Hogyan javítsa meg az autója szélvédőjét

autó

Megrepedt az autója szélvédője? Tudjuk, rendkívül kellemetlen. De most hoztunk Önnek néhány tippet, amelyekkel könnyen megoldhatja ezt a problémát is, autószerelő nélkül.

 

Egy apró kavics betörte a szélvédőt? Nem ritkaság sajnos, hiszen rengeteg kis kavics pattan neki a szélvédőnek, ám a biztosítók számára a kártérítés visszafizetése problémát jelent. A hosszadalmas folyamatokra olykor már se időnk, sem energiánk nem jut. Egy nagyon egyszerű megoldás lehet ebben az esetben a szélvédőkár-biztosítás, de sajnos nem mindenki engedheti meg magának ezt a plusz költséget. Arra az esetre pedig, ha Ön szeretné elkerülni az ezzel járó köröket, és van némi kézügyessége, van néhány tippünk, amellyel akár otthon is megjavíthatja a sérült szélvédőt.

Szélvédő javítás

 

Egy kis kavicstól sérült a szélvédő, ám szeretné inkább sajátkezűleg megjavítani? A legelső dolog: ragassza be szigetelő szalaggal, aminek köszönhetően nem kerül bele sem por sem víz. Ezt követően némi anyagi ráfordításra lesz szükség, de nem kell megijedni – egy szélvédő javításához szükséges szett csak pár ezer forintjába kerül. Mi mindent tartalmaz?

 

  • ✓Ragasztó fecskendő
  • ✓Ragasztó korong
  • ✓Foglalat

 

 

» A mi tippünk: Szeretne spórolni a szélvédő javításon? Akkor használja ki a Bárdi autó kedvezmények előnyeit!

Gombostű segítségével tisztítsa ki a törésből az üvegszilánkokat és az esetleges szennyeződést. Helyezze a ragasztókorongot a szélvédőre úgy, hogy a sérülés a kivágott lyuk közepén legyen! Nyomkodja rá erősen, ellenőrizze a szélvédő belső oldalán, hogy mindenhol megfelelően ragad, majd kívülről ragassza rá a fecskendőtartó tappancsot. A tappancs csövét töltse meg a műgyantával, állítsa bele a fecskendőt, majd húzza szét a fecskendőt az alső vágatig, és ott rögzítse és hagyja így 10 percig, hogy a vákum kiszívja a sérülésből a levegőt! Vegye le ragasztót, majd tegye vissza, és tolja be a második vágatik, majd hagyja piheni 20 percig, hogy a gyanta nyomás alatt bejusson a sérülés minden részébe! Nem is olyan bonyolult, igaz? Nagyon fontos tudni, hogy a ragasztó megkötéséhez UV sugárzás szükséges, ezért a javítás mindig napos időben történjen.

 

Büntetés és forgalmi engedély bevonása

 

A fényszóró javítását semmiképp sem szabad alábecsülni, illetve halogatni. A sérülés továbbrepedhet és később még drágább lehet a javítás. Ráadásul a legrosszabb esetben még forgalmi engedélyét is bevonhatják.