Hol tudod megvásárolni a legjobb sütőt?

21.02.2024 Angelika Otthon és ház Megosztás

Egy konyha elképzelhetetlen egy jó sütő nélkül. Melyik sütő lesz számodra a legmegfelelőbb? A cikkünkben található információk segítenek a választásban.

 

A sütő egy elengedhetetlen eszköz a konyhában, számos célra használható, és a sütés-főzés folyamatának nélkülözhetetlen része. Legyen szó étel melegítéséről, sütemények sütéséről vagy bonyolultabb ételek elkészítéséről, a sütők széles körű funkcionalitásukkal sokféle feladatot ellátnak. Általában része a tűzhelynek, de beépített konyhaszekrény esetén önálló készülék. Bármelyiket is választod, a választásban segíthet a cikkünk összefoglalója, amelyben a sütővásárlásnál fontos szempontokat találod.

A beépített sütők a legkeresettebbek a konyhában, mivel kompaktak és elegáns megjelenésűek. Te is ilyen sütőt szeretnél? Nézd meg az Samsung webáruház kínálatát

konyhai-suto-szekreny

Autor: Curtis Adams (Pexels)

 

Hogyan válaszd ki a legjobb sütőt?

 

Nem tudjuk a választ arra, hogy melyik sütő a legjobb. Mindenki más-más tulajdonságokat, méretet, stílust részesít előnyben. És ez csak pár paraméter, amelyekről ebben a cikkben bővebben is beszélünk. Reméljük, hogy ez megkönnyíti a vásárlást.

 

A sütő elhelyezése

 

A sütőket az elhelyezés módja szerint 2 típusra osztják, nevezetesen:

__check

Szabadon álló sütő - a tűzhely és a sütő klasszikus kombinációja, amely egykor minden otthonban megtalálható volt. Nagy előnye, hogy könnyen kezelhető és áthelyezhető, akár takarítás, akár a konyha egy másik helyére való áthelyezés céljából.

__check

Beépített sütő - modern megoldás a sütők terén sok otthonban. A sütő beépítése a konyhaszekrénybe nagyszerű megoldás akkor is, ha a konyhában kevés a hely. Hátránya a főzőlap megvásárlásával járó többletköltség.

Ismered ezeket a tűzhelyekről és más hasznos konyhai eszközökről szóló ajánlatokat? Használd ki őket és spórolj a vásárláson.

Tápellátás



A sütő működtetéséhez használt energiaforrás szerint kétféle sütőtípus áll rendelkezésre. Az első az elektromos sütő, amelynek legnagyobb előnye az egyenletes hőáramlás. Ezt a sütőtípust az egyszerű és egyértelmű hőmérséklet-szabályozás is megkülönbözteti. Ez az oka annak is, hogy az elektromos sütő valamivel népszerűbb, mint a gáztűzhely.

Ha az elektromos sütő mellett döntesz, választhatsz:

__check

hagyományos sütő - alsó és felső fűtőszállal is rendelkezik.

__check

légkeveréses sütő - tartalmaz egy ventilátort is, amely segítségével a hő az egész térbe eloszlik

__check

gőzsütőt -  gyakran vásárolják azok, akik különösen egészséges étrendet kedvelnek. A gőznek köszönhetően az étel sokkal több vitamint és ásványi anyagot őriz meg, mint bármely más típusú sütő esetében.

A gázsütő kevésbé népszerű, mint az elektromos sütő, mivel a sütési folyamat nem egyenletes. Inkább alulról süt, ezáltal könnyen megéghet az étel. A vásárlók tapasztalatai szerint az ételek hajlamosak kiszáradni az elkészítés során. Előnye azonban a megfizethető ár.

 

Különleges sütőtípus a cserépkályha sütő, amely tökéletesen illeszkedik egy nyaraló vagy házikó belsejébe egyaránt.

__bulb
Mire figyeljünk szónikus fogkefe vásárlásakor, és hol érdemes megvenni?

Mindenki vágyik egy szép és egészséges mosolyra. Te hogyan gondoskodsz erről? Egy szónikus fogkefe segíthet a megfelelő ápolásban. Hogyan válaszd ki és hol tudod megvásárolni?

