Bárki által elkészíthető csináld magad karácsonyi díszek

Készíts el velünk néhány egyszerű karácsonyi dekorációt, amely nem kerül majd sok idődbe. Jól szórakozol közben, kicsit szárnyalhat a fantáziád és még spórolsz is. Ráadásul ezeknek az egyszerű útmutatóknak köszönhetően simán fog menni.

Próbáltál már valaha saját magad karácsonyi dekorációt készíteni? Ha nem, itt az idő. Elhoztunk neked 3 darab DIY karácsonyi dekoráció útmutatóját, amelyekkel ez gyerekjáték lesz.

 

Karácsonyfa a falon

 

Karácsonyfa kicsit másképp – ez a csináld magad karácsonyi dekoráció kifejezetten megfelelő minden olyan háztartásba, ahol helyhiánnyal küzdenek, és nincs elegendő tér egy klasszikus karácsonyfának. De biztosan elnyeri mindenki tetszését, aki kedveli az eredeti és természetes dekorációt.

karácsonyfa a falon

1

Kellékek:

különböző méretű faágak, madzag, karácsonyfadíszek, égősor, ragasztó, szög, fonalak vagy szalagok a díszek felakasztásához

2

Hogyan csináld:

Először előkészítjük a faágakat, amelyeket különböző méretűre vágunk. Azt te döntöd el, milyen magas fát és mennyi faágat szeretnél. A leghosszabb lesz legalul és a feljebb haladva egyre rövidülnek majd az ágak. Tervezzük meg, hol lesz a fa csúcsa, és verjünk be oda egy szöget. Ezután fogd meg a madzagot és hajtsd ketté. Tekerd a szögre és csomózd össze. Fentről lefelé haladva fokozatosan körbetekerjük a madzaggal a faágak mindkét végét, és erősen megkötjük. Ha elkészült a fa váza, feltekerjük az egyes faágakra az égősort. Utolsó lépésként pedig felakasztjuk a díszeket a fára. Ezt két módon tehetjük meg – vagy ragasztó segítségével rögzítjük a faághoz, vagy, ha a díszen található egy kis nyílás, átvezethetjük rajta a szalagot, és így rákötözhetjük az ágra. És meg is vagyunk. Már csak az ajándékokat kell a fa alá pakolni, és várhatjuk a szentestét.

Ha épp nincs otthon egy fényfűzér sem, amit a fára tehetnál irány az Alza.hu és válogass a bő kínálatból.

 

Sötétben ilyen csodásan fest majd:

világító fa

 

DIY karácsonyi díszek

 

Ha a kellékek listáját látva azt hinnéd, sütni készülünk, ne hagyd magad megtéveszteni. A tésztából elkészítjük a díszek alapját, amelyet majd tovább díszítünk. Nagyon könnyű dolgozni ezzel az anyaggal, és valószínűleg minden hozzávaló megtalálható otthon. Ezek a DIY karácsonyfadíszek nagyon könnyen elkészíthetőek, így a gyermekek is nyugodtan bekapcsolódhatnak.

1

Kellékek:

300 g sima liszt, 300 g só, 200 ml víz, 1 LK olaj, díszítő eszközök

2

Hogyan csináld:

Összekeverjük az összes hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle. Ha túl sűrű, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Ha pedig nagyon híg, adhatunk hozzá még egy kis lisztet. Ha elkészült a tészta, elkészítjük a karácsonyi díszeket, és már kezdhetjük is kiszaggatni. Remekül mutatnak majd a fán a csillagok, házikók, hóemberek vagy hullócsillagok. Ne felejts el fogpiszkálóval lyukat fúrni bele, amelyen keresztül majd átvezeted a madzagot, hogy fel tudd őket akasztani a fára.

Ha igazán szép karácsonyi formákat szeretnél, akkor érddemes körülnézni a 4home.hu webáruházban, ahol biztosan találsz szép karácsonyi motívumokat. 

 

karácsonyfadísz

Az így kiszaggatott és kilyukasztott díszeket tepsire tesszük és 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 80 percre. Minél vékonyabb a tészta, annál rövidebb a sütési idő. A megsült díszeket kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Miután kihűltek nekifoghatunk a díszítésnek. Engedd szabadjára fantáziád, bármit használhatsz.

__check

A mi tippünk:

festék vagy ételfesték, flitterek, csillámpor, műhó, matricák, dekorációs anyagok, színes madzagok, szalagok

Néhány díszítő anyagot, mint például a csillámpor vagy flitter, a végén még fixálnod kell átlátszó lakkal.

díszítés

 

Asztali dekoráció

 

Ha a díszítésről beszélünk, nem hagyhatjuk ki az asztali dekorációt. Csempéssz otthonodba egy csipetnyi természetet a következő gyertyatartóval.

1

Hozzávalók:

faág vagy fából készül alátét, girland vagy műfenyő ágak, apró karácsonyi dísze, 4 gyertya, gyertya alátét, ragasztó

2

Hogyan csináld:

Először elkészítjük a megfelelő alátétet. Ha nincs megfelelő méretű faág, használhatsz bármilyen alátétet. Ha szeretnéd, hogy minél hosszabb ideig használható legyen a dekorációd, akkor az igazi fenyőágak helyett válassz mű girlandot. Összeállítjuk őket a megfelelő formába és rögzítjük. Hozzáilleszthetünk még további gallyakat, tobozokat és további karácsonyi díszeket, csillagokat.Utolsóként jönnek a gyertyák. Minden gyertya alá tégy egy nem gyúlékony anyagból készült alátétet. Ahogy a többi hasonló típusú dekoráció esetében, itt sem hagyhatjuk őrizetlenül égni a gyertyákat. Ne felejtsd el megfelelően rögzíteni a gyertyák alátétjét. Utolsó simításként pedig már csak elhelyezzük a kedvenc színű gyertyáinkat rajta. Ez a saját készítésű karácsonyi dísz remekül mutat majd az ünnepi asztalon.

Már unod a régi karácsonyfadíszeket, vagy egyébként is minden évben újat vásárolsz? Akkor irány a Vivre.hu webáruház, ahol rengeteg mesés dísz közül válogathatsz. 

asztali dísz