Tudod, hogyan kell ápolni a hajad a forró napokon?

22.08.2023 Angelika Egészség Megosztás

Biztosan észrevetted már, hogy a forróság milyen hatással van hajadra. Nem szeretnéd, hogy száraz és töredezett legyen? Mi segítünk abban, hogy milyen hajápolót válassz nyáron.

Magától értetődő, hogy nyáron óvjuk bőrünket és szemünket a napsugaraktól. De mi a helyzet a hajjal? Nem feledkezel el megvédeni azt sem a naptól?

A nem megfelelő nyári hajápolás sérült és töredezett hajvégeket eredményez. A nap és a víz kiszáríthatja, a szél szennyeződést, például port vagy homokot fúj hajadba, de az UV sugárzás is károsítja hajkoronád. Ezeknek a tippeknek a segítségével helyreállíthatod szépségét és egészségét.

Minőségi hajápoló termékeket keresel? Nézz szét a Notino webáruház oldalán.

 

Hajmosás

 

Te azon emberek közé tartozol, akik minden nap hajat mosnak? Sokkal több rosszat teszel vele, mint jót. A fejbőr a gyakori mosás hatására szárazzá válik és a faggyútermelés lelassulhat.

Tehát milyen gyakran kell hajat mosni? Az ideális mennyiség 2-3 naponta.

A száraz sampon gyors segítség lehet a frissnek tűnő hajért a nyaraláson. Válaszd ki kedvencedet a Vivantis webshop kínálatából.

 

Hajmaszk használata

 

A hajmaszkok használata az egész éves hajápolási rutin részét kell, hogy képezzék. Biztosítják a haj szükséges hidratáltságát és egészségét. Főleg nyáron, egy argánolajat tartalmazó maszk tökéletes választás, amely hatékonyan nyugtatja a fejbőrt is a napon töltött idő után.

Készítettél már házi hajmaszkokat? Tudd meg, milyen hatással van a hajra, és hogyan kell helyesen használni.

Hajmosáskor ne felejts el kondicionálót használni. A hajad meg fogja köszönni a hosszú kint lét után. Amellett, hogy biztosítja a szükséges vitaminokat és egyéb hasznos összetevőket, megkönnyíti a hajad kifésülését is.

 

A lehető legkevesebb formázás

 

A hajat több, mint elég hő és egyéb hatás éri nyáron. Próbáld korlátozni a hajszárító, hajsütővas vagy hajvasaló használatát. Hagyd természetesen megszáradni, így sokkal egészségesebb marad. Ha mégis hőkezelni szeretnéd hajad, használj speciális termékeket, mint a hővédősprayk, amelyek megvédik a hajad a hőtől.

Tudjuk, hogy nyáron nincs kellemesebb annál, mint amikor feltűzöd, illetve összefogod hajad. De ha egész nap így hordod, nem teszel jót az egészségének, és hajlamosabbak lehetnek a törésre. Ezért a nap folyamán változtasd meg a frizurád többször.

Hajfestés nyár után

 

A fodrászok ajánlása az, hogy a hajfestéssel várd meg a nyár végét. Ennek az oka? A nap és a sós víz hatására a szín elveszti intenzitását.

Nyaralás előtt azonban érdemes felkeresni egy fodrászt, hogy lenyírja a töredezett hajvégeket. A sűrű hajnak pedig jót fog tenni a hajvágás. Látszólag szellősebbek és könnyebben viselhetők.

 

Fejvédő

 

Végezetül szeretnénk emlékeztetni arra, hogy ne felejtsd el megvédeni a fejedet sem. Bármi lehet, ami megvédi fejed és hajad az erős napsugaraktól és UV-sugárzástól.

Válassz például egy stílusos kalapot vagy sapkát. A sál rendkívül trendi ebben az évszakban is. Látni fogod, hogy bármilyen fejfedő remekül kiegészíti az öltözéked nem csak a strandon, hanem azon kívül is.

 

Ezek voltak tippjeink, hogyan ápold a hajad a forró napokon. Mit tennél hozzá ezekhez megfelelő hajápolóként nyáron?

Ne feledd, hogy a szépség minden koronája egyedi. Ha nehezen tudod eldönteni, hogy mely samponok és speciális termékek felelnek meg hajtípusodnak, kérj tanácsot fodrászodtól, így egész évben élvezni fogod gyönyörű hajad.

__fire
Hogyan válassz minőségi sminkecseteket kedvező áron?

Biztosan már hallottad, hogy a smink ecsetek nagyban befolyásolják a smink minőségét. Tudj meg többet arról, melyek azok az ecsetek, amelyeknek egész biztos helyet kell kapniuk a kozmetikai táskádban, és hol lehet őket beszerezni