A sütő térfogata



Ez a paraméter elsősorban a háztartásban élők számával és a sütő gyakoriságával kapcsolatos. Egy kisebb sütő elegendő lehet egy gyermektelen pár számára, akik kevésbé használjákó.  Ezzel szemben egy négyfős család számára nagyobb sütő szükséges.

A megfelelő sütőméret kiválasztása fontos. Ha túl nagyot választasz, és nem használod ki teljes mértékben a térfogatát, akkor feleslegesen melegíti fel a nagy teret és sok energiát pazarol. Azonban egy túl kicsi sütőbe lehet, hogy nem fér be minden egyszerre.

A szabadon álló tűzhelyek beépített sütővel általában nagyobb kapacitással rendelkeznek, mint a beépített sütők. Körülbelül 55 litertől 70 liter a térfogatuk.  A piacon találhatsz extra nagy sütőket is, amelyek kapacitása 96 liter. 45 literes, 70 literes és ennél nagyobb kapacitású beépített sütőket is választhatsz.

 

no-sut-konyhaban

Autor: Meruyert Gonullu (Pexels)

Az AndreaShop webáruház különböző térfogatú és árkategóriájú sütőket kínál.

Energiaosztály

 

A növekvő költségek idején mindannyian igyekszünk takarékoskodni az energiával és a háztartásunk üzemeltetésén. Legyen szó akár élelmiszer-kedvezménykuponok felhasználásáról, akciós ruhavásárlásról, vagy például WiFi-izzók beszerzéséről az energiatakarékosság érdekében.

Egy másik módja a megtakarításnak és a háztartási költségek csökkentésének az energiatakarékos készülékek vásárlása. Az energiahatékonyságot az energiacímke alapján állapíthatod meg, hogy egy termék mennyire energiatakarékos. A leg energiatakarékosabbak az A+++, A++, A++, A+, A jelzéssel ellátott készülékek.

 

Programok és különleges funkciók


Most elérkeztünk a legfontosabb dologhoz - a sütő programjaihoz és funkcióihoz. Ezek száma a termékek teljes árát is befolyásolja.

Szeretnéd, ha a sütőd rendelkezne gyermekbiztonsági zárral, gyors előmelegítéssel, pizzasütő programmal vagy kiolvasztási funkcióval? Vagy inkább a grill- vagy a forrólevegős funkcióra szeretnél koncentrálni? Gondold át, hogy mely funkciók fontosak a számodra, és nézd meg, hogy a termék rendelkezik-e ezekkel. Ha gyorsabban szeretnéd megtalálni és megvásárolni a kívánt terméket, szűrd ki a számodra fontos paramétereket a Pepita oldalon.

Színek  


A tűzhely színskálája már régóta nemcsak a klasszikus fehér és fekete színekből áll, hanem kibővült további színekkel is, mint például a kék, piros, krém vagy akár sárga. Egyszerűen találhatsz tehát olyan tűzhelyet, amely színében leginkább harmonizál a konyhád kinézetével, és így egy egységet alkot. Ne felejtsd el színben is összehangolni a kis konyhai készülékeket is.

Ez alól a beépített sütő sem kivétel. Nemcsak teljesen fekete vagy fém elemekkel kombinált változatban érhető el, hanem krém vagy fehér elegáns kivitelben is kapható.

 

Ár



Egy szabadon álló sütő ára körülbelül 154.000 Ft és 269.500 Ft között mozog. Természetesen találsz olcsóbb és drágább modelleket is. Másrészről egy beépített sütőért többet fizetsz, körülbelül 154.000 és 539.000 Ft . Néhány márkánál még magasabb árral is találkozhatsz. Ráadásul a beépített sütő esetében további költségek merülnek fel, például a főzőlap megvásárlása vagy a sütő konyhabútorba való beépítésének költségei.

 

konyha-suto-huto

Autor: Curtis Adams (Pexels)

__bulb
Hogyan spórolj a konyhában?

Hogyan készíts finom, mégis pénztárcakímélő ételt? Hogyan spóroljunk a kaján? Hoztunk 7 tippet, hogyan spóroljunk az ételen.

