Négy tényező, ami befolyásolja a mell alakját és méretét

fehérnemű

A formás és telt mell talán minden nő álma. De vajon tudja, hogy mely tényezők befolyásolják ténylegesen a mell méretét és alakját? Olvassa el blogunkat, és tudjon meg róla többet.

 

1. Öröklés

A mell méretét és alakját elsősorban a genetika határozza meg. A gének ugyanis befolyásolják azon hormonok szintjét, melyek a mellszövet növekedéséért felelősek. Szintén a gének határozzák meg a mell teltségét és a bőr rugalmasságát is, ami ugyancsak hatással van a mell alakjára. Ezeket a gének nem csak az anya, de az apa részéről is örökölhetőek.

2. Súly

A mellszövet nagy része zsír. Ezért, ha egy nő fogy vagy hízik, ez a mell méretét is befolyásolja. Az, hogy a súly ingadozása milyen mértékben befolyásolja a mell méretét, elsősorban a mellszövet sűrűségének a függvénye. A sűrű mellszövettel rendelkező nők melle kisebb arányban tartalmaz zsírszöveteket, ezért az ő fogyásuk nem befolyásolja a mell méretét. Igen, vannak vékony nők is, akiknek nagy mellük van, de ezért a már említett genetika a felelős.

3. Kor

A szövet, amely a mellet feszesen tartja, fokozatosan elernyed az idő múlásával. A gravitáció hatása így lassan a melleken is meglátszódik. A jó hír viszont az, hogy ez ellen kiváló minőségű sportmelltartókkal harcolhat.

4. Szoptatás

A mell méretét a szoptatás is jelentősen befolyásolja. A szoptatás ideje alatt akár több méretet is nőhetnek, majd annak befejeztével nagy mértékben csökkenhet a méretük. Még pontosan nem tisztázott, hogy miért ilyen drasztikus a változás, de valószínűleg betudható a hormonális ingadozásoknak és a bőr feszülésének a szoptatás ideje alatt.

 

Szeretne nagyobb melleket?

 

Ha nem elégedett méreteivel, akkor több lehetősége is van:

Plasztikai műtét: szilikonok implantátummal vagy saját zsírszövet beültetésével is megnagyobbíttathatja mellét. Ebben az esetben mindenképpen figyelembe kell vennie az egészségügyi kockázatokat, a lábadozási időt, és nem utolsósorban a tényt, hogy nem egy olcsó megoldás.

 Torna: egyes gyakorlatok segítenek megerősíteni a mellkas izmait, így a mellet is. Néhány kutatás kimutatta, hogy a mell nagysága és sűrűsége is változik azoknál a nőknél, akik nagyobb mértékben végeznek aerob mozgást.

Helyes étkezés: Biztosan hallott már olyan élelmiszerekről, amelyek hozzájárulnak a keblek növekedéséhez. Ebben az összefüggésben a tejtermékek, a szója vagy a barnasör is ajánlott. Viszont tudni kell, hogy ahhoz, hogy ezek az ételek valóban hozzásegítsék a nagyobb mellekhez, nagyon nagy mennyiségben kell fogyasztani őket. Viszont az ilyen nemkívánatos hízás általi mellnövekedésre különös figyelmet kell fordítani.

Használjon táplálékkiegészítőket: alkalmazzon gyógynövényekből készült természetes étrendkiegészítőket, amelyek nem tartalmaznak kémiai adalékanyagokat. A mellszépítő és mellfeszesítő készítményeket vagy krémeket akár kedvezményesen is megvásárolhatja. A Benu akció segítségével még pénzt is spórolhat.