TOP 10 futóruházat és kiegészítő kezdő futók számára – Hol tudod megvásárolni?

14.02.2024 Angelika Szabadidős tevékenységek Megosztás

Szeretnél elkezdeni futni a szabadidődben? Elmondjuk, milyen sportkellékekre van szükséged a kezdéshez, és azt is, hol vásárolhatod meg őket. Hiszen lassan indul az idei futószezon.

A futás a séta után a második legtermészetesebb mozgásforma, és sokak által kedvelt sporttevékenység. Nemcsak egy szórakoztató időtöltés, hanem egy remek szabadidős tevékenység is, amely hozzájárulhat az egészségünkhöz. Gondolkodtál már azon, hogy elkezdj futni? Egy adag motiváción kívül a megfelelő felszerelésre is szüksége van. Ebben pedig mi segíthetünk.

ferfi-fut-parkban

Autor: MART PRODUCTION (Pexels)

A sportruházatot és a sportfelszerelést kényelmesen, otthonról is megvásárolhatod. Nyisd meg az Exisport webáruházat, és válassz a nagyszerű ajánlatok közül.

12 ok, amiért érdemes elkezdeni a futást

 


A motiváció minden tevékenységnél fontos, és ez alól a futás sem kivétel. Ha megtalálod a "miértet", amiért futni mész, sokkal könnyebb lesz belevágnod..

Összefoglaltuk, milyen előnyökkel járhat a futás. Talán néhány ezek közül téged is motivál majd.

 

Milyen előnyökkel jár?

__check

fizikai kondíció javulása

__check

kalóriaégetés

__check

a mentális egészségre gyakorolt hatás

__check

stresszcsökkentés

__check

jobb hangulat

__check

nagyobb önfegyelem

__check

idő- és pénzmegtakarítás a fitneszteremmel szemben

__check

jobb minőségű alvás

__check

jobb memória

__check

 izomtömeg építése

__check

magadra szánt idő

__check

immunrendszer erősítése

 

Hogyan kezdjünk neki a futásnak?



Röviden is leírhatnánk, de inkább kifejtjük részletesebben. A legfontosabb, hogy reális és elérhető célokat tűzzünk ki. Mert ha rögtön az elején magas célt tűzöl ki, például 30 km-t futsz le az első futásodon, és nem teljesíted, akkor csalódott leszel.

Kezdő futóknak ajánlatos az időt nézni és nem a kilométert. Kezdj például egy 15 perces futással. Ha később úgy érzed, hogy hosszabbat is tudnál futni, növeld az időt például 5 perccel. Természetesen ne felejtsen el bemelegíteni, nyújtani a futás előtt és pihenni utána.

Tipp: A futás első néhány hetében a gyaloglást és a futást felváltva végezheted az úgynevezett indián futást. Ez a módszer segíthet az állóképességedben.

Az első futásod időtartamát már meghatároztad, most rajtad a sor, hogy eldöntsd, melyik nap és mikor futsz. Olyan napot válassz, amikor rendszeresen van időd erre a tevékenységre. Így kialakítasz egy szokást és rendszerességet. Egy futópartner keresése is segíthet a rutin megszerzésében.

Milyen gyakran fuss? Az első héten csak egyszer kell lefutni a meghatározott időt. Ha nem megterhelő számodra, a következő héten már két futást is végezhetsz, és így lehet folytatni.

Légy türelmes. Mindenkinek más a kondíciója és a tempója, ezért ne hasonlítgasd magad senki máshoz. Meglátod, hogy fokozatosan könnyebben és gyorsabban fogod lefutni a hosszabb távokat.

__bulb
Női sportruházat Tabata edzéshez - hol vásárolhatod meg szuper áron?

Van egy nagyszerű tippünk számodra egy rövid, de intenzív edzéshez, amit Tabata-nak hívnak. És azt is tudjuk, hol vásárolhatsz női sportruházatot olcsón.