A legjobb beépített sütő

 

Kíváncsiak voltunk, melyik 3 beépített sütő a jelenleg legkeresettebb és legjobban értékelt. Ezek közé tartoznak:

 

BEKO BBIM12300X

 

A 72 literes kapacitású beépített sütő az A energetikai osztályba tartozik. 7 programmal rendelkezik - felső hőfok, grill, forró levegő, kiolvasztás, alsó hőfok, ventilátor és 3D-s sütés. A sütőtálca akasztós rácsokon csúszik ki, és van időzítő, gyermekzár és érintésvezérlés is. A BEKO BBIM12300X beépíthető sütő 78.700 Ft körüli áron vásárolható meg.

 

Bosch HBA534ES0

 

Körülbelül 131.200 Ft körül vásárolhatsz egy multifunkciós beépített sütőt a népszerű márkától, 71 literes térfogattal és 7 féle programválasztási lehetőséggel. Ezek közé tartozik a hőlégbefúvás, alsó/felső sütés, légkeverséses grill, pizza-funkció, nagy felülető grill, kímélő hőlégbefúvás. Biztosan értékelni fogod a 3D forró levegő funkciót, amellyel egyszerre akár 3 szinten is süthetsz, valamint a kijelzőt. Az energiahatékonyság szempontjából a Bosch HBA534ES0 beépített sütő az A energetikai osztályba tartozik.

 

Electrolux PRE SteamCrisp EOC6H71X



A magasabb árkategóriában az Electrolux PRE SteamCrisp EOC6H71X beépített sütő nagyon elterjedt modell. Használata során számos nagyszerű funkciót használhatsz, mint például grill, hagyományos sütés, kiolvasztás, felső és alsó sütés, gyorsfűtés, gőzfőzés, felső fűtés, légkeverés és forrólevegős grill. Még kenyérsütésre is alkalmas.

Energiatakarékossági szempontból az A+ kategóriába tartozik. Azonban a számos kiváló funkció és a magas energiahatékonyság miatt némi felárat kell fizetned érte. Ez a beépített sütő, melynek sütőtérfogata 72 liter, körülbelül 159.900 Ft-ba kerül.

 

Az elektronika és háztartási készülékek vásárlásakor valószínűleg örülni fogsz a számos kedvező ajánlatnak. Nézd meg weboldalunkon található kínálatot.
 

 

A legjobb szabadon álló tűzhelyek



Ha választanunk kell a három legkeresettebb kombinált tűzhely közül egy sütővel együtt, jelenleg ezek a következők:
 

Mora P2241AW1

 

Ha nem igényelsz magas szintű sütőfunkciókat, akkor ez a tűzhely tökéletes választás lehet számodra . A sütő felső és alsó sütéssel, és kiolvasztás funkcióval is rendelkezik. Energetikai osztályban az A kategóriába tartozik, és a sütőtér térfogata 70 liter.

 

Electrolux LKI564201X

 

A svéd márka termékeinek minőségéhez kétség sem férhet, és ez az elektromos tűzhely is ezt bizonyítja. A sütő gyermekbiztonsági zárral, grillezővel, ventilátorral ellátott grillsütővel, alsó fűtéssel, alsó és felső fűtéssel, kiolvasztással, valódi forró levegővel és ventilátorral rendelkezik. Az Electrolux LKI564201X típusú sütő 11.906 Ft körüli áron vásárolható meg. Az A energiaosztályba tartozik, térfogata pedig 58 liter.

 

GORENJE GEITS6E71PBG



A GORENJE GEITS6E71PBG elektromos tűzhely sütője 71 literes űrtartalommal rendelkezik, és számos funkciót kínál, például kiolvasztás, gyors felmelegítés, pizza sütés, és egyenletes sütés. Az A energetikai osztályba sorolható, és körülbelül 271.890 forintba kerül.

__bulb
Padlófűtés: jó befektetés? Hogyan lehet vele spórolni?

A padlófűtés sok otthonban az egyik legkedveltebb fűtési mód. Te is gondolkodsz rajta? Tudj meg mindent a padlófűtés előnyeiről, hátrányairól és arról, hogyan lehet vele spórolni.

A beépített sütők és a szabadon álló kombinált tűzhelyek kínálata valóban széles, és a vásárlásnál döntő tényező lehet főként az ár. Ne hagyja, hogy az ár befolyásoljon, és figyelj más paraméterekre is, mint például a sütőtér térfogata, az energiahatékonysági osztály és a funkciók. Végül, de nem utolsósorban részesítsd előnyben a jól ismert és minőségben bevált márkákat. És meglátod, hogy hosszú távon elégedett leszel a sütőddel.