Nem szeret porszívózni? Vegyen egy ilyet, hogy pénzt és időt spóroljon

porszívó

A robotporszívó már nem újdonság manapság és sok háztartás nagyon praktikus része. Rengeteg üzletben talál egymástól teljesítményben, funkcióban és dizájnban is különböző darabokat. Melyek az előnyeik és hátrányaik? Hogyan válassza ki azt a megfelelőt?

 

Hogyan válasszunk robotporszívót?

 

Tegye a kezét a szívére, nem a porszívózás a kedvenc tevékenysége. A legtöbbünk örülne neki, ha ez alól a feladat alól mentesülne. Hála istennek megérkeztek ezek az elektromos segédek, amelyeknek köszönhetően sokkal könnyebbé válik ez a feladat. Mint mindennek, a robotporszívóknak is megvannak az előnyeik és hátrányaik, amelyeket vásárlás előtt mindenképp vegy figyelembe.

 

A robotporszívók előnyei

 

Ön helyett dolgoznak. A robotporszívók önállóak. Önnek már csak a bekapcsolás a feladata, sőt még azt is időzíteni tudja. Porszívózás után visszatérnek helyükre, és jelzik, ha teli van a tartály.

Rengeteg felületet ki tudnak tisztítani. A porszívó fajtájától függően úszópadlót, csempét és szőnyeget is ki tudnak tisztítani. Sőt nagyon sok modell még antibakteriális funkcióval is rendelkezik, így a kisbabás családok és allergiások számára is tökéletes.

Csendesek. Főleg a klasszikus porszívókkal összehasonlítva a robotporszívók nagyon halkak. Abban az esetben, ha a robotporszívó tervezés funkcióval is rendelkezik, nyugodtan beállíthatja úgy, hogy akkor dolgozzon, amikor Ön nincs itthon.

 

A robotporszívó hátrányai

 

✗ Nem tökéletes tisztaság. Nem minden porszívó birkózik meg minden fajta felülettel. Néhány közülük csak a kisebb porcicákat szippantja fel, de ettől nagyobb darabokat már nem képesek, és némely fajtának pedig gondot okoz a sarkok kitisztítása. Számoljon tehát azzal, hogy időnként klasszikus porszívót kell ragadnia.  

✗ Gyakori ürítés. A klasszikussal összehasonlítva a robotporszívók kisebb tárolóval rendelkeznek, így tehát sokkal gyakrabban kell kiüríteni azt.

✗ Nem tökéletes funkciók. Nem minden robotporszívó programjai tökéletesek. Így történhet meg tehát, hogy nekiütközik a bútornak, belegabalyodik a kábelekbe, vagy legurul a lépcsőn.

A jobb minőségű porszívóknak persze több az előnyük mint a hátrányuk, és nagyon is jó munkát végeznek. De most őszintén, melyikünk engedheti meg magának, hogy egy ilyen méregdrága eszközbe fektessen? Jobban megéri egy olcsóbb darabot keresni, ugye? A használók tapasztalata szerint, a legjobb ha félretesz néhány tízezer forintot, és abból vásárolni egy középkategóriás modellt. Az ilyen árfekvésű készülékek bizonyára nem okoznak csalódást, és egy ilyen okos kis háztartási kellék beszerzése hosszútávra szól.

A mi tippünk: Spóroljon a robotporszívó vásárlásánál kedvezmény kuponok és akciók által, amelyeket a Kuplio.hu oldalon talál. Az eMAG akciók és Edigital akciók során egészen biztosan talál valami Önnek tetsző darabot.

Robotporszívó vásárlása esetén mindenképpen vegye figyelembe otthona elrendezését. Ha az Ön bútorai alacsony lábakkal rendelkeznek, és így klasszikus porszívóval nehezen elérhetőek az alattuk lévő részek, mindenképp kifizetődő megoldás egy ilyen készülék. Ha viszont az Ön otthonának elrendezése bonyolult, és néhány helység folyosókkal vagy egyéb módon van elválasztva egymástól, számoljon azzal, hogy az okos kis porszívó, bizony csak a könnyen elérhető helyeket fogja kitisztítani. Ha az otthonában van szőnyeg is, nyugodtan döntsön egy robotporszívó mellett, hiszen egy ilyen darab teljesítménye megnő ezen a felületen.

Ha Ön alaposan átgondolja, mire is van szüksége, biztosan sikerül olyat választania, ami megkönnyíti az életét, így aztán a fennmaradó időben nyugodtan hódolhat kedvenc hobbijának.