A farmerruha, a szezon legnagyobb slágere: van már a gardróbodban?

farmer

Követed a divat trendeket? Akkor biztosan tudod, hogy a farmerruha egyike azoknak a ruhadaraboknak, amelyek mindenki szekrényében megtalálhatók. Most adunk pár tippet, hogyan viseld, kombináld őket.

Farmer, farmer és még százszor farmer. Minden divatlapban az idei év egyik legnagyobb trendjeként emlegetik. Természetesen, már több éve divatos darabokról beszélünk, legyen szó klasszikus farmerről, szoknyáról, egészen a különféle színű kabátokig.

Gardróbod tele van már velük? Ha nem, mindenképpen szerezz be pár női farmer ruha klasszikust.

Az Answear webáruházban mindenféle szabású nyári farmer ruhát találhatsz. Vásárolj náluk még ma.

 

A farmer története

 

Honnan származnak a régtől népszerű és időtálló farmernadrágok? Levi Strauss, a ma híres Levi's® márka alapítója és Jacob Davis szabó alkotta meg őket.

1872 körül Davis levelet írt Straussnak, amelyben leírja, hogyan készített tartós nadrágot bányászoknak. Közölte azt is, hogy szegecsekkel egészítette ki, ami által még tartósabbá váltak.

Úgy döntöttek, hogy szabadalmaztatják ezt az ötletet. Így 1873 óta hivatalosan is léteznek kék farmernadrágok, ahogyan ma ismerjük őket.

Levi Strauss indította el a tömeggyártását, így a hétköznapi, dolgozó férfiaknak szánt nadrágok népszerű divatcikkekké váltak.

Milyen farmer ruhát válasszak?

 

A többi ruhatípushoz hasonlóan a farmert is testalkatodnak megfelelően válassz. Ezzel az alakodat természetes módon emeled ki, és biztosan jól fog állni.

 

Farmer ruha testalkatnak megfelelően

__check

Alma alak a legjobb számodra a dekoltázst kiemelő, valamint derekad eltakaró wrap ruha. Alternatív megoldásnak számítanak a lazább szabású ruhák is.

__check

Homokóra ilyen testhez az A-vonalú vagy szűkebb szabású ruhák megfelelőek.

__check

Fordított háromszög válassz lazább szabást, például egy pántos farmerruha tökéletes.

__check

Körte alak ha ilyen testalkatú vagy, szintén az A-vonalú szabások illenek hozzád a legjobban. Főleg a test felső részére érdemes felhívni a figyelmet.

__check

Téglalapminden deréktájt kiemelő ruha megfelelő, de az is, amelyik felhajtott, lazább ujjú vagy különféle mintákkal rendelkezik.

Ilyen típusú, sokoldalú farmer ruhákat és még sok mást a Bibloo webáruházban találsz.

 

Nyári farmer ruhák, farmering és kiegészítők

 

Sokan azért nem hordanak farmerruhát, mert nem tudják, hogyan kombinálják outfitjük más részeivel. Te is közéjük tartozol? Tanácsunknak köszönhetően remélhetőleg ez megváltozik.

Stílusos szandált, mokaszint vagy egyszerű, időtálló fehér tornacipőt is választhatsz egy minden napi farmerruhához. Nagy eseményre készülsz? Magassarkút is vehetsz fel hozzá.

Blézerrel vagy dzsekivel ünnepélyesebb megjelenést varázsolhatsz. Ne félj farmert farmerrel kombinálni, akár farmerdzsekit is viselhetsz. Ilyen öltözködéssel többet alkothatsz, mint egy divatos outfit.

Ami az ékszereket illeti, szintén több lehetőség közül választhatsz. Finom gyöngy fülbevalót, vagy éppen ennek az ellentétét, kihívóbb ékszereket merészebb színekben. Lenyűgöző kontrasztot hozhatsz így létre.

A tökéletes szetthez már csak egy szalmából készült crossbody táska vagy egy kis bőrtáska kell. Ne félj kombinálni a különböző anyagokat.

És ne felejtsd el, hogy farmerruhákat minden évszakban viselhetsz. Míg nyáron egy-két réteget viselsz, addig a hidegebb hónapokban például hosszú ujjú pólót, kabátot és magas csizmát is húzhatsz. A hozzád illő tökéletes outfit csak rád vár.

 

Farmerruhák gondozása

 

Mint minden ruhatípusnál, mindenekelőtt kövesd a címkén olvasható utasításokat. Általánosságban elmondható, hogy a farmerruhákat alacsonyabb hőmérsékleten (max. 30-40 °C-on) javasoljuk mosni, hogy ne veszítsék el a színüket, illetve ne menjenek össze. Hagyd természetes módon megszáradni a levegőn.

Meggyőztünk, és egy farmerruha vásárlásán gondolkodsz? Biztosan nem fogod megbánni, mert tényleg sokoldalú darabokról van szó. Kiváló minőségüknek köszönhetően több évig is újszerű állapotban örvendhetsz nekik. Ráadásul kényelmük miatt, minden érv mellettük szól.