Modern őszi dekoráció otthonra. Készítsd el velünk és spórolj

10.10.2023 Angelika Otthon Megosztás
tok-gyertya-kalap

Itt az ideje elbúcsúzni a nyári dekorációktól és helyettük őszi hangulatot csempészni otthonunkba. Mi az idei őszi trend? Gyere, készítsük el együtt

Nem vagy benne biztos, hogy mikor is kell elkezdeni az őszi díszítést? A legjobb időszak erre szeptember és október fordulóján van. A hűvösebb időjárás mindenképp egy jelzés, hogy ideje elpakolni a nyári dekorációkat.

Milyen őszi dekorációk hódítanak az idén? A fő hangsúly természetesen mostis a színeken van. Ahhoz, hogy otthonod stílusos legyen idén ősszel, válassz különböző formájú és textúrájú dekorációs tárgyakat. Ha nem rajongsz a zsúfolt és túlságosan színes dekorációkért, érdemes egy árnyalatban, egyféle dekorációt választanod.

Tökéletes őszi dekorációt szeretnél? Szerezz be néhány stílusos kiegészítőket a 4home webáruházban.

tok-gyertya-asztalAutor: Samira Rahi (Unsplash)

 

Természetes dekorációk – must have és ingyenes


Ha csak egyfajta dekorációt választhatnál otthonod feldíszítéséhez, válaszd a természetes anyagokból készült dekorációkat. Ezek sosem mennek ki a divatból a lakásdekoráció terén. Ennek fő oka, hogy ingyen vannak és bárki számára hozzáférhetőek. Tegyél egy sétát a természetbe, vagy akár a kertedbe és szerezd be őket.

Készíts elő egy tálat, amire kis tököt helyezel el egy nagyobb tökkel kombinálva. Még szebb lesz, ha mindegyik más színű. A tálba helyezz almát és körtét a kertedből. Így gyönyörű dekorációt készíthetsz, amit akár meg is ehetsz.

A nappali dohányzóasztalát könnyen feldobhatod egy vázával, amelybe száraz gallyakat és különféle fajtájú ágakat helyezhetsz el.

A természetes anyagokból készült dekorációk megmutatják, hogy néha csak egy kis, egyszerű elemre van szükség a tökéletes díszítéshez. Keresd további ötleteket a természetes őszi dekorációkhoz.

vaza-levelekAutor: Cup of Couple (Pexels)

 

Az idei őszi dekorációk divatos színei
 

Az ősz elsősorban a színekről szól, de ahogy minden másban, az őszi színek is változhatnak. Ebben az évben a győztes színek közé tartozik a mézszín, a visszafogott földszínek, és néhány részletben a fekete szín.

A színeket számos különböző módon alkalmazhatod a belső dekorációban. Rajtad múlik, hogy dekorációként vagy akár az ablakokon lévő függönyök formájában használod-e őket. Ne felejtsd el, hogy az idén gondosan kiválasztott és kombinált színek előnyösebbek lehetnek a belső térben számos más elemmel szemben.

Hogyan érheted el, hogy az őszi belső dekoráció valóban jól nézzen ki? Mielőtt nekiállsz a díszítésnek, határozd meg, mely színek dominálnak majd. Válassz ki csak néhányat, mondjuk hármat, amelyekkel összehangolhatod az összes dekorációt.

 

kosar-vaza-gallyakAutor:  Aljona Ovtšinnikova (Pexels)

__bulb
Igénytelen szobanövények: Gyönyörűek és túlélőek

Nálad sem bírnak ki sokat a virágok? Szerezz be egy törődést nem igénylő, mégis csodaszép növényt és rengeteg pénzt és időt takaríthatsz meg.

Texturált és egyenetlen felületek


A kopott vagy különböző és egyenetlen textúrájú felületek egyre népszerűbbek a belső terekben. És kivétel nélkül az őszi dekorációban is megjelennek.

Többféleképpen is dekorálhatsz az otthonodban. Például tölts megy egy rattan vagy fonott kosarat kukoricacsuhéval, száraz levelekkel vagy fadarabokkal.

Van felesleges üveged? Egy ragasztópisztollyal rögzíts néhány színes levelet és zsineget az üveg külső oldalára. Tegyél bele egy gyertyát, és így egy szép textúrájú, saját készítésű őszi dísz kerül az asztalodra.

A textúrát az enteriőrbe egész évben belecsempészheted, például texturált tapéta formájában. Emellett választhatsz más kiegészítőket is, például a Bonprix webáruházból.

Koncentrálj a geometrikus minták és részletek beépítésére is. Ezek is részei az aktuális őszi lakberendezési trendeknek. Ezt megteheted szögletes lámpák, geometrikus mintás párnák vagy geometrikus festmények segítségével.

kep-vaza-szaritott-viragokAutor: PNW Production(Pexels)

Dekoráld otthonod modern kiegészítőkkel, válogass az Astoreo webáruház kínálatából. Vásárolj meg mindent, amire szükséged van.

Őszi dekoráció a bejárat előtt



A belső dekoráció mellett ne feledkezzünk meg a ház előtti dekorációról sem, ami ugyanolyan fontos. Vannak évelő növényekkel teli cserepeid a bejárati ajtód előtt? Adjon hozzájuk apró tököket dekorációként.

Emellett önálló őszi dekorációként is szolgálnak majd a virágcserépben. Töltsd meg a cserépeket különböző méretű tökökkel, és helyezd el azokat az ajtó elé. Az ajtó előtti lépcsőkön is jól mutatnak.

 

toklampas-lepcsoAutor: Erica Marsland Huynh (Unsplash)

A koszorú az őszi ajtódekoráció elengedhetetlen része. Elkészítheted levelekből, tobozból, csipkebogyóból vagy más apró termésekből. Az elkészítése talán egy kicsit hosszabb ideig tart, de az eredmény mindenért kárpótolni fog.

Csak egy polisztirol koszorúra, egy ragasztópisztolyra és a dekorációhoz szükséges alapanyagokra van szükséged, például levelekre. A ragasztópisztoly segítségével először ragaszd a leveleket egymás mellé. Ezután ragaszd őket keresztbe, hogy érdekesebb és textúráltabb kinézetet kapj.

Őszi dekorációk az ablakba? Készíts kisebb méretű koszorúkat, és akaszd fel az ablakok belső oldaláról. Vagy készíts levélfüzéreket, amelyeket az ablakhoz rögzítesz. A kilátás az ablakokon át gyönyörű lesz mind az utca felől, mind a ház belsejéből.

 

ajto-ablak-koszoru-levelekAutor: Monstera Production (Pexels)

 

Bemutattunk néhányat az idei őszi dekorációs trendek közül, neked melyik tetszett a legjobban? Akár ezek szerint díszíted a házadat, akár nem, mindig tartsd szem előtt a preferenciáidat és az ízlésedet, amikor dekorálsz. Csak így fogod a legjobban szeretni az őszi dekorációt, és csak így fogod igazán jól érezni magad otthon.

 

__fire
DIY tavaszi ajtókoszorú egyszerűen és olcsón

Te is gyönyörködsz az ébredező természetben? Varázsolj egy kis tavaszt otthonodba és készíts egy gyönyörű tavaszi ajtókoszorút. Útmutatónkban leírunk minden lépést.