A reptéren éjszakázik?

reptér

Ha Ön olcsó repülőjegyet vásárolt és nem szeretné az éjszakát drága hotelekben tölteni, éppenséggel töltheti azt a reptéren is. Nem csak olcsó, de ez egy igazán kalandos alternatíva. Néha pedig nincs is más lehetősége a késő járatok vagy a csatlakozás miatt. De mit is kell tölteni a reptéri éjszakázásról? Blogunkban elolvashatja.

 

Hol éjszakázzunk?

 

A repülőtéren választhat magának egy szimpatikus padot, vagy összekucorodhat egy pokrócon is. Ha szerencséje van, akár egy kényelmes bőrfotelt is találhat. Ha van rá módja, akkor az útlevél ellenőrzés után tegye, mert ott már viszonylag kevesebb ember közlekedik. Ideális helynek mondható a reptéri kápolna is. Helyválasztásnál vegye figyelembe, hogy az adott terminálról hány repülő indul, és így próbálja megtalálni a legkevésbé frekventált helyet. Ellenkező esetben sajnos álmát gyakran megzavarhatják.

 

Gyűjtsön információt

 

Ha először tölti az éjszakát az adott reptéren, mindenképpen gyűjtse össze a lehető legtöbb információt.  Néhány terminál éjszakára bezár, és a biztonságiőrök nem tűrik az ott éjszakázókat. És hol máshol találhat infót, hát a neten! Nemcsak a repterek honlapjain talál megfelelő információt, de a Sleepinginairports.net portálon is biztosan talál hasznos tanácsot, illetve olvashat tapasztalatokat is olyanoktól, akik már éjszakáztak reptéren egy-egy alkalommal. Az infógyűjtés során talál reptéri hotelt is, vagy egy B tervet, ha az éjszaka a reptéren mégsem jönne össze.

 

Csomagoljon be minden hasznosat

 

Mi kell a reptéri éjszakához? Minimális felszerelés a matrac és a hálózsák, vagy legalább egy pokróc. Kispárnaként szolgálhat akár egy törölköző is, vagy egy puha felső, esetleg egy hátizsák. Ne feledkezzen meg a melegebb ruhákról sem, a repülőterek a forró nyárban bizony klimatizáltak. Hasznos lehet ilyen esetben a fül- vagy fejhallgató – biztosan gyorsabban elalszik kellemes zene mellett, mint a reptéri hangszórók hatására. Készítsen be egy power banket a mobil feltöltésére, hiszen konnektorokból nincs túl sok egy repülőtéren. Ne feledkezzen meg az ételről sem – az ott található boltok az esetek nagyrészeben bezárnak éjszakára. Egy kis víz és harapnivaló mindig legyen Önnél.

 

Első a biztonság

 

Ha helyet választ, inkább táborozzon le a fal mellett, vagy egy sarokban, és a legjobb döntés, ha egy biztonsági kamera közelében. Jó, ha vannak a közelében más utasok is. Csomagját mindig cipzárral lefelé tegye le, vagy úgy, hogy a tolvajoknak ne legyen esélyük hozzáférni. De ha úgy gondolja, tegye be egy a reptéren található szekrényekbe.

 

Jobb, mint otthon

 

Ha szerencséje van, néhány repülőtéren akár luxus körülményekre is számíthat. Akadnak repterek, ahol rendelkeznek kifejezetten alvásra elkülönített zónákkal, vagy hordozható nyugágyakkal az ilyen esetekre mint a reptéri éjszakázás, vagy hóviharok és egyéb kedvezőtlen időjárás, amelyek miatt az utasok kénytelenek a reptéren maradni. Néhány helyen még akár zuhanyzót is talál – ingyen, vagy valamilyen minimális összegért cserébe. Ez már igazán luxusnak minősül.

 

Állítson ébresztőt

 

Ha készen áll, egy egészen kellemes éjszakát is tölthet a repülőtéren. De vigyázzon, nehogy ez miatt késse le a járatát! Ezt elkerülendő, állítsa be ébresztőjét, vagy helyezzen el egy táblát felirattal, hogy egy épp arra járó felébreszthesse Önt.

Ha önszántából éjszakázik a reptéren, ha nem, próbálja meg lazán venni. Ilyen élményben nem minden nap van része. :)