Az otthoni edzés sosem volt még ilyen könnyű: TOP online kurzusok

edzes

Szeretnél rendszeresen mozogni, de nincs időd ellátogatni az edzőterembe? Érd el álmaid alakját online otthoni gyakorlatokkal.

Szeretnél fogyni, feszesíteni, vagy csak egyszerűen jó formába akarsz lendülni és jobban érezni magad? Az első lépés, hogy eldöntsd valójában mit is szeretnél elérni az edzéssel.

Fitneszbérlet nélkül is el kezdhetsz edzeni . Tornázz otthon a nappalidban, amikor csak időd engedi.

A jó hangulat mellé szükséged lesz sporteszközökre is. A Hervis.hu webáruházban most - 13 % kedvezménnyel tudsz vásárolnii, A kedvezménykódot a kosárban add meg: KUPLIO13.
 

edzes-nyujtas

 

Hogyan kezdd el az otthoni edzést?

 

Első lépésben válaszd ki a megfelelő edzésprogramot a céljaidnak megfelelően. Ezek fizetett tagság elvén alapulnak, pl. Havonta, negyedévente, félévente, vagy konkrét program szerint évente.


Nagy előnyük, hogy akkor eddzel, amikor éppen ráérsz. Csakis rajtad múlik, hogy reggel, munka előtt vagy este tornázol.  Gondold végig, hogy neked melyik napok a megfelelőek.  Az edzésprogramok előnye, hogy néhány videó még edzés után is elérhető(főleg prémium csomagok), így azokat vissza tudod nézni.
 

Természetesen különféle ingyenes videókkal is lehet gyakorolni. Ideális választás, ha az alapgyakorlatokat már elsajátítottad, vagy pl. az alapgyakorlatokat edző segítségével végzed.

 

ferfi-fitlabda-szonyeg

Számos cég kínál edzési programokat, például:

edzes-nyujtas

Az otthoni edzés előnyei:

 

A rendszeres és tudatos otthoni testmozgás rengeteg előnnyel jár:

 

__check

Időt takaríthatsz meg, nem kell edzőterembe menni

__check

Olcsóbb alternatíva, mint az edzőterem

__check

Online tanfolyamok széles kínálata vár rád

__check

Nem olyan drága, mint egy edzőtermi belépődíj

__check

Te osztod be az edzésre szánt idődet

Az alapvető fitneszeszközök az otthoni edzés fontos részét képezik. Elegendő akár egy egykezes súlyzó, kettebell, matrac, fitball az adott edzésprogram szerint.

Szerezd be az összes szükséges sportfelszerelést, valamint ruhákat gyorsan és kiváló áron az Insportline.hu webáruházban.

no-edzes-relax

 

Néhány tipp az otthoni edzéshez

 

Ezeket az egyszerű gyakorlatokat otthon is elvégezheted, akkor is ha még kezdő vagy. Hatékonyak, ha kicsit fogyni szeretnél, vagy hogyha jobb formába szeretnéd magad hozni.

 

Kar- és kézgyakorlatok otthon

 

A karokra koncentráló gyakorlatokhoz használhatsz egykezes súlyzót vagy kisebb vizes palackokat. Állj fel, és tarts egy-egy súlyzót mindkét kezedben. Állj kissé terpeszbe vegyél egy nagy lélegzetet, egyenesítsd ki a karjaid, és egyszerre emeld fel a fejed fölé. Kilégzés közbe helyezd vissza a tested mellé.

 

Mellizom gyakorlat otthonra

 

Bárhol, felszerelés nélkül gyakorolhatod például a fekvőtámaszokat. A gyakorlat során nem csak a mellkast, hanem a test alsó részét, a vállakat és a tricepszet is megmozgatja.

A mellizmok további nagyszerű otthoni gyakorlatai például a fekvőtámasz  emelt lábakkal vagy fekvőtámasz, ahol a tenyér közelebb van egymáshoz, mint a váll szélessége.

Kedved kaptál az otthoni edzéshez? Szerezd be a legmenőbb ruhákat és kiegészítőket, látogass el a Myprotein.hu webáruházban, ahol most nagyszerű kedvezmények várnak rád. 

edzes-nyujtas

 

Leghatékonyabb lábgyakorlatok otthonra

 

Kezdjük a térdhajlítással. Áljunk egyenesen, a lábainkat vállszélességű terpeszbe, a karjainkat pedig nyújtsuk előre. Utána  lassan guggoljunk le, majd ismét álljunk fel. A sarkunk maradjon a talajon. Ez az egyik legfontosabb gyakorlat.

 

Kardió gyakorlatok otthon

 

Akár saját testsúllyal is lehet végezni kardio edzést otthon. Hogyan kell csinálni? Vegyük például guggolást, kitörést és fekvőtámaszt. Végezz minden gyakorlatot egyszerre 3 percig, és utána folytasd a következővel a sorrendben. Néhány ismétlés után kiváló edzésben lesz részed az egész testednek.

 

Fenék gyakorlatok otthon

 

Minden bizonnyal ismered a klasszikus guggolást, az ugró guggolást vagy a kitörést . Adjunk hozzájuk egy szék nevű gyakorlatot. Állj háttal a falnak, és nézz úgy, mintha egy széken ülnél. Ebből a pozícióból guggoljunk le, majd térj vissza álló  pozícióba. Fontos, hogy a lábad mindig a földön maradjon.

 

fittlabda-no-edzes

 

Azon tűnődsz, hogy vajon az otthoni edzés megfelelő választás e számodra? Ezen nem kell aggódnod. Rengeteg edzési program áll lehetőségedre, akár kezdő vagy, akár haladó. A legjobb az egészben, hogy te magad döntöd el a gyakorlat helyét, idejét és ütemét.

Elhatároztad, hogy rendszeresen szeretnél edzeni, de nem tudod még hogyan is kezdj neki? Semmi gond! Az alábbi cikkben olvashatsz pár jótanácsot, amelyek biztosan segítenek majd, hogy megtaláld a neked megfelelő edzésformát.