Vidd haza az őszt: Egyszerű őszi dekoráció természetes anyagokból

17.10.2022 Karolina Otthon Megosztás
oszi dekor

Szereted az ősz színeit és illatait? Csempészd be őket otthonodba, és teremts egyedi otthoni hangulatot. A legjobb ötlet a természetben található növényekből készült őszi dekoráció.

A napsugarak veszítenek erejükből, a hűvös szellő fújja a fák színes leveleit, és az időjárás is változékony. Ez csak egy dolgot jelent. Kezdődik az év egyik legszínesebb időszaka - az ősz.

Szereted ezt az évszakot? Akkor az otthonodba is be kell csempészned egy kis őszi stílust. Próbáld ki az alábbi DYI őszi dekoráció tippjeinket.

Hiába készíted el te magad az őszi díszeket, akkor is jól jöhet néhány lakáskiegészítő. Ne hagyd figyelmen kívül a modern vázák, gyertyatartók vagy egyéb otthoni kiegészítők széles online kínálatát.

tok disz

 

Őszi dekoráció házilag

 

Az őszi dekoráció valóban bármi lehet, ami eszedbe jut. Bízz a képzeletedben és a kreativitásodban. Meglátod, hogy gyorsan és olcsón készíthetsz eredeti díszeket, amely megszépíti otthonod.

A levelek és a tobozok nem unalmasak

 

Az őszi dekoráció elkészítésének alapanyagai a színes levelek és tobozok. Szinte bárhol gyűjtheted őket. Hazafelé munkából vagy a természetben séta közben.

anyag tok

Amiről nem feledkezhetsz meg, az az őszi ajtódísz. Különböző formájú, méretű és színű levelek ideálisak az elkészítéséhez. Óvatosan fűzd fel egyenként a leveleket a zsinórra. Vagy használj ragasztót, hogy felragaszd őket néhány fenyőtoboz mellé.

Megteheted fordítva is. Válassz fenyőtobozokat a koszorú domináns elemének, és díszítsd néhány levéllel vagy csipkebogyóval.

koszoru zold

Egy levélkoszorú is szépítheti a belső teret. Felakaszthatod a folyosóra, az ablakba vagy egyszerűen bárhová, ahol tetszik.

A száraz őszi esték tökéletesek a semmittevéshez vagy egy kedvenc könyv olvasásához. Hangulatukat üvegpohárban égő gyertya fokozza. Ragassz rá leveleket vagy szárított virágdarabkákat, és máris kész a tökéletes természetes dekoráció.

lila feher

 

Keverj össze az mindent

 

Összegyűjtöttél néhány gesztenyét, tobozt és levelet, és nem tudod, mit kezdj velük? Van megoldásunk a számodra. Keverd össze őket egy tálban. Ez a dekoráció remekül mutat majd a nappali dohányzóasztalán.

dekor asztal

A gesztenyék még önmagukban is nagyon jól néznek ki. Főleg a szép sötétbarna színük miatt. Próbáld meg egyszerűen asztalra, polcra vagy dohányzóasztalra helyezni őket. Szeretnéd hangsúlyozni gyönyörű színüket? Finoman dörzsöld be őket lakkal.

A fák ágai és a szárított virágok vázában szintén remek őszi dekoráció. Nem feltűnőek, de ugyanakkor elegánsak, minden szobában működni fognak.

oszi csokor

A sütőtök nem hiányozhat

 

A sütőtököt többféleképpen is felhasználhatjuk őszi dekorációhoz. Valószínűleg a legnépszerűbb módja annak, hogy Halloween-re arcot faragsz. Egy csipetnyi kreativitással eredeti őszi-halloween dekorációt készíthet. Díszítheti a bejárati ajtót vagy a kertet.

Elkészültél a dekorációval, de mi lesz a megmaradt tökdarabokkal? Készíts házi Pumpkin Spice Latte-t.

__fire
Házi Pumpkin Spice Latte - egy igazi őszi kávé recept

Kóstoltad már a Pumpkin Spice Latte-t? Ha szereted a klasszikus latte macchiatot vagy bármilyen kávét, imádni fogod ezt a nagyon népszerű szezonális italt is. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet.

oszi dekor

A sütőtöknek kevésbé félelmetes külsőt is adhatsz. Készíts vázát szárított virágok számára. Csak zöld polisztirol kell hozzá, és már indulhat is.

Az elkészítése nagyon egyszerű. Tegyünk a megtisztított tökbe polisztirolt, és készítsünk őszi csokrot ízlésünk szerint.

Ehető dekoráció

 

Az ősz a finom gyümölcsök időszaka is. Köztük szezonális körte és alma. Remek dekoráció is lehetnek.

Készíts elő egy nagyobb tálat, tálcát vagy más edényt. Tárold az összes elkészített gyümölcsöt, és adj hozzá néhány diót vagy ehető gesztenyét.

Nemcsak jól fog kinézni, de emlékeztetni fog a szükséges vitaminok pótlására is.

oszi alma

Sok almád van, és nem tudod, hogyan dolgozd fel? Van egy tippünk. Készíts almabefőttet.

Őszi díszek gyerekekkel

 

Az őszi díszek készítésében vond be. Ez pozitívan befolyásolja a kézügyességüket és kreativitásukat. Ráadásul nagyon jól szórakoznak közben.

Játszottál már gesztenye ötödölőt a gyerekeiddel? Rajzolj egy játékfelületet papírra. Osszuk a gesztenyéket két, egyenként 5 darabos csoportra. Ezt a két csoportot szín szerint különböztesd meg, például akrilfestékekkel. Hagyd megszáradni, és már játszhatsz is a kicsivel.

oszi suti

Vagy készíts elő papírt és különféle természetes anyagokkal. Például levelek, gallydarabok, virágok, csipkebogyó, vagy bármi más és ragasztó. Előrajzolhatsz valamit papírra, vagy hagyhatod, hogy a gyermek maga készítsen képet. Alternatív megoldásként hozz létre közösen egy őszi herbáriumot.

Az elkészült művet a konyhában felakaszthatod a konyhába vagy a gyerekszobába.

oszi agak

A természetes növényekből készült őszi dekorációt nem nehéz elkészíteni vagy finanszírozni. Ezen túlmenően, ha szereti a kreatív munkát, ezek elkészítése lelki szünetet jelenthet a szokásos feladataitól.