Hogyan válasszunk kerékpárt? Jöjjön néhány tipp

20.07.2022 Karolina Megosztás

Azt fontolgatod, hogy autódat kerékpárra cseréled? Imádni fogod ezt az olcsóbb, és egyben egészségesebb közlekedési módot is. Útmutatónkból megtudhatod, hogyan válasszunk biciklit.

Nap mint nap szembesülünk vele. Egyre jobban töltik be az utakat az autók. Az eredmény dugók és késések. Ha ezeket szeretnéd elkerülni, válts közlekedési eszközt – válaszd a kerékpárt.

fal bicaj

 

A biciklin a lábaid különösen elfoglaltak pedálozás közben. Add meg nekik a megérdemelt kényelmet a Sportisimo kerékpáros cipőivel.

Melyek a biciklizés előnyei? Kerékpározás számos előnnyel jár. Nagy hatással van életünkre az alábbi területeken

- Gazdaság - autódat kerékpárra cserélve nem csak pénzt spórolsz meg, de aktívan hozzájárulsz egészségesebb életmódhoz.
- Környezetvédelem – a kerékpár, mint közlekedési eszköz, kétségtelenül környezetbarátabb közlekedési forma, mint az autó.
- Egészség – a kerékpározás aktív mozgás, amely növeli az edzettségi szintet, és egyben egyfajta mentál higiénia is.
- Szenvedély – ha van elég belőle, akkor a kerékpározást annál jobban fogod élvezni.

sok bicikli

__bulb
Hogyan fogyjunk le a lehető leggyorsabban a nem kívánt jojó-effektus nélkül?

Rajtad is van néhány plusz kiló a hosszú pandémiás pihenés után? A nem kívánt felesleg gyorsan felszalad, viszont nagyon nehéz leadni a kellemetlen jojó-effektus nélkül. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy segítségedre lehessünk a megfelelő testsúly megőrzésében. Lássuk, hogyan fogyjunk gyorsan.

Hogyan válasszunk kerékpárt?

 

Nem  minden bicikli, bicikli. A legfontosabb paraméterei mindig az egyedi tulajdonságai. Vásárláskor figyelembe kell venned a használat összes jellemzőjét, különösen:

- milyen célra fogod használni,
- kinek szánod,
milyen műszaki jellemzőkre érdemes figyelni.

szaguldo ferfi

A terep és a felhasználás célja

 

Milyen terepen szeretnéd használni a kerékpárt? És milyen gyakran fogod használni? Ezek szintén meghatározó paraméterek a kiválasztásnál. Ezen kritériumok szerint megkülönböztetünk:

Országúti kerékpárok

 

Ideálisak sík felületeken, például aszfalton vagy betonon történő vezetéshez. Könnyűek, gyorsak, nem kell sok energiát költeni ahhoz, hogy a megfelelő helyre szállítsanak minket.

A Muziker funkcionális ruházata megvéd a hidegtől a kerékpáron. Vásárold meg most előnyösen.

Városi kerékpárok

 

Ez a típusú kerékpár egyértelműen az egyik legkényelmesebb, a legkönnyebben kezelhetőbb bicikli. Tökéletes mindennapi használatra, vásárláshoz, munkába vagy iskolába utazáshoz. Modern dizájnjuk sok korosztályt megszólít, és könnyű felszállásuk miatt idősebbek számára is ideálisak. A városi kerékpárokon általában van kosár vagy állvány a bevásárlótáskához. Használata nem alkalmas sportutakon és hosszú biciklitúrákra

varosi kerekpar

Hegyi kerékpárok

 

Hegyi kerékpárokkal nem csak terepen, hanem városi utakon is biztonságosan haladhatsz. Azonban elsősorban egyenetlen terepen való tekeréshez készültek. Ha közúton használod őket, azt jelenti, hogy lassabban haladsz, és erősebben kell pedáloznod. A nagyobb súlynak köszönhetően, valamint annak, hogy tartós anyagokból készültek, nagy stabilitást biztosítanak. Aktív és szabadidős kerékpárosok számára alkalmasak.

3 típusú mountain bike-ot ismerünk:

- rekreációs - ez a fajta kerékpár könnyebb túrák során tökéletes, és kedvező árukkal is elégedett lesz,
- sport – akkor érdemes ezt választanod, ha igényesebb pilóta vagy, aki amatőr versenyzéstől sem riad vissza,
- versenyzés - a versenyzők és a szakemberek, akiknek szánták, konstrukciójukkal segítik a kiváló vezetési teljesítményt.

trekking kerekpar

Összecsukható kerékpárok

 

Ideális szabadidős kerékpározáshoz, és ha gyakran szeretné szállítani a kerékpárt, és más helyen szeretné használni. Pozitív tulajdonságaik közé tartozik a könnyű súly és az összecsukhatóság. Azonban kevésbé stabilak, és nem használhatók terepen vagy hosszabb utakra.

Elektromos kerékpárok

 

Az elmúlt néhány évben nemcsak az autók, hanem az elektromos kerékpárok terén is előtérbe került az elektromobilitás. Egy feltöltött elektromos kerékpár akkumulátorral több száz kilométert is megtehetsz gond nélkül. Megbízhatóan elvisz munkába, de kirándulásokra is. Áruk azonban magasabb.

Tudod, milyen előnyei és hátrányai vannak az elektromos autóknak? Tőlünk megtudhatod

elektromos kerekpar

 

Gravel kerékpárok

 

Mi az a Gravel kerékpár? Mind az országúti, mind a terepkerékpárok jellemzőinek megfelel. Ha országúti kerékpárt szeretne, de igényesebb terepre is, akkor ez a kerékpártípus a legjobb az Ön számára. Gravel kerékpárt mindenki vásárol, aki elsősorban szórakozásból közlekedik.

Vázméret

 

A váz mérete egy másik fontos szempont a kerékpár kiválasztásakor. A női kerékpárok váza rövidebb és alacsonyabb, mint a férfi kerékpároké. Gyerekbicikli vásárlásakor egy szabály érvényesül – ne vegyünk nagyobb kerékpárt a gyereknek, mint amennyire szüksége van.

Magasságod szerint érdemes ilyen vázméretű kerékpárt választani: 

bicikli vazmeret

A hüvelykben való jelölésen kívül S, M, L, XL jelőléssel is találkozhatsz. A lábfej és az ágyék közötti távolság megmérésével megtudhatjod, hogy melyik méret ideális a számodra. A második lehetőség az ábra magassága.

bibkli kerek

Nem vagy biztos benne, hogy melyik kerékpár a megfelelő? Ne félj kapcsolatba lépni a sportüzletek személyzetével. Szívesen segítenek a kerékpár és kerékpártartozékok kiválasztásában. És akkor már csak két keréken élvezheti a kényelmet.