Olcsó Airbnb szállás - így szerezhetsz

26.07.2022 Karolina Szállás Megosztás

Sokat utazol, és szeretnéd megtudni hogyan spórolhatnál a szállással? Ajánljuk figyelmedbe az Airbnb-t, amely egyre népszerűbb Magyarországon is.

Hogyan spórolhatnál a szállással? Ajánljuk figyelmedbe az Airbnb-t, amely egyre népszerűbb Magyarországon is. Mit jelent az Airbnb? Hogyan működik az Airbnb? Tudsz- e spórolni vele? Ebből a cikkből megtudhatod.

Mi az Airbnb?

 

Az AirBnB az angol Air bed and breakfast kifejezésnek a rövidítése, és egy nemzetközi hálózatot takar, amelyben az emberek kiadják más emberek számára szobáikat és lakásaikat. A www.airbnb.com, amelynek természetesen létezik magyar változata is, összeköti a vendégeket a vendéglátókkal.

A házigazdák a lakásaikat hosszútávra, de akár csak rövidebb időszakra is kiadhatják – csak arra az időszakra, mikor épp nyaralnak. Milyenek az Airbnb árak? Nagyon fontos tudni, hogy az ilyen Airbnb szállás sokkal olcsóbb, mintha egy hotelben szállnál meg. 

 

Hidd el, nem is olyan nehéz olcsó szállás találni, Csak olvasd el cikkünket, hogyan spórolhatsz szállásfoglalásnál.

aibnb kep

Ha házigazda vagy

 

Ha van a házban vagy a lakásban szabad szoba, nyugodtan kiadhatod. Regisztráld be az adott szálláshelyet az Airbnb oldalán, adj hozzá jó minőségű és előnyös képeket, majd írd le miért pont nálad érdemes megszállni. Emeld ki a szállás előnyeit (például közel a városközponthoz, vagy közel a vasútállomáshoz, stb…)

airbnb erdo

Az árat te szabod meg. A regisztráció ingyenes, foglalás visszaigazolásakor 3% szolgáltatási díjat számítanak fel. Az AirBnB lakáskiadás ennyire egyszerű!

Utazz kényelmesen és olcsón. Nézz körül a Flixbus buszjáratai közt. 

Ha vendég vagy

Ha szeretnél olcsó Airbnb szálláshoz jutni, csak kövesd az alábbi utasításokat: 

 

__check

Az AirBnB-n megadod a szállásod helyét, az érkezés és távozás dátumát és a vendégek számát.

__check

A szolgáltatás pedig bemutatja a szabad szálláshelyek listáját, amelyeket további filterek szerint szűkíthetsz

__check

A szállás típusa - saját lakrész, egész lakás vagy ház bérlése, egy szoba vagy egy megosztott szoba.

__check

összeghatár - egy éjszaka minimális vagy maximális ára

__check

hálószobák és ágyak száma

__check

a szállás felszereltsége - milyen legyen a kültér és beltér felszereltsége, hol helyezkedik el az ingatlan (tengerpart, belváros...)

__check

kiválaszthatod azt is, hogy szeretnél-e szállást akadálymentes felszereléssel, és azt is, hogy milyen nyelven szeretnál beszélni a házigazdával

__check

jelöld be és mentsd el az adatokat, és böngéssz a legmegfelelőbb szállások között

__check

jelöld be a kiválasztott szálláshelyeknél ügyelj a helyükre, a tulajdonos leírására, és ne feledkezz meg a korábbi vendégek recenzióiról sem . Ők fognak a legtöbbet elmondani a szállásról az Airbnb-n keresztül

airbnb hu

Forrás: https://www.airbnb.hu/ 

Ha sikerült választanod, írj a házigazdának, és az üzenetben röviden fejtsd ki az utazásod célját. Sokat segít a részletesen kitöltött profil és a feltöltött aktuális profilkép. Ha sikerül megegyezni az időpontban, utald át a foglalót – bankkártya vagy Paypal segítségével. Az AirBnB ezt az összeget lefoglalja, majd az út befejeztével felszabadítja a tulajdonos számára.

A mi tippünk: Ha letöltöd az Airbnb alkalmazást, felveheted a kapcsolatot a szállásadóddal, aki érdekes helyeket ajánlhat neked. 

fuggony airbnb

Nem találtad a megfelelő szállást. Nézz szét a Booking.com aktuális akciói közt. 

Hogyan spórolj az Airbnb-vel?

 

Még ha kevesebbet is fizetsz az AirBnB szállásért, mint egy klasszikus hotelért, sohasem árt mérlegelni, hogyan is tudnál még egy kicsit megtakarítani. Van is néhány ötletünk:

airbnb agy

1

Regisztrálj

Az AirBnB a frissen regisztrált felhasználóknak kezdő kreditet ad, amelyekhez akkor juthatsz hozzá, a egy speciális linken keresztül regisztrálsz, amit vagy egy ismerősöd küld neked, vagy megtalálod az interneten. Ha ennek segítségével regisztrálsz, a szolgáltatás akár 41 € kedvezményt is ad, amelyet az első AirBnB szállásfoglalásnál használhatsz ki.

2

Ajánld ismerőseidnek

A következő szállásfoglalással is spórolhatsz, ha ajánlod az AirBnB-t ismerősidnek, barátaidnak, és ők az általad küldött linken keresztül regisztrálnak. Minden egyes így beregisztrált felhasználó után nagyjából 15€ kredit jár (ez rendszeresen változik), és levonódik a következő szállásod árából. Kreditet kaphatsz a házigazda ajánlásával is. Ha az új felhasználó regisztrál az általad küldött linken keresztül, mint házigazda és kiadja lakását, 13 € értékű utazási utalványt kapsz.

3

Használd ki a hosszútávú szállások után járó kedvezményeket

Néhány szálláshely heti vagy havi kedvezményeket kínál. Ezért megeshet, hogy minél tovább tartózkodsz egy szálláson, annál többet spórolsz.

airbnb haziko

Ha még sosem szálltál meg Aibnb-vel, itt az ideje, tegyél egy próbát. Mit nyerhetsz vele? Pénzt spórolsz a szállással, ami aztán elkölthetsz valami finomságra, vagy meglátogathatsz egy izgalmas helyet. 

Aibnb szállásokat bőven találsz külföldön is. Rövid összeállításunkban megnézheted, hová érdemes utazni idén.