AirTag – Az intelligens kulcstartó 4 praktikus felhasználási módja

ait tag

Kicsi, praktikus, átlagosan 13.000 forintba kerül, és segítségével gyakorlatilag bármit megtalálhatsz. De sokkal több hasznos funkció is rejlik ebben a kicsi csodában, mely az AirTag névre hallgat. Melyek ezek, és hogyan segíthetik a mindennapjaidat?

Az Apple AirTag Bluetooth lokalizációs chipje segít megtalálni az elvesztett kulcsokat és más értékeket, beazonosítja a tulajdonos tartózkodási helyét, és számos eszköz keresésében segíthet. Mutatunk néhány érdekességet, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a kicsi és praktikus készülékből.

Mi az az AirTag?

 

Az AirTag-ek a kiegészítő szolgáltatások közé tartoznak. Intelligens keresőnek lettek tervezve. De, ez a készülék sokkal okosabb és innovatívabb, mint gondolnánk. Bár ez a legkisebb Apple készülék, garantáltan minden felhasználó imádni fogja. A gyártó számos más termékéhez hasonlóan az AirTag is rendkívül praktikus és maximálisan felhasználóbarát.

Szeretnéd kipróbálni hogyan működik? Használd ki az Alza.hu exkluzív kedvezményét.

airtag kartya

Hogyan működik az AirTag?

 

Ez a kicsi eszköz kétféle kommunikációs csatornát használ. Az egyik a Bluetooth, a másik pedig egy speciális U1 chip. A Bluetooth segítségével marad kapcsolatban az AirTag az iPhone-oddal. Ha szükséges, más iPhonok segítségével képes beazonosítani a tartózkodási helyed, mindezt a Find My iPhone aplikáció segítségével. Az U1 chipek pedig más eszközöket keresnek a közeledben, valamint meg tudják határozni azok távolságát és irányát.

 

Elveszett eszközök felkutatása

 

Az AirTag-et úgy tervezték, hogy megtaláljon egyszerű hétköznapi dolgokat. Ha tehát minden nap ugyanazokat a dolgokat keresed, hasznos segítség lehet számodra. Íme néhány tipp, amikor használhatod:

  • -Kulcsok
    -Távkapcsolók
    -AirPods (ideális tokkal)
    -Pénztárca
    -Kézitáska/ Retikül
    -Belépőkártya
    -Diákigazolvány
    -Személyi igazolvány
    -Notebook
    -Mobil (ha egy másik eszközt kell megkeresned)

mobil airtag

Személyek tartózkodási helyének meghatározása

 

A gyerekek és a házi kedvencek gyakran eltévedhetnek. Elég egy pillanatnyi figyelmetlenség, és már nem is látod merre vannak. Ne vesztegesd az időt kereséssel. Ha gyermekeid még nem elég idősek ahhoz, hogy saját okostelefonjuk legyen, vagy nem szeretnéd, hogy házi kedvenced chipet viseljen, használd az AirTag-et. Dobd be gyermekeid iskolatáskájába, a kisállatod esetében pedig rögzítsd a nyakörvre.

Az AirTag nemcsak a te biztonságodat szolgálja, hanem gyermekeidét, háziállataidét vagy a demenciában szenvedő személyekét is. Az Alzheimer-kórban vagy a demencia egyéb formáiban szenvedők fokozatosan elveszítik az ismert helyek felismerésének képességét. Gyakran elkóborolnak, és nem találnak haza. Tehát esestükben olyan helyre kell helyezned az AirTag-et, amiben biztos vagy, hogy az elveszett magával viszi, pl. a cipő.

 

telefon airtag

Lopás elleni védelem

 

Már régen nem időszerű az a gondolat, miszerint egy zár vagy riasztóberendezés hatékony védelmet nyújt a bicikli- vagy az autótolvajok ellen. Ha ez nem így lenne, elegendő védelmet biztosítanának a klasszikus berendezések, és nagy valószínűséggel nem is lopnák el az autókat.

Érezd nagyobb biztonságban kerékpárodat vagy autódat az alatt az idő alatt is, mikor őrizetlenül hagyod. Ha ellopnák, sokkal rövidebb idő alatt megtalálhatod. Az AirTag tapadós hátulsó résszel rendelkezik, így sík és ívelt felületekre is könnyen felszerelhető.

A Notebook.hu oldalon a AirTage-ek gazdag kínálatából válogathatsz. Nincs más dolgod, mint használni a kedvezménykupont:

borond airtag

 

Nyaraláshoz elengedhetetlen

 

Előfordult már veled, hogy a légitársaság nem találta meg a poggyászodat? Az elveszett poggyász megtalálása is sokkal egyszerűbb lenne egy csipogó kulcstartóval. Használhatod bőröndjeid útjának követésére is. Segítségedre lehet akár az átvétel idejének megszervezésében is a repülőtéren.

Egyéb előnyök mellett az AirTag vízálló és víz alatt is működik. Ez azt jelenti, hogy 1 méteres mélységben 30 percig is működőképes, ami elég hosszú ahhoz, hogy megtaláld az elveszett holmit. A víz alatti helymeghatározás ezzel a készülékkel kiváló és praktikus trükk a nyár szerelmeseinek.

Érdekel ez a témakör? Olvasd el cikkünket arról, hogyan védheted meg mobiltelefonodat a lopástól.