4 tipp hogyan használja spórolva a mobiltelefonját

telefon

Manapság már nincs semmi különleges azon, hogy ha az embernek okostelefonja van, és gyakorlatilag mindenhez azt használja. Sőt, már szinte mindenkinek van, a legkisebbektől a legidősebbekig. Viszont azt tudja-e, hogyan kell úgy használni, hogy ne járjon rosszul és még spórolni is tudjon?

 

1. Spóroljon mobilvásárlásnál

 

Telefont vásárolhat egyenesen a szolgáltatótól, elektronikai szaküzletben vagy webshopokban. Ha szolgáltatónál vásárol, általában SIM kártyával és tarifacsomaggal együtt lehet az Öné a vágyott telefon. Ebben az esetben előnyt jelent, hogy a készülék így olcsóbb, ám hátrány, hogy jó pár évre leköti magát.

Az elektronikai áruházakban az árak kicsit magasabbak, de előnye, hogy itt nem kell kötelezően havidíjat fizetni a szolgáltaónak. Ez a lehetőség főleg azoknak felel meg, akik nem szeretnének minden hónapban állni az előfizetés költségeit.

Nagyon népszerű megoldás, ha az interneten vásárol okostelefont. Néhány webáruház rendkívül nagy választékkal rendelkezik, ami a mobilokat illeti. És itt sem kell megijedni az áraktól, hiszen, ha kihasználja a kedvezmény kuponokat, nagyon előnyös vásárt csinálhat. Például az eMAG kupon vagy az Alza kupon segítségével, hihetetlenül kedvező áron juthat hozzá a kiválasztott okostelefonhoz.

A telefonválasztásnál mindig vegye figyelembe annak funkcióit. Gyakran a drágább eszközök paraméterei nem érik el az olcsóbbakét, ami főleg abban az esetben fordul elő, ha a márkát fizeti meg, nem a telefont önmagában. Ha Ön több telefont használ, ajánljuk figyelmébe a dual SIM mobilokat. Így megspórolja a második készülék árát.

.............................................................................................................................................................................................................................

 

2. Spóroljon a tartozékok vásárlásánál

 

A telefonja megvédése érdekében köthet készülékbiztosítást is, de nem igazán ajánljuk ezt a megoldást.  A megfelelő elő-és hátlappal több tízezer forintot is megspórolhat évente. Talán a legkényelmesebb megoldás, ha egyenesen a szolgáltatótól szerzi be a kellő védőfelszerelést, ám ez egyben a legdrágább is. Az különböző tartozékokat is, mint a töltők, tokok, fülhallgatók, beszerezheti olcsón a különböző webshopokból.

.............................................................................................................................................................................................................................

 

3.Spóroljon a szolgáltatásokon

 

Elsősorban mérlegelje, hogy teljes mértékben kihasználja-e tarifacsomagját, vagy esteleg nem lenne-e előnyösebb egy olcsóbbat választani, netán a feltöltőkártya mellet dönteni, vagy, legvégső esetben, átmenni a konkurenciához.

A korlátlan SMS-re és hívásra talán szüksége sincs, és rengeteg szolgáltató a különböző kiegészítő szolgáltatásokért is pénzt kér (mint a különféle biztosítások). Ellenőrizze tehát számláját, hogy mi mindenért fizet minden hónapban, és egyáltalán szüksége van-e rá.

Ha Ön túllépi a havi keretet, bizony rengeteg pluszköltségre számíthat. Éppen ezért talán sokkal előnyösebb, ha korlátlan mobilinternettel rendelkezik, vagy éppen ellenkezőleg, korlátozza azt. Figyeljen arra, ha nagyobb mennyiséget kíván felhasználni, például videónézéshez, vagy applikáció letöltéshez, inkább használjon biztonságos wi-fi hálózatot a mobilnet helyett.

A szolgáltatók közti harc óriási. Csak említse meg szolgáltatójának, hogy szeretne átmenni a konkurenciához, talán még kedvezményt is kap, hogy marasztalják Önt.

.............................................................................................................................................................................................................................

 

4.Spóroljon az applikációkon

 

Állíts be úgy telefonját, hogy applikációk aktualizálásához, szinkronizációjához és értesítéseihez csakis különböző korlátozásokkal lehessen hozzáférni, például csakis wi-fi-re kapcsolódva, így is spórolva a mobilinternettel. Állítsa be, miről szeretne értesítéseket kapni, és miről nem. Hiszen Ön is tudja, hogy néha tényleg idegesítőek tudnak lenni.

Az appok nagy tárhelyet foglalnak. Tényleg szüksége van arra az alkalmazásra vagy elég csak a mobilverziója az adott szolgáltatásnak? Nem kell két app az e-mailekre, vagy három a térképekre. Vessen csak egy pillantást mennyi helyet is foglalnak. Ügyeljen arra mennyi és mekkora helyet igénylő alkalmazások vannak a telefonján, mert egy idő után mobiljának új memóriakártyára, vagy Önnek egyenesen egy nagyobb tárhelyű mobilra lesz szüksége, amelyek az összes aktív alkalmazást elbírja.

Néhány applikáció ingyenes, némelyek letöltéséért pedig fizetni kell. Ha Ön spórolni szeretne, mindenképp az ingyenes verziót töltse le.