A tökéletes karácsonyi dekoráció titka

advent blog 2

Hosszabbítsd meg a karácsony örömét és díszítsd fel otthonod már ma. Melyek az idei karácsonyi dekor trendek, és találod a legszebb karácsonyi dekorációkat, díszeket és fényeket?

Idén karácsonykor a minimalizmus lelkes hívei és az igazán gazdag karácsonyi díszítés rajongói is megtalálják számításukat. Több idei trend is visszatér a természetes anyagokhoz és neutrális színekhez, és minimális díszítéshez. A hagyományos karácsony kedvelői bizonyára örülnek majd a kicsit gazdagabb díszítésnek és a klasszikus piros-arany színeknek.

Vissza a természethez

 

A természet ihlette karácsonyi dekorációk nagy népszerűségnek örvendenek idén is. Nagy előnyük, hogy nem kerülnek szinte semmibe, és saját magad is elkészítheted őket. Elég csupán néhány fenyőág egy vázában. Már önmagában is jól néz ki, de akaszthatsz rá különféle természetes díszeket, mint például a szárított narancs vagy toboz. Jó ötlet lehet még a fából vagy szalmából készült dekoráció is. Ha nincs időd, akkor sem kell megijedni – a boltokban is kaphatók gyönyörű természetes anyagokból készült karácsonyi díszek. A Vivre.hu webáruházban fából készült figurák és más dísztárgyak is elérhetők, amelyekkel nagyon egyszerűen varázsolhatod otthonosabbá a helységet. A webáruházak kínálatából idén sem hiányozhatnak a fából készült betlehemek és szalmafigurák sem.

                                                  fa dísz

forrás: Vivre.hu

Fehér tenger

 

Senkit nem lep meg, hogy a fehér szín ebben az időszakban egy meghatározó trend, ami a telet és havat szimbolizálja, és karácsonyt kívánja megtestesíteni. A fehér dekoráció a minimalista díszítéssel rendelkező lakásoktól kezdve, egészen a kiegészítőkben úszó házaknál is egyaránt megtalálható. Képzeld el, ahogy az ablakon kinézve látod a csendesen hulló havat, a kandallóban égő a tüzet, a földön fehér szőrme, a fotelban párnák és a kanapén pedig egy hófehér takaró helyezkedik el. Ha szeretnéd kényelmesebbé varázsolni saját otthonod, akkor látogass el a Dodo.hu oldalra, ahol díszpárnákat, pokrócokat és takarókat is találhatsz. Ebben az évben a fehér nemcsak a textíliákon, hanem karácsonyi gömbökön és girlandokon is megjelenik. Visszatérő divattrendnek számít a műhó. Ahogy látod, a hó már mindent elborított idén – ha az ünnepek alatt nem látnánk havazást, biztosak lehetünk benne, hogy legalább otthonunkban fehér lesz minden.

fehér dekor

 

Varázsolj kellemes hangulatot égősorok segítségével

 

Te sem tudod elképzelni az ünnepeket égősorok nélkül? A világító fények és az égő gyertyák a karácsonyi ünnepek szinonimájának számítanak, és egyben a leggyorsabb módja az ünnepi hangulat megteremtésére. Az égősorokat sok mindenre használhatjuk – nemcsak a fa díszítésére, de az ablakokra, korlátokra, falakra, ágykeretekre, de még szobanövényekre is tehetjük őket.  A Lampak.hu és Vidaxl.hu oldalakon most gyönyörű kül- és beltéri karácsonyi világításokat találsz. Lassan előtérbe kerülnek az egyszínű égősorok, míg a színeseket ezek kiszorítják. De milyet válassz? Igaz, a hideg fények varázsát semmi nem veheti el, de ha azt szeretnéd, hogy otthonodat az ünnepek alatt a kényelem és a kellemes hangulat jellemezze, akkor érdemes meleg fényű dekorációt választani. Ha a klasszikus égők helyett LED világítást vásárolsz, akkor még spórolhatsz is.

karácsonyi fény

Forrás: Lampak.hu

 

Minimalista koszorú

 

Ha úgy gondolod, hogy a szépség az egyszerűségben rejlik, akkor a koszorúk idei kínálata biztos tetszeni fog, melyek zöldek, tűlevelekből és levelekből készülnek. Ha ez túl minimalista lenne neked, akkor néhány dróttal vagy ragasztó segítségével segíthetsz ezen, mégpedig díszek, fények vagy masnik ráerősítésével. A bejárati ajtón kívül ne feledkezzünk meg a lakásunk belteréről sem – a lakberendezők azt javasolják, hogy tűzzünk egyet a falra, tükörre, vagy esetleg az ablakba.

koszorú

Hangold a dekorációhoz az ünnepi asztalt

 

Ebben az évben a terítés szintén a természet stílusát hordozza – barnás árnyalatok, lenszalvéták és fából készült asztali dekor. Nem kell sokat belefektetni, elég lecserélni a szalvétákat, gyertyákat, díszeket a vázában, vagy csak az elrendezést megváltoztatni. Ha szeretnél egy csipetnyi karácsonyi hangulatot vinni konyhádba is, látogasd meg a 4home.hu oldalt, ahol ünnepi mintával ellátott porcelántányérokat, bögréket és süteménytálcákat találhatsz.

ünnepi asztal

 

Karácsony 2021 trendek

 

→az arany szín kombinációja sötétzölddel, bordóval vagy sötétkékkel

→sűrű ágú karácsonyfák, dús girlandok

→fém karácsonyfadíszek

→műhó

→retro dekoráció

→villódzó fények

→egynél több karácsonyfa

→DIY díszek

Készíts saját dekorációt

 

A dekorációkészítés könnyebb, mint ahogy az első pillantásra tűnik. A karácsonyi cikksorozatunk következő részében elhozunk néhány egyszerű útmuatót a díszek készítésére, amelyeket egyedül is el tudsz készíteni probléma nélkül.

karácsonyi dekoráció