Itt a tavasz első hírnöke! Így használja fel a konyhában

zöldség

Tudja milyen növény van a képen? Segítünk egy picit. Egy rendkívül egészséges és finom növényről van szó, amely tavasszal virágzik, nagyon erős illatú és levelei hasonlítanak a gyöngyvirágéra. Méregtelenítéshez is használt csodaszer. Na, sikerült rájönni?

 

Medvehagyma

 

A medvehagyma már az ősidőktől kezdve segít az embereknek különféle egészségügyi problémáin, hiszen rendkívül egészséges. Több száz éve használatos, de tudja- e milyen bajokon segít és hogyan használható fel a konyhában?

..............................................................................................................................................................................................................................

✓  méregtelenítő hatás – a medvehagyma gyógyhatású növény, és az egyik legfontosabb a méregtelenítő hatása. Ha Ön épp tisztítókúrához használja a medvehagymát, ügyeljen, hogy mindig más formában fogyassza.

✓ magas vérnyomás ellen. Tudta, hogy a medvehagymát ajánlott a magas vérnyomással küzdőknek? Igen, így van. Ezt a nagyon finom gyógynövényt mindenképpen sorolja értendjébe, ha szív- és érrendszeri panaszokkal küzd.

gyulladás, krónikus hasmenés, felfúvódás. Az előbbiek valamelyikétől szenved? Akkor mindenképpen kezdjen el medvehagymát fogyasztani.

fájó erek és gyakori fejfájás. A természet eme csodaszere ezekre is megoldást jelent, tehát jobb ha azonnal beszerez belőle egy keveset, és meglátja máris enyhülnek tünetei.

✓ immunerősítő. A tavaszi időszakban szerveztünk rendkívül gyenge a gyakori hőingadozások miatt. Abban az esetben ha Ön szeretne javítani állóképességén, vagy szeretne fitt maradni, a medvehagyma biztosan nagy segítségére lesz ebben.

..............................................................................................................................................................................................................................

 

Kipróbált receptek

 

A medvehagyma rendkívül népszerű a gasztronómiában, így nem csoda, hogy rengeteg recept közül válogathatunk. Lássunk csak néhányat közülük:

* Finom pesto

Hozzávalók:

-40 g dió
-100 ml olíva olaj
-100 g parmezán
-csipet só
-bors

 

Elkészítés

Mossa meg a medvehagyma leveleket és az olajjal együtt tegye a mixerbe. Néhány perc elteltével hozzáadjuk a diót és a sajtot, majd addig keverjük míg kásaállagú nem lesz. Ezt követően sóval és borssal ízesítjük, és voila, és máris kész a szenzációs öntet tésztákra, húsokra, pirítósra vagy tojásra. Az így elkészített pestot akár egy évig is tárolhatja a hűtőben.

* Medvehagyma krém

Hozzávalók:

  • -medvehagyma
  • -2-3 kocka krémsajt
  • -125 g vaj
  • -csipet só
  • -bors

Elkészítés:

Megmossa a medvehagymát majd apróra vágja. fokozatosan hozzáadja a sajtot, a puha vajat, sóval és borssal ízesíti. Az így elkészült krémet fogyassza pirítóssal vagy bármilyen péksüteménnyel.

* Vaj

Hozzávalók:

  1. -250g vaj
  2. -60g medvehagyma
  3. -csipet só
  4. -bors

Elkészítés:

A megpuhult vajat összekeverjük az összes többi hozzávalóval, ízlés szerint fűszerezzük, majd egy edénybe helyezve hagyjuk kihűlni.

* Krémleves

Hozzávalók

  1. -friss medvehagyma
  2. -fagyasztott borsó
  3. -1-2 krumpli
  4. -1 hagyma
  5. -olíva olaj
  6. -csipet só
  7. -bors
  8. -chili
  9. -főzőtejszín.

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott krumplit, a borsót és a felvágott medvehagymát és tovább sütjük. Ezt követően felöntjük forró vízzel és 20 percig főzzük. Ha ezzel megvagyunk botmixerrel összekeverjük. Ha a leves még így is nagyon sűrű, öntse fel vízzel és főzze még egy kis ideig. Ízlés szerint hozzáadhat egy kis főzőtejszínt, hogy krémesebb legyen.