Mi a hygge stílus? 12 tipp a boldogabb életért

03.10.2022 Karolina Otthon Megosztás
hygge

Ha szeretnéd jobban élvezni a mindennapokat és jobb kedvű szeretnél lenni, próbáld ki a hygge-t. Hogyan alkalmazd az életben, és hogyan varázsold át otthonodat ilyen stílusban, hogy elégedettebb és boldogabb legyél?

A Hygge stílust a boldog élet receptjének vagy a dán életmódnak is nevezik. Gyökerei a legkisebb skandináv országból származnak.

Néhány éve hatalmas trenddé vált. Jelenleg világszerte egyre többen követik egyetlen céllak - az elégedett élet elérésével.

Szeretnél közéjük tartozni? Olvasd el, cikkünket, tőlünk megtudhatod hogyan csináld.

noveny kave

Átrendezed otthonod, vagy csak új kiegészítőkkel szeretnéd feldobni? Vásárold meg őket egyszerűen otthonod kényelméből.

Mi az a "hygge"?

 

A skandináv eredetű szónak nincs szó szerinti fordítása. A "hyggelig" és a "hügge" szavakból származik, amelyek annyit jelent jólét.

A Hygge kifejezi a számunkra kellemes érzéseket. Például béke, bizalom vagy biztonság. Vagyis, nagyon leegyszerűsítve a pozitív életérzést testesíti meg.

Hogyan lehet a hygge stílust átültetni a mindennapi életbe? Kezdésként 2 területre fókuszálj:

__check

szokásaid és viselkedésed

__check

otthon

parna pokroc

Életmód

 

Milyen a hygge viselkedés és gondolkodásmód? Az alapötlet, hogy élvezzük a mindennapok pillanatait és eseményeit. Mert a mai rohanó világunkban valahogy nincs időnk értékelni ezeket. Légy hálás minden reggelért, vagy például a kedvenc kávédért is akár.

Értékelj minden apró dolgot, amit valaki érted tesz. Élvezd a családdal és szeretteiddel együtt töltött időt.

És mi van a kevésbé tökéletes napokkal? A hygge is erről szól. Helyes gondolkodásmóddal és megfelelő hozzáállással kezelheted a stresszt. Ez a dánok filozófiája, és egyben az első tippünk is.

tea noveny

Hogyan néz ki a hygge életmód?

 

A Hygge egy olyan környezet megteremtéséről szól, amelyben jól érzi magát. Rajtad múlik, hogyan fog kinézni. Hozd létre és élvezd a jelen pillanatot.

Milyen lehet a hygge életmód? Jöjjön 12 tippünk:

Égő gyertyák

 

Nem csak arról van szó, hogy égő gyertyákban gyönyörküdjünk. Hanem a belőlük sugárzó kellemes melegről is. Ez megnyugtathatja tested és elmédet.

Helyezz el gyertyákat a fürdőszobába, és kényeztesd magad egy hosszabb forró fürdővel. A hálószobában hangulatot adnak a közelgő alváshoz, a nappaliban pedig remek hangulatot teremtenek például a legújabb könyved olvasásához.

Van kandallód? A belőle sugárzó melegség és fény fokozza a jó közérzet és a harmónia érzését.

gyertya gyufa

Kellemes illat

 

Az illatok befolyásolhatják a hangulatot és megnyugtathatják az testet és lelket. Például, ha rosszul alszol, használj levendula illatot. Szerezz be egy diffúzort és teremts kellemes hangulatot néhány órával lefekvés előtt. Az alvás minősége jelentősen javulni fog.

Új könyv

 

Már megvetted a legújabb olvasmányod, de még nem jutottál oda, hogy bele is kezdj? Ideje változtatni. Szánj időt az olvasásra, és ne hagyd, hogy bárki vagy bármi félbeszakítsa azt.

