Ez történik, ha nem fog játszani a kutyájával

kutya

A játék nagyon fontos minden kutya számára. Fejleszti mind a mentális, mind a fizikai képességeit. Hogyan játszunk vele, és milyen játékokat válasszunk neki? Olvassa el a Kuplio.hu oldalon!

 

Senkinek sem mondunk vele újat, hogy a kutyák szeretnek játszani. Nemcsak a kölyökkutyák, hanem a felnőttek is. Viszont tudta, hogy a kutyák számára a játék valóban nagyon fontos? Miért van ez így?


Hiba, ha nem tanítjuk a kutyát a játékra?

 

Igen. Az aktuális oktatási módszerek szerint nagyon fontos, hogy kutyája megtanuljon játszani. Mi kellene, hogy szórakozást keressünk neki, különben megtalálja saját maga. És amit találni fog, nem biztos, hogy tetszeni fog nekünk. Kinek is tetszene, ha hazaérve széttépett papucsok vagy párnák látványa fogadná?

Egy, a bristoli egyetemen végzett tanulmány azt állapította meg, hogy a játék a kutyák életében kulcsfontosságú. A 4.000 kutyán és gazdáján elvégzett kutatás kimutatta, hogy azok a kutyák, amelyek nem játszottak sokat, olyan viselkedési rendellenességek jelentek meg, mint a szorongás vagy az agresszió.


A játék segítségével elmélyítjük a kutyával való kapcsolatot. A kutyáknál a játékok, labdák vagy plüssállatok kergetése egyben a vadászösztönöket is fejleszti. Az ilyen klasszikus játékok mellett vannak olyanok is, amelyek a kutya gondolkodását fejlesztik. A játék azonban nemcsak a kiskutyák számára alkalmas, hanem segítségével a felnőtt kutyák is aktívak és éberebbek maradnak egészen magas életkorig.

Egy pacsi kedvencünktől I Kuplio.hu


A játék alapján fejlődnek ki a kutya mentális és fizikai képességei. A játék során a kiskutyák megtanulják az alapvető készségeket, és elsajátítják a képzés első lépéseit. Egyáltalán nem könnyű megtanítani őket az alapvető utasításokra. A labda eldobása és visszahozása számára játéknak tűnik, de a valóságban általa sokat tanul. A legnépszerűbb játékok közé tartozik egy elrejtett játék vagy kedvenc jutalomfalat megkeresése is. Egy bújócska a szabadban is nagyon szórakoztató lehet kedvencünk számára. Ezen kívül számos trükköt is megtaníthat neki - pl. szlalom, pacsi, fekszik vagy akár az ajtó kinyitása, és hasonlók. Fantáziánknak csak a csillagos ég szabhat határt. Minden játékkal a kutya megtanul valami újat, amit őt előre viszi.

 

Hogyan ismeri fel, hogy játszani szeretne?

 

Nagyon egyszerűen. A kutyák többsége, amikor játszani szeretne, odavisz Önhöz valamit. Lehet az egy labda, bot, amelyet eldobhat neki vagy egy játék. Igyekeznek felkelteni az Ön figyelmét azzal, hogy barátságosan megugatják, körbe ugrálják, megcsipkedik – röviden mindent megtesznek, hogy vegyék őket észre.


Használjon megfelelő játékokat

 

Ügyeljen arra is, hogy a megfelelő játékot válassza. Nem jó ötlet játéknak kijelölni például régi cipőket vagy törölközőket. A kutya nem ismeri a dolgok értékét, és úgy értelmezheti, hogy az új cipő is csak egy olyan játék, amilyennel a közelmúltban játszott. Ne használjon rossz vagy káros játékokat, mint például a szivacslabdák.

Ha a legjobbat szeretné a kutyájának, és jó minőségű játékokat vásárolni neki, de nem akar rá sok pénzt költeni, használja ki a háziállatoknak szóló kedvezmény kuponokat. A kínálatban nemcsak játékokra talál kedvezményeket, hanem száraz és nedves kutyaeledelekre, valamint nyakörvekre, hámokra és más felszerelésre is kedvencének.