DIY natúr menyasszonyi smink, kevesebb mint egy óra alatt

16.06.2023 Angelika Megosztás

Tervben van az esküvő, de nem tudod még milyen sminket válassz? Legyen egyszerű és elegáns. Útmutatónk segítségével magad is könnyen elkészítheted.

menyasszony

Egy esküvőn rengeteg dologra kell odafigyelni. Az egyik legfontosabb a menyasszony megjelenése. Az esküvői ruha és a frizura kiválasztása után itt az ideje a sminknek.


Van már elképzelésed, hogy milyen legyen az esküvői sminked? A legtrendibb az egyszerű és elegáns, amely kiemeli az arcvonásokat és hangsúlyozza a természetes szépséget.

Profi sminkes segítségét szeretted volna igénybe venni? Van egy jó hírünk, egy kis ügyességgel, akár te magad is elkészítheted az esküvői sminked. Kövesd az útmutatónk lépésről lépésre és biztos lehetsz benne, hogy az eredmény tökéletes lesz.

Szerezz be minőségi kozmetikumokat a nagy napra! A Notino webáruház kozmetikai termékek széles választékát kínálja nagyszerű áron és gyors kiszállítással.

menyasszony-ruha-smink

 

Minimalista esküvői make-up


Az esküvő egy gyönyörű, ugyanakkor hosszú és megterhelő nap. Ezért a menyasszony sminkjének az egész napot ki kell tartania. Ez a fő és legfontosabb kritérium, amelynek meg kell felelnie. Egyszerűen a menyasszony menyasszonyi sminkjének a fotózástól a záró énekig minden körülménynek ellen kell állnia.

A menyasszony sminkje manapság bármilyen lehet, de tükröznie kell a menyasszony stílusát és izlését. Adunk pár tippet, hogyan is készíthetsz magadnak lágy ugyanakkor elegáns sminket. Kiegészítheted izlésednek megfelelően, hogy a sminked még önazonosabb legyen.

 

no-makeup

 

Sminkelés előtt alaposan tisztítsd meg a bőröd a szennyeződésektől és használd kedvenc hidratáló arcmaszkod. Ezek a lépések felkészítik bőröd a sminkelésre.  Az SPF arckrém legyen a mindennapi rutinod része.

A sminkelés első és legfontosabb része az alapozó használata. Enélkül kevés az esélye annak, hogy a sminked egész nap ugyanolyan maradjon.

Ezt követi az alapozó felvitele. Fontos, hogy a megfelelő árnyalatot használd, amely illeszkedik a bőrszínedhez. Ha olyan terméket választasz, amelyet gyakran használsz, nem érhetnek meglepetések. Másrészt próbáld ki az új sminkedet néhányszor az esküvő előtt, hogy lásd, hogyan viselkedik a bőrödön. Javasoljuk, hogy  használj matt és vízálló sminket.

Hogyan kell helyesen sminkelni? A smink felviteléhez használhatod az ujjaidat, egy beauty blendert vagy egy megfelelő ecsetet. Vidd fel a krémet a szemkörnyéktől az arcod felé, majd folytasd az állkapocs szélén  egészen a nyakig. Így egységes megjelenést érhetsz el.

 

no-krem-eskuvo

 

Az alapozó felvitele után a korrektoron a sor. Ezt főként a szem alatt és az esetleges hibák elfedésére használhatod.

Ezután pedig jöhet a púder. A sminkmesterek azt tanácsolják, hogy válasszunk átlátszó, mattító hatású púdert.

A végén használhatsz sminkfixáló spray-t, hogy az elkészült sminked hosszantartó maradjon. Néhány spriccelés elegendő is a fixáláshoz.

A végén pedig jöhet a bronzosító, hogy kiemeld arcvonásaid. A hajtövek végéhez vidd fel, vékony csíkban, utána a halánték felé. Aztán vigyél még fel egy kevés bronzosítót, és húzd végig az állcsonton. Kicsit a nyak irányába is mehetsz, hogy még természetesebb hatást kelts.

Arra vigyázz, hogy egyik termékből se használj túl sokat. Miután az ecsetre tettük a púdert vagy a krémet, picit kopogtassuk le, ezáltal a felesleges anyag lemegy róla.

 

menyasszony-smink

 

Folytasd a szem sminkelésével, amelyhez  egy világosbarna árnyalatot kombinálj egy sötétebb színnel.. A világosabbat vidd fel az egész szemhéjra, a sötétebbet pedig csak a szemhéj sarkában használd.. Mielőtt felvinnéd, használj alapozót a szemhéjfesték alá.

Ezután egy vízálló szemspirál tökéletes választás lehet a nagy napra.

Végül emeld ki az ajkaidat. Hidratáld őket balzsammal, majd vigyél fel rá alapozót. Ezután kontúrozd őket egy kontúrceruzával a rúzsod árnyalatában, végül pedig vidd fel a rúzst. A megfelelő árnyalat a rózsaszín vagy a nude. Ha nem használsz rúzst, akkor szájfény is tökéletes választás.

A sminked tetejére ismét használj fixáló spray-t.

 

menyasszony-ruha-eskuvo

 

Nekedis tetszett ez a smink útmutató? Próbáld ki ezt a gyönyörű mégis egyszerű menyasszonyi sminket lépésről lépésre és egész biztosan ragyogni fogsz az esküvődön.

__bulb
Otthoni esküvői dekorációk: Többet kevesebbért

A tökéletes esküvő elengedhetetlen része az esküvői dekoráció. Kevés pénzből is lehet alkotni mutatós és szép díszítést is. Íme, hogyan készítheted el te magad.