Hogyan kössön előnyös autóbiztosítást?

autó

Épp annak jár utána, hol tudná az autójára a legelőnyösebb biztosítást megkötni? Segítünk Önnek. Olvasson tovább a Kuplio.hu blogján.

 

A gépjármű-biztosítás két fő kategóriáját különböztetjük meg – kötelező felelősségbiztosítás és CASCO biztosítás. Milyen lehetőségek vannak pénzmegtakarításra?


Kötelező felelősségbiztosítás (GFB)

 

Ez a biztosítás törvényileg kötelező minden gépjármű-tulajdonos (vagy tulajdonos, üzemeltető vagy bérlő) számára. Ez valójában egy szerződéses felelősségbiztosítás a gépjármű üzemeltetője által okozott kárért. Tehát, ha az autójával kárt okoz egy idegen járműben vagy más, az úton lévő tulajdonban, ezek a károk ebből a biztosításból kell legyenek fedezve.

Felelősségbiztosítás a gépjármű üzemeltetője által okozott kárért I Kuplio.hu

Bár a biztosítótársaságok a biztosítási díjak megállapításánál hasonló paramétereket vesznek figyelembe - leggyakrabban a motor térfogata, a jármű műszaki állapota és a káresemények száma – az összeg az egyes biztosítóknál eltér. Tehát hogyan lehet a legolcsóbb biztosítást kötni?

- Hasonlítsa össze! Hasonlítsa össze több biztosító árait! Biztosítási kalkulátort találhat az interneten is, melynek segítségével kiszámolhatja, hogy az egyes biztosítók milyen díjjal kínálnak Önnek biztosítási szerződést, így egyszerűen, gyorsan online hasonlíthatja össze a biztosítók ajánlatait. Ha mégis amellett dönt, hogy inkább saját maga kér be árajánlatokat több biztosítótól, a biztosító figyelembe vesz minden olyan dolgot, ami közvetlenül Önre vonatkozik, és akár kedvezményt is adhat a biztosítási díj árából.

- Nézzen utána a hivatalos kedvezményeknek! A biztosítótársaságok a kedvezmények széles választékát kínálják – a kármentességi kedvezménytől kezdve az életkorán át egész a fogyatékkal élők számára nyújtott kedvezményekig. A kedvezmény mértéke minden egyes biztosítótársaságnál eltérő, járjon utána tehát, melyik vonatkozik Önre, és melyik a legkedvezőbb az Ön számára.

- Alkudjon! Még ha a biztosítója meg is határozza a biztosítási díját, a végső összeg többnyire még csökkenthető. Különösen akkor, ha van a kezében egy alacsonyabb ajánlat egy konkurens biztosítótársaságtól.

- Kössön biztosítást online! A legtöbb biztosító akár 20 % kedvezményt is nyújt.

 

Casco biztosítás

 

A Casco biztosítás tárgya nemcsak baleset, hanem az egész autó vagy alkatrészeinek ellopása, autó károsodása vagy megsemmisülése természeti katasztrófa vagy vandalizmus miatt. A Casco biztosítás esetén lényegében ugyanúgy jár el, mint a kötelező biztosítás esetén. Ezenkívül még egy tanács: Ott rendeljen Casco biztosítást, ahol a GFB-t is fizeti. A biztosítótársaságok kedvezményt adnak Önnek, ha Casco biztosítást is köt a kötelező biztosítás mellé.