Mária Otthon és ház Megosztás

Gyakran főzöl, de nem szereted a kellemetlen szagokat? A szagelszívó segít megoldani a problémádat! Olvass tovább és megtudod, melyek a legjobb párelszívó jellemzői.

Aki rendszeresen főz, az tudja, hogy gyakran probléma megszabadulni a kellemetlen szagoktól. Ha a konyhád nem szellőzik rendesen, esetleg szeretnél egy kis extra támogatást adni neki, szerezz be egy beépíthető páraleszívót, amely segítségedre lesz a kellemetlen szagok megszüntetésében. Azon felül, hogy hasznos konyhai kiegészítő, a konyha ékes darabja is lehet.

__bulb
Hol tudod megvásárolni a legjobb sütőt?

Egy konyha elképzelhetetlen egy jó sütő nélkül. Melyik sütő lesz számodra a legmegfelelőbb? A cikkünkben található információk segítenek a választásban.

8 ok, amiért érdemes beszerezni egy szagelszívót

__check

Légszennyezés csökkentése

__check

Kellemetlen szagok és illatok eltávolítása

__check

Zsíros lerakódások csökkentése

__check

Penész és baktériumok elszaporodásának megelőzése

__check

Friss levegő biztosítása

__check

Hőmérséklet szabályozása

__check

A konyha modern kiegészítője

__check

Növeli a konyha értékét

Weboldalunkon számos kínálatot találsz a konyhai kiegészítőket illetően, válogass bátran és vásárolj kedvezményesen!

Páraelszívó típusok

 

A páraelszívók többféle típusban elérhetők, amelyek különböző igényeket és konyhai kialakításokat szolgálnak ki. A legmegfelelőbb típus kiválasztása konyhád kialakításától és méretétől is függ, azonban az ízlésedet is fontos figyelembe venni. Az elérhetőbb áron kapható, kevésbé észrevehető modellek közé a beépíthető és falra szerelhető modellek tartoznak. Ha valami modernebbre, esetleg extravagánsra vágysz, akkor a sziget páraelszívó lesz a megfelelő választás.

Páraelszivó, amit egy női kéz éppen bekapcsol.

Autor:  brizmaker (istockphoto)

 

Beépíthető és függesztett páraelszívók

 

Az ilyen típusú páraelszívók nem túl igényesek hely szempontjából. Általában a konyhaszekrény aljába vagy egy szekrénybe vannak beépítve, így rejtve maradnak. Hagyományos modellek és kihúzhatós páraelszívók is találhatóak a piacon. A beépíthető páraelszívók főként kisebb konyhákba alkalmasak, ahol szinte észrevehetetlenek, mégis nagyon hatásosak és praktikusak.

 

Kürtős (kéményes) páraelszívók

 

Ha a konyha mérete és a benne lévő tér lehetővé teszi, a felfüggeszthető modell helyett kürtős modellt is választhatsz. Ez a típus csupán abban különbözik a beépíthető páraelszívótól, hogy a készülék látható helyen elhelyezett – ezen felül az eredmény szinte azonos.  Az ilyen típusú szagelszívókon egy kürtő található, amely a szabadba vezeti a szagokat és a párát.

 

Sziget páraelszívók

 

Ha a konyhád igazán nagy méretű, így lehetőséged nyílik egy úgynevezett sziget kialakítására, akkor minden bizonnyal sziget páraelszívóra lesz szükséged. Egy manapság közkedvelt megoldásról van szó, amely a konyha ékes része, a mennyezetre kerül rögzítésre és domináns benyomást kelt a helyiségben.

__bulb
Hogyan spórolj a konyhában?

Hogyan készíts finom, mégis pénztárcakímélő ételt? Hogyan spóroljunk a kaján? Hoztunk 7 tippet, hogyan spóroljunk az ételen.

