Tudja milyen növény van a képen? Segítünk egy picit. Egy rendkívül egészséges és finom növényről van szó, amely tavasszal virágzik, nagyon erős illatú és levelei hasonlítanak a gyöngyvirágéra. Méregtelenítéshez is használt csodaszer. Na, sikerült rájönni?
Medvehagyma
A medvehagyma már az ősidőktől kezdve segít az embereknek különféle egészségügyi problémáin, hiszen rendkívül egészséges. Több száz éve használatos, de tudja- e milyen bajokon segít és hogyan használható fel a konyhában?
..............................................................................................................................................................................................................................
✓ méregtelenítő hatás – a medvehagyma gyógyhatású növény, és az egyik legfontosabb a méregtelenítő hatása. Ha Ön épp tisztítókúrához használja a medvehagymát, ügyeljen, hogy mindig más formában fogyassza.
✓ magas vérnyomás ellen. Tudta, hogy a medvehagymát ajánlott a magas vérnyomással küzdőknek? Igen, így van. Ezt a nagyon finom gyógynövényt mindenképpen sorolja értendjébe, ha szív- és érrendszeri panaszokkal küzd.
✓ gyulladás, krónikus hasmenés, felfúvódás. Az előbbiek valamelyikétől szenved? Akkor mindenképpen kezdjen el medvehagymát fogyasztani.
✓ fájó erek és gyakori fejfájás. A természet eme csodaszere ezekre is megoldást jelent, tehát jobb ha azonnal beszerez belőle egy keveset, és meglátja máris enyhülnek tünetei.
✓ immunerősítő. A tavaszi időszakban szerveztünk rendkívül gyenge a gyakori hőingadozások miatt. Abban az esetben ha Ön szeretne javítani állóképességén, vagy szeretne fitt maradni, a medvehagyma biztosan nagy segítségére lesz ebben.
..............................................................................................................................................................................................................................
Kipróbált receptek
A medvehagyma rendkívül népszerű a gasztronómiában, így nem csoda, hogy rengeteg recept közül válogathatunk. Lássunk csak néhányat közülük:
* Finom pesto
Hozzávalók:
-40 g dió
-100 ml olíva olaj
-100 g parmezán
-csipet só
-bors
Elkészítés
Mossa meg a medvehagyma leveleket és az olajjal együtt tegye a mixerbe. Néhány perc elteltével hozzáadjuk a diót és a sajtot, majd addig keverjük míg kásaállagú nem lesz. Ezt követően sóval és borssal ízesítjük, és voila, és máris kész a szenzációs öntet tésztákra, húsokra, pirítósra vagy tojásra. Az így elkészített pestot akár egy évig is tárolhatja a hűtőben.
* Medvehagyma krém
Hozzávalók:
- -medvehagyma
- -2-3 kocka krémsajt
- -125 g vaj
- -csipet só
- -bors
Elkészítés:
Megmossa a medvehagymát majd apróra vágja. fokozatosan hozzáadja a sajtot, a puha vajat, sóval és borssal ízesíti. Az így elkészült krémet fogyassza pirítóssal vagy bármilyen péksüteménnyel.
* Vaj
Hozzávalók:
- -250g vaj
- -60g medvehagyma
- -csipet só
- -bors
Elkészítés:
A megpuhult vajat összekeverjük az összes többi hozzávalóval, ízlés szerint fűszerezzük, majd egy edénybe helyezve hagyjuk kihűlni.
* Krémleves
Hozzávalók
- -friss medvehagyma
- -fagyasztott borsó
- -1-2 krumpli
- -1 hagyma
- -olíva olaj
- -csipet só
- -bors
- -chili
- -főzőtejszín.
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a borsót és a felvágott medvehagymát és tovább sütjük. Ezt követően felöntjük forró vízzel és 20 percig főzzük. Ha ezzel megvagyunk botmixerrel összekeverjük. Ha a leves még így is nagyon sűrű, öntse fel vízzel és főzze még egy kis ideig. Ízlés szerint hozzáadhat egy kis főzőtejszínt, hogy krémesebb legyen.