Hogyan működik a Google Play?

05.01.2022 Karolina Online vásárlás Megosztás

Az okostelefonok életünk szerves részét képezik, használatuk megkönnyíti mindennapi életünket. Nemcsak rutinszerűen kommunikálunk rajtuk keresztül a családdal és a barátokkal, hanem a telepített alkalmazások segítik a munkavégzésünket, mérik az aktivitásunkat, kapcsolatba léphetünk a világgal a híreken és podcasteken keresztül, vagy egyszerűen csak segítenek pihenni és szórakozni. A Google Play alkalmazásbolt pedig mindebben segít bennünket.

Ismered a Google Play áruházat?

 

A Google Play áruház, más néven Android Market, a Google digitális terjesztési platformja, amelyet 2012-ben hoztak létre. Az Android operációs rendszer hivatalos alkalmazásboltjaként szolgál, amely lehetővé teszi ezen operációs rendszer felhasználóinak a szükséges alkalmazások megtekintését, telepítését és frissítését.

A Google Play alapvetően egy virtuális áruház. Bár a legtöbben elsősorban alkalmazások vásárlására használjuk, a Play áruház nem csak ezekről szól. Digitális tartalmakat is kínál más érdekes kategóriákban, mint például a szórakozás, a filmek, a zene vagy a könyvek.

Ahhoz, hogy a legtöbbet tudd kihozni a Google Play Áruházból, telefonodnak rendelkeznie kell a szükséges kapacitással, és elég gyorsnak is kell lennie. Ha készüléked már nem tud lépést tartani ezekkel a műszaki követelményekkel, akkor igényeld az Alza.hu vagy Notebook.hu folyamatos kedvezményeit, és kedvedre válogathatsz a jelenleg akciós telefonok széles kínálatából.

 

Google Play alkalmazások

 

A Google Play egyaránt kínál fizetős és ingyenes alkalmazásokat is. Letöltheted őket közvetlenül Android-eszközödre a Play Áruház alkalmazás (általában előre telepített) segítségével, vagy telepítheted a Google Play weboldaláról. Az alkalmazásokat nem csak okostelefonodra vagy táblagépedre, hanem számítógépedre is letöltheted, valamint a Google Playen keresztül frissítheted is őket. Tudtad, hogy 2020. január végén a Google Play körülbelül 2,7 millió alkalmazással rendelkezett? Ez egy igazán érdekes szám. Még érdekesebb, hogy naponta több mint 3700 új alkalmazás kerül fel az áruházba.

A leggyakrabban letöltöttek között főként játékok vannak, de ezeken kívül megtalálhatóak a közösségi oldalakhoz kapcsolódó fotó- és videószerkesztéshez használt alkalmazások, illetve a kapcsolattartással összefüggő appok is. Az Appbrain.com statisztikái szerint a legnépszerűbbek a következő 10 kategóriába sorolhatóak:

Kategória

Alkalmazások száma

Oktatás

267 116

Üzleti

183 546

Zene és hang

179 254

Eszközök

156 217

Szórakozás

148 667

Életmód

132 356

Könyvek és kézikönyvek

123 683

Étel és ital

122 072

Vásárlás

113 740

Teljesítmény

105 021

Top 10 Google Play kategória. Forrás: Appbrain.com

Hogyan vásárolhatsz a Google Play segítségével

 

Bár sok alkalmazás még mindig ingyenes, egyre inkább előtérbe kerülnek azon fizetős alkalmazások vagy játékok, amelyek különféle prémium funkciókat kínálnak.

A Google Play segítségével történő vásárlás nagyon egyszerű. A nem kívánt vásárlásokkal szembeni biztonságos és praktikus intézkedés a jelszavas védelem bekapcsolása. Ez azt jelenti, hogy mielőtt vásárolnál, az alkalmazás kérni fogja az általad beállított jelszót. A fizetős alkalmazások letöltése esetén, a vásárlás gomb mellett a fizetendő összeg is megjelenik. Ezen kívül az alkalmazásban szereplő extra tartalomért szintén díjat számolhatnak fel. Például képzelj el egy olyan helyzetet, amikor egy játékban külön fizetsz egy speciális funkció használatáért, vagy plusz pénzt veszel, amit a játék során használsz fel. Ebben az esetben az alkalmazás felajánlja a prémium tartalom megvásárlásának lehetőségét.

 

Most vásárolsz először? Kövesd az alábbi lépéseket:

1

Válaszd ki az alkalmazást.

2

Kattints a vásárlást jelző gombra.

3

Olvasd el a feltételeket, és ha egyetértesz velük, kattints a megerősítésre

4

Add meg a bakkártyád számát, érvényességi idejét és a CVC-kódját

5

Töltsd ki a szükséges adatokat és hagyd jóvá a kifizetést

google play

Hogyan fizess a Google Playen?

 

Az egész vásárlás nagyon egyszerű. Ahogy a vásárlással kapcsolatos lépések leírásában is láthattad, a legegyszerűbb fizetési módot választottuk, ez pedig a bankkártyás fizetés.

Használhatsz azonban más fizetési eszközöket is:

__check

bankkártya és hitelkártya

__check

számlázás mobilszolgáltatón keresztül – ebben az esetben a vásárlást a mobilszolgáltatód által küldött számlán kell kifizetned

__check

Paysafecard szolgáltatás – a szolgáltatás használatához felhasználói fiók létrehozására van szükséged, amelyet a paysafecard weboldalán tehetsz meg

Hatalmas előny, ha már letöltötted az adott alkalmazást és egy másik készülékre is szeretnéd telepíteni, nem kell újra fizetned érte. Mindössze azt a Google Fiókot kell használnod, mellyel a fizetéskor be voltál jelentkezve.