Sarok páraelszívók

 

Tulajdonképpen olyan kürtős páraelszívóról van szó, amely a sarokban elhelyezett. A sarok páraelszívók speciálisan olyan konyhákhoz lettek tervezve, ahol a főzőlap vagy tűzhely a sarokban helyezkedik el, így a sarokban lévő tér hatékonyan ki van használva.

 

Teleszkópos páraelszívók

 

Ez egy igen praktikus megoldás olyan esetben, ha szeretnéd, hogy a szagelszívó „láthatatlan” legyen, amikor nincs használatban. Rendszerint a munkalapba süllyesztettek. Amikor nincsenek használatban, csupán a felső részük látható, amely egy listára emlékeztet. Minimalista és letisztult konyhákba alkalmas típusról van szó, amely beszerzési ára magasabb.

Modern konyha fa imitáció és fekete színkombinációban.

Autor: framesforyourheart (unsplash)

Beépített páraelszívók

 

Avagy integrált páraelszívók. A főzőlapba épített páraelszívók modern és innovatív megoldásnak számítanak, tulajdonképpen a főzőlapba építettek, szinte láthatatlanok és egyáltalán nem foglalnak helyet. Bár manapság viszonylag ritkán találkozhatunk ezzel a típussal, mégis egyre népszerűbbé válik, különösen az olyan konyhákban, ahol a helytakarékosság és az esztétikai megjelenés kiemelten fontos. Legnagyobb hátrányuk, hogy beszerzési áruk rendkívül magas.

Szeretnéd megtekinteni a legjobb páraelszívókat? Az Alza kínálatában rengeteg modell közül választhatsz.

Hogyan válasszunk páraelszívót

 

A legjobb páraelszívó kiválasztása nem egyszerű feladat, ezért semmiképpen nem szabadna elhamarkodni. Akár hagyományos, akár modern páraelszívót keresel, cikkünkben minden fontos információt megtalálsz a választással kapcsolatban. Fentebb már részleteztük a páraelszívó típusokat, most nézzük meg a legfontosabb paramétereket, valamint azt, hogy milyen energetikai paraméterekre érdemes figyelni a választás során.

 

Teljesítmény

 

A páraelszívó teljesítménye az egyik legfontosabb szempont, amelyet figyelembe kell venni a megfelelő modell kiválasztásakor. A teljesítmény határozza meg, hogy milyen hatékonyan tudja az elszívó eltávolítani a párát, a kellemetlen szagokat és a füstöt a konyhából. Ez az adat az energiacímkén is fel van tüntetve, azonban fontos figyelembe venni, hogy a termékek adatlapján ez az adat sokszor különböző formában szerepel.

Ha nem vagy biztos abban, hogy mekkora teljesítményű páraelszívóra lesz szükséged, egy egyszerű képlet a segítségedre lehet. Elegendő kiszámítani a helyiség térfogatát, amelyben főzni fogsz: hossz x szélesség x magasság = térfogat m3-ben. Ez a szám azt mutatja meg, hogy hozzávetőlegesen mennyi levegő van egy adott térben. A páraelszívónak ezt a mennyiséget legalább tízszer kellene kicserélnie egy órán belül.

Modern konyha fehér bútorral és páraelszívóval

Autor: Heyho (Pexels)

Zajszint

 

A páraelszívó zajszintje különösen akkor fontos tényező, ha olyan helyiségben található, ahol sok időt töltesz, vagy ahol gyakran tartózkodsz, tehát például az étkezőben vagy a nappaliban. A zajszint meghatározza, mennyire zavaró lehet a páraelszívó működése, és befolyásolja az otthoni kényelmet és a kellemes légkört. A zajszint decibel (dB) egységben van mérve, a csendesebb páraelszívók átlagosan 50 dB, vagy annál kevesebb zajszint mellett működnek, míg a hangosabbak zajszintje a 65 dB értéket is meghaladhatja.

A páraelszívó mellé más konyhai kiegészítőket is be szeretnél szerezni? Az Electronic-star kínálatában minden szükségeset megtalálsz.