Mindenkinek való-e a futás?

 

Elvileg igen, de bizonyos egészségügyi problémákkal küzdő embercsoportoknak kerülniük kell, nevezetesen a szívproblémákkal, ízületi fájdalmakkal, hátproblémákkal küzdőknek vagy túlsúlyosoknak. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a futás a megfelelő sporttevékenység számodra, konzultálj az orvosoddal.


Sportkiegészítők futóknak



Valószínűleg nem lepődsz meg, hogy a futás egyre népszerűbb sporttevékenység. Az okok főleg két dologban rejlenek - csak alapvető sportfelszerelésre és kiegészítőkre van szükség, és bármikor, bárhol végezhető.


Cipők



Minden futó alapfelszereléséhez tartozik a megfelelő lábbeli. A futás ezzel sokkal könnyebb és élvezetesebb.

A futócipőket a felület típusa szerint 2 típusra osztják, nevezetesen az országúti és terep futócipőkre. Az országúti futócipők (a továbbiakban ROAD) a leggyakrabban választott cipők. Az aszfalthoz vagy betonhoz hasonló kemény felületeken való futásra tervezték.

terep futócipők (a továbbiakban OFF-ROAD) alkalmasak vidéken, erdőben vagy túraútvonalakon való futásra. Nem hagy cserben alpesi környezetben, burkolatlan és sziklás utakon, és minden időjárási körülményhez alkalmas.
 

A Sportissimo webáruházban több tucat ajánlatot is találhatsz férfi futócipőkre. Kattints és vásárolj.

Futó ruhák

 

A futóruházat kialakítása és rétegeinek száma évszaktól függően változik. Nyáron egy egyszerű póló is elegendő lehet, míg ősszel már javasolt egy könnyű pulóver vagy kabát. A ruházatnak funkcionális anyagokból kell készülnie, amelyek segítik az izzadság elpárologtatását és biztosítják a megfelelő hőkomfortot.

Tavasszal egy póló, nadrág vagy leggings, valamint egy melegítőfelső vagy vékonyabb kabát megfelelő választás.

Nyáron kevesebb rétegre van szükség, így a póló mellé választhatunk páncélos felsőt, sporttopot vagy sportmelltartót. A hosszú nadrágok itt helyettesíthetik a futónadrágot vagy a rövidnadrágot.

Őszi futáshoz szerezz be egy termofelsőt, hogy melegen tartson, és a bőröd lélegezzen. Mivel az őszi évszak változékony, célszerű gyorsan száradó anyagból készült futónadrágot választani. Ne feledkezz meg egy melegítőfelsőről vagy egy könnyű softshell dzsekiről sem.

A hűséges futók számára még a hideg téli időjárás sem jelent akadályt. Ha megfelelően öltözködik, télen is ugyanúgy élvezni fogja a futást, mint egész évben. Egy hosszú ujjú termofelsőt és egy vastagabb pulóver, valamint egy vastagabb dzseki rétegesen ráhúzva elengedhetetlen. Alsó részre válasszon termo leggingset vagy termofutónadrágot. Érdekes mintájú leggingset keresel? A mi tippünk a stílusos és kiváló minőségű Lelosi termo leggings. Ez a ruházat hidegben is biztosítja a szükséges hőkomfortot.

 

no-fut

Autor: cottonbro studio (Pexels)

A Hervis webáruház különböző futóruhákat és kiegészítőket is tartogat a számodra. Kattints és győződj meg róla.

Sapkák és fejfedők



Egy meleg gyapjú sapka különösen hasznos a kemény fagyokban. Nyáron is tanácsos fejfedőt viselni. A futósapka, fejpánt vagy sál megvéd a napsugaraktól és az erős UV-sugaraktól.

