Külföldi nyaralás van tervben? Az elsősegély doboz fontos kellékei

nyár

Nyaralás gyerekkel vagy csak kettesben, a bőrönd bepakolásánál mindenképpen gondoljon a legfontosabb vitaminokra és étrend-kiegészítőkre. Melyek is ezek? Blogunkban ismertetjük. Ezen felül, ha a top kedvezményeket is kihasználja, akkor biztosan megtakaríthat némi pénzt is.

 

Miért vigyen magával a vakációra vitaminokat is?

 

Ha hosszabb külföldi utazás vár önre, akkor az utazás és az ott tartózkodás erősen igénybe veheti szervezetét. Maga az út, a megváltozott környezet, az új ételek – mindehhez alkalmazkodnia kell testének is. És ha magától nem megy neki, akkor önnek kellene ebben támogatnia - méghozzá vitaminokkal és egyéb étrend-kiegészítőkkel egészsége megőrzésének érdekében. Természetesen a legjobban akkor jár, ha kihasználja az internetes gyógyszertárak által kínált kedvezmény kódokat, kuponokat vagy egyéb top árengedményeket. Használja ki például a Multi-vitamin kuponkód vagy a Benu akció nyújtotta lehetőségeket, és pénztárcája hálás lesz érte. Az utazási lista megírásakor tehát határozza meg, hogy mi is az, ami biztosan nem hiányozhat az elsősegély dobozából.

 

Probiotikumok

A probiotikum alapkellék. Különösen akkor, ha exotikusabb uticélt választott. Ha teste idegen mikroorganizmusokkal (például baktériumokkal, parazitákkal stb.)  találkozik - főképp az egzotikus konyhákban - akkor emésztési problémákat, például émelygést, hasfájást, puffadást, hasmenést vagy székrekedést is okozhatnak. A probiotikumok használatával azonban kiküszöbölheti ezeket a nehézségeket. Egészségesen és erősen tartja beleit, ami egyúttal erősíti az immunrendszert is. Válasszon olyan készítményt, amely laktobacillusokat és bifidobaktériumokat is tartalmaz, és legalább egy héttel az utazás előtt kezdje el szedni.

 

Multivitaminok

Az út során szükséges energia és immunitás előmozdítása érdekében szerezzen be egy jó multivitamint, amely különböző vitaminok kombinációját tartalmazza: B-vitamint az energiáért, antioxidánsokat, például C-vitamint, D-vitamint, magnéziumot, kalciumot és cinket. Ezek az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket és erősítik az immunrendszert.

✓ C-vitamin

Ha repülővel utazik, az immunrendszere jócskán igénybe lesz véve. Szedjen 500 g-os C-vitamint az utazás előtt, alatt és után, hogy biztosítsa szervezete számára az extra segítséget.

 

✓ Echinacea

Egy másik kiegészítő, amely a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenállását növeli. Elősegíti a fehérvérsejtek képződését, és csökkenti a megfázás, az influenza valamint a felső légúti fertőzések súlyosságát és időtartamát. A természetes immunitás támogatására szedjen napi 250 mg-ot nyolc héten keresztül.

 

✓ Ginseng

Ha igényesebb kirándulás várja önt, érdemes fontolóra venni a ginseng szedését. A ginseng segít fenntartani a fizikai állóképességet, és segíti a test könnyebb alkalmazkodását a nem megszokott testi és szellemi stresszhez.

 

✓ Magnézium

A magnézium egy kis csodaszer az útra. Mivel több mint 350 enzim metabolikus funkciójáért felel a szervezetben, ezért számos betegség egyik kulcsfontosságú gyógyszere. Szelíd megkönnyebbülést jelent székrekedés vagy fejfájás esetén, de segíthet az alvásban is. Enyhíti a menstruációs görcsöket és az izomfájdalmat egy hosszú városnézés után.

 

Fontos tanács a végére

 

Mielőtt külföldre utazik, győződjön meg arról, hogy a célországban nincsenek-e konkrét korlátozások saját elsősegély dobozát illetően. Ha lehetséges, tartsa a vitaminokat az eredeti, bontatlan csomagolásban.