Nem tud ellenállni az éjjeli lakmározásoknak? Lehet, tán nem is kell

kaja

Mi az igazság, valóban egészségtelen az éjszakai étkezés? Ön egyet ért ezzel a véleménnyel vagy épp ellenkezőleg? Olvassa el a tényeket az éjjeli étkezésekről a Kuplio.hu oldalon!

 

Étkezés szempontjából két alapvető csoportba tartozunk. Az elsőbe azok tartoznak, akik szeretik a nagy, gazdag reggeliket, és főleg a nap első felében étkeznek. Este aztán nincs annyira szükségük az evésre, mint azoknak a másik csoportba tartozóknak, akik kihagyják a reggelit, és inkább a kiadós vacsorákat szeretik, illetve gyakran nyúlnak éjjel is a hűtőszekrénybe. A legtöbben azt gondolják, hogy inkább az első csoportba tartozni a helyesebb. De valóban egészségtelen a késői órákban étkezni, és tényleg elhízáshoz vezet?


Meglepő megállapítások

 

Az elmúlt években számos érdekes felmérés történt, amelyek a "nappali" és az "éjszakai" étkezőket hasonlították össze. Egy ilyen 6 hónapos kutatás, amelyet Izraelben végeztek a tudósok, azt bizonyította, hogy az emberek, akik gyakran vacsoráznak az este 8 óra után, a vizsgált időszakban jobban élvezték ételüket, és 10,5% -kal több testzsírt vesztettek a testsúlycsökkentésre irányuló erőfeszítés során, és összesen 11%-kal több súlyt.

Ezt erősíti meg sok táplálkozási szakértő is, akik állítják, hogy nem az a fontos, mikor eszünk, hanem hogy mit és mennyit fogyasztunk. A nappali vagy éjszakai órák valójában nem játszanak nagy szerepet a hízásban, illetve a fogyásban. A legfontosabb tényező a kalóriák száma. Ha fogyni szeretnénk, több kalóriát kell elégetnünk, mint amennyit magunkhoz veszünk. A második fontos tényező tehát a mozgás. Igaz, hogy a sikerhez 70-80% -ban épp a testmozgás és mozgás járul hozzá. A többiről a jól összeállított étrend gondoskodik. Segítséget nyújthatnak a táplálékkiegészítők is. Ha tudja, milyen vitaminok, ásványi anyagok és fehérjék ideálisak az Ön számára, kedvezmény kuponok segítségével akár 40% -t is megtakaríthat a vásárlásuk során.


Mitől nem hízunk

 

Testünk folyamatosan dolgozik, emiatt állandó tápanyagellátásra van szüksége. Épp ezért még az éjszakai étkezésnek sem kell rossznak lennie. Csak azt kell tudnunk, hogy mi a megfelelő, és mi nem. Például a megfelelő fehérjék fogyasztása segíthet az izomtömegnövelésben alvás közben. Ezek például megtalálhatóak a népszerű görög joghurtokban. Az alacsony glikémiás indexxel rendelkező ételek az esti órákban fogyasztva őket segítenek a vércukorszint szabályozásában a következő nap folyamán. Ilyenek például a fekete bab, lencse, zöld zöldség, sovány csirke vagy marhahús vagy lazac.

Egészséges nassolni valók I Kuplio.hu

Nem kell félnie a dióféléktől sem. A pisztácia hasznos rostokat, biotint, B6-vitamint, telítetlen zsírokat és sok más anyagot tartalmaz, amelyek az egészséges táplálkozás részei. Hasonlóképpen a mandula és a tökmag is kiváló magnéziumforrás, amely csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Édesszájú? Van megoldás az Ön számára is. A tejcsokoládét cserélje fekete csokoládéra! A minőségi csokoládé csökkenti a vérnyomást, és számos antioxidánst tartalmaz. Azonban a kakaó-tartalomnak legalább 70% -nak kell lennie. Másik kalóriaszegény változat a gyümölcs. Különösen a mangó, eper, málna, áfonya vagy banán. Ezek többsége szintén tartalmaz antioxidánsokat, amelyek segítik a szív és az agy működését. Megeheti őket csak úgy magában, vagy készíthet belőlük valami finomat. Például egy krém mangóból és kókusztejből finom és egészséges nassolni való az esti órákban is.