 

Szemüveg

 

A fejfedőhöz hasonlóan a védőszemüveg is a futáshoz szükséges kiegészítők közé tartozik. A sportszemüvegek úgy vannak kialakítva, hogy tökéletes látási viszonyokat biztosítsanak, miközben hatékonyan védenek a nap erős sugaraitól. Kiváló minőségű és tartós anyagokból készülnek, mégis könnyűek a kényelmes viselet érdekében.
 

Sportórák

 

Szeretnéd tudni, hány kilométert futottál, mennyi ideig tartott, vagy milyen volt a pulzusszámod futás közben? Egy sport- vagy okosóra nem csak ezeket az információkat tartalmazza. Ha az órát összekapcsolod a telefonoddal, könnyedén megtekintheted d az összes eredményéned összefoglalóját.

 

Még nincs okosórád? Használd ki az alábbi ajánlatok egyikét, és azonnal spórolhatsz a vásárláson.

Hátizsák vagy deréktáska

 

Függetlenül attól, hogy milyen útvonalra készülsz, mindig jól jön egy táska a legszükségesebb dolgok számára. Lehet egy kis deréktáska a ház- és telefonkulcsoknak, vagy egy nagyobb hátizsák, amelybe könnyedén befér egy vízpalack, egy pulóver vagy egy kabát.

A tökéletes hátizsákot keresed? Az Insportline webáruházban prémium minőségű hátizsákokat találsz különböző kapacitással és változatos kivitelben.

Védőfelszerelés

 

Úgy gondolod, hogy felesleges védőfelszerelést vásárolni? Az igazság az, hogy sosem lehet tudni, mikor lesz rájuk szükség. Általános ajánlás, hogy legalább térdszár- és könyökvédőket vásárolj

 

futas-nok

Autor: Kate Trifo (Pexels)

 

Vizes palack

 

A vízfogyasztás mindig elengedhetetlen, akár sportolsz, akár edzel. De különösen sportolás közben az ajánlások szerint 20 percenként legalább 0,1-0,2 liter folyadékot kell inni. És ez még akkor is igaz, ha nem érzed magad szomjasnak. Nem felejtesz el inni, ha mindig magadnál tartasz egy vizes palackot.

A legjobb választás a sima víz, de a cukrozatlan gyümölcs- és gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, jeges italok vagy gyümölcslevek is megfelelő alternatívák.

 

Fényvisszaverő elemek

 

Ezenkívül hangsúlyozni szeretnénk a fényvisszaverő elemek fontosságát, akár a ruházaton, akár kiegészítő termékeken. A ruhádon elhelyezett néhány fényvisszaverő rész segíthet javítani a láthatóságot és biztonságosabbá tenni a közlekedést.

Ha este futnál, válassz olyan termékeket, amelyek elősegítik a jobb láthatóságot, például fejlámpát, villogó lámpát vagy fényvisszaverő futómellényt.

__bulb
Hogyan válasszunk túrabakancsot

A hosszú tél után ismét örülhetünk, hiszen eljött a természetjárás ideje. Kedvünk támad megmászni a legmagasabb csúcsokat is, és bejárni a környék erdőit. Megvan már a megfelelő túrafelszerelésed?

Táplálékkiegészítők futóknak

 

A futáshoz szükséges fontos sportkiegészítők listáját azzal az emlékeztetővel zárjuk, hogy szánjunk figyelmet az energia pótlására vagy izomgörcsök elleni termékekre. Ezek az étrend-kiegészítők segíthetnek, és az edzések után érezhetővé válhat a pozitív hatásuk.Magának a futásnak az ideje alatt is feltöltheted az energiádat a MyProtein webáruházból származó kis harapnivalókkal.

 

A Myprotein webáruházakban számos táplálékkiegészítőt találhatsz

Már összeállítottad a sportfelszerelésedet? Kiváló, most már tényleg elérkezett az idő a futás megkezdésére. Ne felejtsd el, nem az számít, hány kilométert fogsz lefutni hanem az, hogy a futás örömöt okozzon számodra.