Az olvasott könyveket a fapolcra teheted. Szép kiegészítőként szolgálnak majd a hygge dizájnhoz.

konyv olvas

 

Finom ételek

 

Az általános elégedettség minden bizonnyal a jó ételhez vagy egy kedvenc italhoz kapcsolódik. Vagy valami egészségtelenre vágysz? Időnként engedd meg magadnak. Hiszen a hygge lényege az élet kellemesebbé tétele.

A befőzött alma finom falat lehet a csendes hygge pillanatokban. Cikkünkben egy egyszerű receptet hoztunk, hogyan dolgozhatod fel és élvezheted az alma ízét egész évben.

Puha takarók és párnák

 

A kényelem az első. Bármerre nézel, kényelmes takarókat és párnákat kell látnod. Így bármikor élvezheti a kényelmet.

parnak takarok

 

Megfelelő világítás

 

A teljes kikapcsolódás érzését a belső térben elosztott kis lámpák, lámpák vagy LED-szalagok támogatják.

Nem jelenthet problémát kialakítani a otthonodban a megfelelő hangulatot, ha a legjobb világítást választod.

Semmi elektronika

 

A jelenlegi modern kor menthetetlenül a mobiltelefonok és más elektronikai eszközök használatától függ. Szeretnéd átvenni a hygge stílust? Tanuld meg félretenni az okoseszközöket legalább egy bizonyos időre a nap folyamán. Azt fogod tapasztalni, hogy nyugodtabb leszel, és kevesebb stresszt fogsz tapasztalni a nélkülük töltött idő alatt.

Megfelelő bútor

 

A skandináv életmódot a minimalizmus, a funkcionalitás és az elegancia határozza meg. Gondolj erre a beltér berendezésekor, és részesítsd előnyben a természetes anyagokat. A fa, a és a kerámia szőnyegekkel kiegészítve hangulatos otthont teremt.

Vigyél haza egy darab természetet, és készíts eredeti képet az összegyűjtött ágakból. Vagy tedd őket egy vázába. Egy remek őszi kiegészítő széppé varázsolja otthonod.

kanape asztal

Tiszta otthon

 

A rendezetlen otthon ronthatja a hangulatot és csökkentheti a szokásos tevékenységekhez való kedved. Rendszeresen takaríts és szelektálj, és szabadulj meg a nem használt dolgoktól.

Szobanövények

 

A különféle virágok és növények a hygge stílus elengedhetetlen részét képezik. Több oka is van. Amellett, hogy szépítik és kiegészítik a belső teret, zöld színük mindenekelőtt megnyugtat és javít a hangulaton.

szoba noveny

Kedvenc zene

 

Valakinek teljes csendre van szüksége a kikapcsolódáshoz, míg mások inkább zenét hallgatnak. Ha a második csoportba tartozol, kényeztesd magad azzal, hogy zavartalanul hallgasd kedvenc zenekarod hangjait. Csendben vagy zenével teljesen rendben van.

Semleges színek

 

A bézs, krém és fehér színek határozzák meg legjobban a hygge stílusú élet színskáláját. A lágy, kellemes színtónusok pontosan jellemzik ennek a stílusnak a lényegét - harmóniát, békét és nem zavarják az energiaáramlást.

Azt gondolkodsz, hogyan alkalmazd a hygge stílust az életedben, amennyire csak lehetséges? Egy másik módszer az öltözködés. Milyen ruhákban érzed magad a legjobban? Használd ki az őszi kedvezményeket a vásárlásodhoz.

tukor kanape

Nem szereted a telet? Ideális ilyenkor kezdeni a hygge-et. Kellemes hangulattal segít megbirkózni a hidegebb időjárással.

__bulb
Emelkedő rezsiárak? Így takarékoskodj

Magyarországon az eddig biztosnak vélt rezsicsökkentés feltételei változtak. Hogyan csökkenthető mégis a rezsi számla és hogyan tudod hogyan tudod az áram és a gázfogyasztásodat csökkenteni? Olvasd el spórolási tippjeinket a családi költségvetés növeléséhez.