Filmek, amelyeket még 30 éves korod előtt látnod kell

film

Kiválasztottunk néhány minőségi filmet, melyet látnod kell, még mielőtt betöltenéd a 30-at. Megvásárolhatod őket kedvezményesen a filmekre szóló kedvezménykuponokkal.

 

Az igazi filmrajongó tudja, hogy vannak a filmek és a Filmek. Ha Te az igényesebb nézők közé tartozol, nem szabad kihagynod a következő időtálló filmklasszikusokat. Mivel a filmkölcsönzés kora már lejárt, nincs más választásod, mint megvásárolni őket. És ilyenkor mi okoz nagyobb örömet, mint a kedvezmény kuponok filmekre?

 

A Keresztapa trilógia (1972 – 1990)

 

Francis Ford Coppola rendező halhatatlan klasszikusa Marlon Brando és Al Pacino főszereplésével. A film a 20. század, háború utáni szervezett bűnözés világát örökíti meg, és a rendező, valamint Mario Puzo szerző, akinek regényéből készült a film, együttműködésével jött létre. A filmek együtt 9 Oscart nyertek.

Amiért látnod kell: Hol lennének ma a maffiafilmek enélkül az alapmű nélkül? A Corleone család sorsának figyelemmel követése hátborzongató.

Az IMDb értékelése: 9,2/10

Forrás: OnlineFreeMovies


Álom luxuskivitelben (1961)

 

Hiába, Audrey Hepburn nagyszerű tud lenni partner szerepben is. Holly Golightly sorsa megváltozik, mikor a szomszéd lakásba beköltözik Paul, a kezdő író, akit elvarázsol a nő megjelenése és személyisége. Fokozatosan részévé válik a nő világának, aki szintén megismeri az övét.

Amiért látnod kell: Audrey és a két Oscar miatt, amit a Moon River című főcímdalért és Henry Mancini zenéjéért kapott.

Az IMDb értékelése: 7,7/10

Forrás: soundfan


Nosferatu (1922)

 

Azok számára, akik kedvelik a rettegést és a régi fekete-fehér filmeket. Stoker Drakulájának inspirációja vitathatatlan, de a film sokban eltér a könyvtől. Friedrich Wilhelm Murnau német rendező ugyanis nem kapott engedélyt az eredeti regény megfilmesítésére. A film egy részét Árva várában forgatták.

Amiért látnod kell: A Nosferatu egy teljesen más élményt kínál a horror műfajából, mivel még a némafilmek koráról van szó. 

Az IMDb értékelése: 8,0/10

Forrás: TheNosferatuMysteria

 

Casablanca (1942)

 

A gyönyörű Ingrid Bergman és a sármos Humphrey Bogart az egyik legismertebb romantikus filmben. A legjobb történetek gyakran a háború borzalmainak idején zajlanak. A Casablanca sem kivétel ez alól, amely a szerelmesek újra egymásra találását meséli el, akiknek sorsa épp Marokkóban fonódik össze.

Amiért látnod kell: Már csak azért is, mert minden idők egyik legnépszerűbb hollywoodi filmjéről van szó, amelyet három Oscarral díjaztak a fő kategóriákban.

Az IMDb értékelése: 8,5/10

Forrás: Movieclips Trailer Vault


Van, aki forrón szereti

 

Ki játszhatná el jobban a kacér szőke nőt, mint Marilyn Monroe? És mi szórakoztatóbb, mint két, a gengszterek bandája elől menekülő, nőnek öltözött férfi?

Amiért látnod kell: Egy nagyszerűen megírt vígjátékról van szó sok színész csillaggal, akik a könnyű vígjátéknak eredetiséget kölcsönöztek. Az Oscar és a három Golden Globe díj csak megerősíti a film kvalitásait.

Az IMDb értékelése: 8,3/10


Forrás: Movieclips Trailers