5 tipp hogyan rendezd be a gyerekszobát

bútor

Néhányan már akkor elkezdik tervezgetni a gyerekszobát, amint megjelent a két csík a terhességi teszten. Mások várnak, míg a gyerkőc nagyobb nem lesz, és a gyerekszobával csak óvodáskorban kezdenek el foglalkozni. Bármelyik csoportba is tartozol, a gyerekszoba berendezését nem kerülheted el. Mire figyelünk, és minek szenteljünk több időt? Hoztunk néhány tippet hogyan rendezd meg a gyerekszobát nem csak praktikusan, de úgy, hogy igazán dizájnos is legyen.

 

#1 Ne bízd a véletlenre az édes álmokat

A csöppség szobájából semmiképp sem hiányozhat a kényelmes ágy vagy kiságy. A választásnál engedd szabadon a fantáziád. A fiad rajong az autókért? Akár az éjszakát is autó formájú ágyban töltheti. Vagy inkább a kalózos meséket kedveli? Mit szólnál egy kalózhajó-ágyhoz? A VidaXl webáruházban biztosan találsz megfelelő ágyikót. Tudjuk persze, hogy az ilyen extra kívánságok nem kis port tudnak kavarni a pénztácában… Éppen ezért használd ki a VidaXL kupon előnyeit, és a bútorvásárlás máris olcsóbb.

Az ágy kiválasztásánál mindig vedd figyelembe a csemete súlyát és magasságát. Nem szabad elfelejteni, hogy a pihentető alvás titka a megfelelően kiválasztott matrac. Rengeteg féle közül válogathatunk: memóriahabos, latex, kókuszmatrac. Az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni, az a matrac keménysége.

 

#2 Helyből sosem elég

Gyakran igazán nehéz tárolnunk a csöppségünk apróságait. A megfelelő szekrénynek nem csak megfelelő méretűnek kell lennie, hanem tetszenie is kell mindenkinek. A legpraktikusabb ötlet, ha a gyerekszobában helyet kap legalább egy ruhásszekrény. Idővel majd nagyon hálás lesz ért, hogy lesz hová pakolnia a legújabb, trendi cuccait. A ruhák mellett gondolj a dekorációra, könyvekre vagy a különböző elektronikai cikkekre, hiszen ezeknek is mind-mind kell majd hely.

 

#3 Az első betűk az új asztalnál

A gyerkőc már iskolás, vagy még csak ovis, aki most készül az iskolapadot koptatni, mindenképpen gondosan válaszd ki a legmegfelelőbb íróasztalt és egy kényelmes széket hozzá. A legjobb befektetés az állítható magasságú asztal és szék, amelyek „együtt nőnek” a gyerekkel.

 

#4 A szoba legyen otthonos

Akár a kishercegnőd számára, akár a középiskolás kamasznak rendezed be a szobát, ne feledkezz meg róla, hogy ezen a helyen igazán jól szeretné magát érezni. Ez az ő kis királyságuk, ahol a legtöbb időt töltetnek, gondoskodj róla tehát, hogy a lehető legkomfortosabb legyen. Kevés dolog tudja olyan otthonossá varázsolni a szobát, mint a jól kiválasztott szőnyeg. Egyszínű vagy mintás, mesés vagy virágos, biztosan feldobja a szoba hangulatát és igazán otthonossá varázsolja azt. Válasszátok ki együtt, utána pedig menjetek el egy sütire, meglátod, mekkora élmény lesz neki.

 

#5 Az apró részletek

Figyelj oda a világításra is. Ebben az esetben is, elképesztően nagy a választék, akár a klasszikus irányt választod, akár tematikusan rendezed be a szobát. Egy jó lámpával egészen különleges atmoszférát tudsz kialakítani.