Méretek és elhelyezés

 

A páraelszívó kiválasztásánál a méretek és az elhelyezés fontos szempontok, hiszen ezek meghatározzák, hogy hogyan illeszkedik majd a készülék a konyhádhoz és mennyire lesz hatékony az elszívás. A méret kiválasztása során a készülék típusa, annak méretei, valamint a konyha mérete is meghatározó. Arról se feledkezz meg, hogy a páraelszívót bizonyos távolságra kell elhelyezni a főzőfelület felett. Ez a távolság körülbelül 65-75 centiméter, ami a konyhabútor magasságától és a tűzhely típusától is függ - gáz típusú főzőlap esetében magasabbra kell helyezni a páraelszívót, mint elektromos főzőlap esetében.

 

Szűrők típusa és karbantartása

 

Páraelszívók esetében természetesen számos típusú szűrővel találkozhatunk. Ezekkel érdemes előre megismerkedni, hogy a számunkra lehető legmegfelelőbb szűrővel rendelkező modellt válasszuk ki. Ugyanakkor a vásárlásával még nincs vége a történetnek – annak érdekében, hogy mindig friss levegő legyen a konyhában, a szűrők rendszeres karbantartása és cseréje is fontos.

 

Az Alza webáruházban tartalék szűrőt is vásárolhatsz a páraelszívódhoz. Válogass a szénszűrők és a zsírszűrők széles választékátol a páraelszívó típusától függően.

A következő típusú szűrők közül választhatunk:

__check

Zsírszűrők - A legtöbb páraelszívóhoz tartozik zsírszűrő, amely megakadályozza a zsírlerakódásokat és a szennyeződéseket a szellőzőrendszerben. Ezek a szűrők lehetnek fémhálós vagy textil anyagból készültek. A fémhálósakat általában könnyebb tisztítani, míg a textil szűrők gyakran mosógépben moshatóak.

__check

Szénszűrők - Ha a páraelszívó belső keringetésű, akkor szénszűrők is szükségesek, hogy elnyeljék a kellemetlen szagokat és a káros anyagokat. Ezek a szűrők a készülék belsejében elhelyezettek és rendszerint nem moshatóak.

__check

Karbonszűrők - A páraelszívó karbonszűrője olyan speciális szűrő, amely segít eltávolítani a kellemetlen szagokat és gázokat a konyhából. Ezek a szűrők különösen fontosak olyan páraelszívók esetében, amelyek nem vezetik ki a levegőt a szabadba, hanem visszavezetik azt a konyhai térbe. Aktivált szénből készül, amely nagyon porózus és nagy felülettel rendelkezik.

__check

Vízszűrők - Néhány modern páraelszívóhoz vízszűrők is tartozhatnak, amelyek vízpárából kinyerik a szennyeződéseket.

A szűrők rendszeres karbantartása hatékony és megfelelő működést biztosít a páraelszívónak. A szénszűrő és a karbonszűrő cseréjét érdemes 3-6 havonta elvégezni attól függően, hogy mennyire intenzíven használod a szagelszívót és milyen szagokkal kell megbirkóznia.

__bulb
Nem tudod, mit főzz? Ezeket a pénztárcabarát recepteket ki kell próbálnod!

Szeretnéd tudni, hogyan készíts olcsó és finom ételeket ebédre? Cikkünkben számos bevált tanácsot adunk, hogy takarékoskodj a főzés során, és ennek ellenére mégis finoman étkezz.

A páraelszívó minden konyha szerves részét képezi, ez pedig nem csoda, mivel még főzés során is képes friss levegőt biztosítani a konyhában. Megakadályozza a kellemetlen penészesedést a konyhában és az ablakok bepárásodása ellen is véd a tél során. Biztosak vagyunk benne, hogy előnyeit már az első használat után megtapasztalod, és nagyon gyorsan megkedveled.

__tag_orange

8142

kedvezménykupon

282514

kedvezmény
__cart_orange

1747

webáruház
__users_orange

80 000

Kuplio felhasználó