Mikor viseljünk kontaktlencsét?

szem

Tudja, ki viselhet, és ki nem viselhet kontaktlencsét? Olvassa el a részleteket a Kuplio.hu blogján, és vásároljon kontaktlencséket kedvezmény kuponnal.

 

Szemüveget hord? Talán zavarja Önt a viselése. Nyomja az orrát, meg kell tisztítani őket, vigyázni arra, nehogy eltörje. Vagy csak változásra vágyik. Semmi sem könnyebb. Próbálja ki a kontaktlencsét.

Ki viselhet kontaktlencsét?

 

Kontaktlencsét ma majdnem mindenki hordhat. Az utóbbi időben a kontaktlencsék is technológiai fejlődésen mentek át, és most már a piacon bifokális kontaktlencséket vagy olyan kontaktlencséket is találhat, amelyek olyan problémákat is megoldanak, mint az asztigmatizmus.

A kontaktlencse ellenzői természetesen azt állítják, hogy a nem kellene kontaktlencséket vennie. Egyrészt a magas költségek miatt, valamint az igényes karbantartás miatt. De ez nem egészen van így. Ha kiszámolja, mennyi pénzt költ egy minőségi dioptriás szemüvegre, a költségek összehasonlíthatók. Ezen felül még ha felhasznál kedvezmény kupont szemüvegre és kontaktlencsére, feltétlenül megér egy próbát. Még a karbantartása sem annyira bonyolult - ma már olyan univerzális ápolófolyadékok állnak rendelkezésre, amelyek egyszerre tisztítják és fertőtlenítik a kontaktlencsét.

Szemüveg vagy kontaktlencse? I Kuplio.hu

A kontaktlencsék:

- Kényelmesek. Ha eleinte nem is tűnik annak, miután hozzászokott, már nem akar lemondani róluk.

- Biztonságosak. Ha követi az ápolásra, viselés hosszúságára és a csere gyakoriságára vonatkozó utasításokat, a kontaktlencsék biztonságosak.

- Minden generáció számára megfelelő – a kontaktlencsék viselésére nem létezik semmilyen korhatár, de a legtöbb szakember 11-14 éves kortól javasolja elkezdeni viselésüket. Az idősebb kor sem akadály a multifokális lencsék miatt.

Ne használjon viszont kontaktlencsét, ha a szemész nem javasolja. Ez egészségügyi, anatómiai vagy fiziológiai okokból történhet. Nem alkalmasak irritált, túlságosan száraz vagy könnyező szemek esetén, vagy ha szemfertőzése van, vagy súlyosabb szemallergiától szenved.  Ugyanúgy például, ha poros környezetben dolgozik, a kontaktlencsék problémákat okozhatnak. Az olyan gyakori szembetegségekre, mint például a rövidlátás vagy a távollátás, a kontaktlencsék ideális megoldást jelentenek.

 

Legyen valaki más

 

A szemüveg természetesen megváltoztatja a természetes megjelenését. Lehet, kevésbé vonzónak érzi magad, még ha a valóságban ez nem is biztos, hogy így van. A szemüveg is jól mutathat, és kiemelheti az előnyös arcvonásokat.

De ha már döntött a kontaktlencse mellett, tudta, hogy még a szeme színét is megváltoztathatja általuk? Ezt a színes kontaktlencsék teszik lehetővé. Egyszer ártatlan kékkel csábíthat, máskor meg vonzó barnával. Az ilyen lencsék nem csak dioptriás formában érhetők el. Különböző őrült lencsék is kaphatók. Így változtathatja meg megjelenését egyes különleges alkalmakkor, mint például partikon.