Kiskutya érkezik a házhoz? Akkor ezt mindenképpen tudnia kell

kutyus

Új taggal bővül a család? Az első napok vagy akár az első hetek nagyon igényesek lehetnek, főképp abban az esetben, ha még nem volt sosem háziállata. Hoztunk néhány ötletet, melyeknek köszönhetően semmit sem felejt el. Ráadásul, ha kihasználja a nagyszerű Zooplus kupon előnyeit, még pénzt is megtakaríthat.

 

Az első éjszaka a kölyökkutyussal általában nem könnyű, ezért előre fel kell rá készülni. Biztosan érdekli, mi mindent kell vásárolnia és előkészítenie. A következő cikkből megtudhatja, mit kell mindenképpen elkerülni az első napokban, valamint azt is, hogyan spórolhat a vásárlásnál.

# 1 Válassza ki a helyét

 

A kiskutya, amelyet hazavisznek, elsősorban ijedt és zavart lesz, amin nincs miért csodálkozni. Az új környezet, az új emberek és a szagok - ilyen esetben a stressz teljesen érthető. Ezért kell a lehető leghamarabb felállítani a kutyus számára egy rendszert. Tudja már, hogy hol tölti majd a legtöbb időt? Az egyszerűbb tisztántartás miatt általában az előszoba vagy a hall az ideális választás, ahol általában járólap fedi a padlót. Vigyázat, ugyanakkor nem szabad huzatos vagy túl zajos helyet választani.

A kutyafekhely minden olyan háztartás alapvető berendezése, ahol kutyát tartanak. Nem csak alvóhelyet biztosít számára, de biztonságérzetet is ad. Éppen ezért kényelmesnek kell lennie, és a kutya számára elegendő helyet kell biztosítania. Kiskutyák esetében nem ajánljuk drága kutyafekhelyek vásárlását, hiszen fölösleges. A kutyakölykök ugyanis összeharapdálhatják és megtépkedhetik, így több mint valószínű, hogy nem marad meg az első mellett. Vásárláskor arra is gondoljon, hogy a fekhelyet időről időre tisztítani kell majd. Tehát olyat válasszon, amit könnyen moshat akár mosógépben is.

 

» Tippünk:

A Zooplus webáruházban kutyafekhelyek széles választáka áll rendelkezésére, amelyek kényelmes helyet biztosítanak kedvencének a lustálkodásra. Ha a vásárlásnál spórolni is szeretne, akkor semmiképp se felejtse el kihasználni a Zooplus kupon nyújtotta kedvezményeket, és pénztárcája hálás lesz érte.

 

# 2 Táp és tálak

 

A kutyának legalább két tálra van szüksége - a táp és a víz számára. A piac számtalan anyagot és típust kínál, de semmiképp sem ajánlunk mindennapi használatra a műanyagot. Könnyen felborul, és így a kutya gyakran szó szerint körbejárja vele a szobákat. Kiválasztásakor részesítse előnyben inkább a rozsdamentes, kőből vagy kerámiából készült tálakat.

» Tippünk:

Szeretne kedvencének tápot vásárolni, de aggódik, hogy esetleg nem fog ízleni neki? A Zooplus webáruházban ez nem jelent gondot. Kattintson a speciális Akciók kategóriára, és rendeljen kis kiszerelésű próbacsomagokat kedvező áron.

 

# 3 Nyakörv és póráz

 

A nyakörv és a póráz a kötelező felszerelés lényeges része. A kisebb testű kutyáknak a nylon nyakörv ajánlott - amely könnyű és rugalmas, viszont nem nyúlhat mellé egy bőr nyakörv vásárlásával sem. Ugyanakkor a nagyobb testű kutyáknál például inkább a láncnyakörv használatos.

A póráz kiválasztására különös figyelmet kell fordítani. Elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy a kutyát megtartsa, ugyanakkor minőségi is legyen. A kiskutyák szeretnek húzni a sétáknál. A kisebb fajták esetében ezért a legjobb alternatíva a flexi póráz, míg a nagyobb fajtáknál választhat fémből készült pórázt is, amelyet a kölyökkutya nem rág meg. Az arany középút pedig például a bőr póráz.

 

# 4 Higiéniai eszközök

 

Nem szabad elfeledkezni a higiéniai eszközökről sem. A benti állatok esetében elengedhetetlen a napi higiénia, és fajtától függően olyan kiegészítőket is be kell szerezni, mint például:

  Sampon

  Fésű

  Karomvágó olló

  Pelenkák

 

# 5 Játékok

 

A játékok nem csak szórakoztatásra, de akár a kutya kiképzésére is alkalmasak. Hisz, melyik kutyus nem szereti a labdákat? Ennek olyan nagyságúnak kell lennie, hogy kis kedvencünk hordozni tudja, ugyanakkor nem lehet annyira kicsi, hogy lenyelhesse. Nagyon népszerűek a gumi játékok, vagy a rágható csontok, amelyek alkalmasak a fogkő eltávolítására is.