Kreatív ajándékcsomagolás – olcsó, szép és környezetbarát

csomagolas

Megvetted már az apróságokat a karácsonyfa alá? Most már csak szépen be kell csomagolni őket. Hoztunk néhány ötletet egyedi ajándék csomagolás tippet.

Az ajándékokat többféleképpen is be lehet csomagolni. Minél kreatívabban, személyreszabottabban, úgy, hogy az ajándékozott ízlésének is megfeleljen. Ebben az évben készíts eredeti ajándékcsomagolást. Olcsóbb, mint a csomagolópapír, nem fog sok időt igénybe venni, és környezetbarátabb is leszel.

Last minute ajándékokat keresel? Ajándékozz valami igazán értékeset. Az egészséget. Eyerim.hu webáruházban 2022.12.31-ig 10% kedvezménnyel vásárolhattok szemüvegkereteketé lencséket. A kedvezmény érvényesítéséhez add meg az NEWGLASSES10 kódot.

zold csomag

 

Főszerepben a természet

 

Tedd el a színes szalagokat, matricákat és egyéb hagyományos elemeket, amelyekkel a karácsonyi ajándékokat díszítik. Használj sokkal jobb és kicsit környezetbarátabb anyagokat. Gondolunk itt a téli séta során begyűjtött szárított gyümölcsökre, tűlevelű gallyakra és száraz ágakra.

A fák fenyőtobozai és a szárított virágok is jól jönnek. Egyszerűen használjon mindent, amit a természet ingyen ad. Emellett a természetes anyagok és a minimalizmus az aktuális karácsonyi trendek. És nem csak az ajándékok becsomagolásakor, hanem a fa díszítésekor is.

 

barna csomag

__bulb
Karácsonyfadíszek fából – te már elkészítetted?

Gondolkoztál már azon, hogy milyen legyen a karácsonyi dekorációd idén? Jelenleg a természetes karácsonyfadíszek, egészen pontosan a fából készült díszek örvendenek nagy népszerűségnek. Olvass tovább és meríts ihletet.

Használd fel a maradékot

 

Minden háztartásban van néhány használt papír, amelyet újra felhasználhatsz. Használd hatékonyan karácsonyi ajándékaid becsomagolásához. Nem baj, ha nincs tökéletes állapotban. A becsomagolt ajándékot kösd át egy madzaggal, és toldd meg egy apró díszítőelemmel, például egy címkével, névjeggyel.

 

agacska zold

Hasznosítsd újra az újságpapírt

 

Nem tudod, mit kezdj a régi újságokkal? Ne dobd ki őket. A legjobb megoldás, ha ajándékcsomagoláshoz használod őket. Használhatsz régi, tönkrement könyveket is. Az így becsomagolt ajándék igazán eredeti lesz.

Ne felejtse el, hogy minden csomagolás ökológiai lábnyomot hagy maga után. Tehát ha teheted, hasznosítsd újra a karácsonyi csomagolópapírt a kicsomagolás után is. Például gyújts vele tüzet a kandallóban.

 

piros szalag

Tízórais zacskó

 

Talán eddig eszedbe sem jutott, mi mindent használhatsz csomagolópapírként. Bármi lehet az, akár uzsonnás zacskó is. Könnyedén pakolhatsz bele naplót, füzetet, kozmetikumokat, ékszereket, zoknikat vagy egyéb apróságokat.

Zárd le a zsák tetejét és ragaszd le. Például szárított narancskarikával. Vagy dobd fel tiszta néhány hópehellyel vagy egy festett ágacskával.

papir ag

Kíváncsi vagy, hogyan lehet kreatívan becsomagolni egy zoknit? Egy sima WC-papír guriga vagy konyhai papírtörlő guriga elegendő. Tedd bele a zoknit, hajlítsd meg a végét és kösd meg. Az ajándék úgy fog kinézni, mint egy nagy szaloncukor.

piros feher

Mi a helyzet a megmaradt szövettel?

 

Hallottad már a "furoshiki" szót? A japán technikára utal, amikor az ajándékokat textíliába csomagolják. A japánok mindent szövetbe csomagolnak – ruhákat, különféle árukat vagy ajándékokat.

Hogyan csomagoljunk furoshiki technikával? Hajtson szét egy darab szövetet, és tedd az ajándékot a közepére. Hajtsd be a két sarkát, és kösd össze a fennmaradó kettőt. Végül szúrj be a csomóba egy tűlevelű ágat vagy szárított gyümölcsöt. Csodálatos illatúvá varázsolják az egész ajándékot.

 

toboz szovet

Horgolt táska

 

Szeretsz horgolni? Készíts egy horgolt táskát, és igazítsd a méretét a csomagolni kívánt ajándékhoz. Használhat egy közönséges szövettáskát is, amely több szövetdarab összevarrásával készült.

Tudod mi a jó ezekben a táskákban? Karácsony után is használhatod őket. Még így is hozzájárulsz egy környezetbarátabb karácsonyhoz.

szovet csomagolas

 

Festés, vágás, pecsételés

 

Engedd szabadjára a fantáziád, amikor gyerekeknek és felnőtteknek szánt ajándékokat tervezel. Csak egy csipetnyi kreativitásra van szükséged hogy kitaláld, mi kerüljön a csomagolásra.

Megvetted gyerkőcöknek a kívánt játékot? Írj vagy rajzolj a csomagolásra egy utalást, hogy mit rejt az ajándék. Ragassz egy kivágott fát vagy más képet sima fehér csomagolópapírra. Még a felnőttek tetszeni fog egy-egy karácsonyi motívum az ajándékon.

maci csomag

Pecsételd le az ajándékokat. A sima régi papír vagy sütőpapír igazán eredeti megjelenést kap majd így. És nem kell írószer boltban vásárolni, egyszerűen elkészítheted otthon.

Szükségünk van a következőkre

__check

egy régebbi, nem használt radírgumi

__check

ceruza

__check

kés

__check

festék

Elkészítés:

1

Rajzold meg a kívánt motívumot a gumira. Lehet egyszerű fa, ajándék vagy hópehely.

2

A gumi felesleges részeit vágd le.

3

Fesd ki a radírgumit vízfestékkel, vagy más festékkel és pecsételd fel csomagolópapírra.

Tippünk: Tedd a pecséteket a karácsonyfa alá. Így gondoskodtok egy remek közös programról a gyerekekkel.

 

zold pecsetek

Amint látod, az ajándékcsomagolás anyagát és dekorációját személyre szabhatod. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki értékelni fogja, ha csak egy kicsit is megpróbálod személyesebbé tenni. Ne felejtsen el névcímkét hozzáadni.

Látod már, hogy mi az eredmény ha a kreativitást és feleslegesnek tűnő anyagok felhasználásával ötvözzük? Igazán eredeti, környezetbarát és olcsón becsomagolt karácsonyi ajándékok.

Milyen ajándék nem hiányozhat a fa alól? Hát a családi karácsonyi pizsama. Cikkünkben több webshop pizsama kínálatát összehasonlítottuk, és azt is megtudhatod, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned a választásnál.