Milyen nyomtatót válasszunk otthonra?

nyomtató

Otthoni nyomtatót keres? Hogyan ismerje ki magát a széles választékban, és válassza ki a megfelelőt? Olvassa el tippjeinket a Kuplio.hu weboldalon, és vásároljon nyomtatót kedvezmény kuponnal.

 

Ön is egy új otthoni nyomtató vásárlását fontolgatja? Vagy éppen elromlott a régi, és megfelelő utánpótlást keres? Amennyiben nincs túl nagy pénzügyi kerete otthoni nyomtató vásárlására, segítünk Önnek a választásban.

 

Tintapatronos vagy lézeres nyomtató?

 

Otthoni használatra – a kedvezőbb árfekvésének köszönhetően – a tintasugaras nyomatók a legkedveltebbek. Számolnia kell azonban azzal is, hogy ezeknek a nyomtatóknak a legmagasabbak a működési költségei. Ha hagyományos irodai papírra nyomtat, a nyomtatási minőség átlagos. Egy igazán minőségi tintasugaras nyomtatóval viszont szinte mindent nyomtathat, a fényképeket is beleértve.

A lézeres nyomtatók sokkal gyorsabban és átlagon felüli minőségben nyomtatnak szinte mindegyik általános papírtípusra. Ez viszont az árában is megmutatkozik. Mindenekelőtt a színes lézernyomtatók a leginkább költségesek. A tintasugaras nyomtatóval összehasonlítva a papíradagolójuk sokkal nagyobb, így nem kell olyan gyakran cserélni. Ugyanez érvényes a tonerre is.

 

Nyomató vagy multifunkciós berendezés?

 

Mielőtt nyomtatót vásárolna, gondolja át, hogy nem lenne-e érdemes inkább egy multifunkciós készülékbe befektetnie. Például abban az esetben, ha fénymásolni és szkennelni is szeretne. Ezek a berendezések többnyire nem sokkal drágábbak, mint a sima nyomtatók, és egyúttal kevesebb helyet is foglal, mint két külön készülék.

 

Gondolja át a használat célját

 

Vásárlás előtt legfőképpen a használati célt gondolja át. Csak néha lenne szüksége pár szöveget kinyomtatni? Ez esetben a fekete-fehér lézernyomtató a legideálisabb az Ön számára. Fényképeket szeretne nyomtatni az otthonában? Ruházzon be inkább egy minőségi tintasugaras nyomtatóba! Szkennelni és fénymásolni is szeretne? Ez esetben egy multifunkciós készüléket érdemes beszereznie. 

 

És íme néhány tipp tőlünk. Ezeknek a készülékeknek az ára igazán kedvező, és a weboldalunk segítségével spórolni is tud. Elég, ha kihasználja kedvezmény kuponjainkat a számítógépekre és irodai eszközökre, mint például a nyomtatókra, és pénztárcája is hálás lesz érte. 

 

1. HP Officejet Pro 6230

 

Ez a színes tintasugaras nyomtató nem túl drága, és az üzemeltetési költsége sem túl magas. Alkalmas dokumentumok és fényképek nyomtatására, és vezeték nélkül is nyomtathat vele telefonjáról illetve notebookjáról.

 Felbontás: 1200 x 1200 DPI

 Nyomtatási sebesség: 18 lap/perc (ff), 10 lap/perc (színes)

 Papíradagoló: 225 lap

 Ár: kb. 15.000 Ft

 

2. Samsung SL-M2026W

 

Ez a fekete-fehér lézernyomtató speciálisan az otthoni felhasználásra és a kisebb irodák számára lett kifejlesztve.

Árban elérhető, professzionális minőségű és egyszerűen kezelhető.

  Felbontás: 1200 x 1200 DPI

 Nyomtatási sebesség: 20 oldal/perc

  Ár: kb. 25.000 Ft

 

3. Canon Pixma TS8050

 

És végül egy kompakt multifunkciós berendezés. Ideális mindenki számára, aki nyomtatót, fénymásolót és szkennert keres alkalomszerű használatra. Ez a tintasugaras nyomtató minőségi fényképek nyomtatására is alkalmas.

  Felbontás: 9600 x 2400 DPI

  Nyomtatási sebesség: 15 lap/perc (ff), 10 lap/perc (színes)

 Papíradagoló: 100 lap

 Ár kb. 43.000 Ft