Pácolt camembert – próbálta már?

__avatar_name
sajt

A pácolt camembert, vagy ahogy a származási helyén, Csehországban nevezik, hermelin sajt, egy igazi cseh ínyencség, amely kiváló sörkorcsolyaként is, hiszen markáns, fűszeres íze, és tökéletesen egészíti ki a sörök kesernyés hűsítő ízét. Nagyon könnyen elkészíthető otthon is, blogunkból pedig megtudhatja hogyan.

 

A pácolt camembert nagyon népszerű előétel Csehországban, és gyakorlatilag bármelyik pubban kapható. A legjobb az egészben pedig, hogy akár a saját kis konyhájában is elkészítheti ezt a finomságot, hiszen nem szükséges hozzá más, mint egy kis olíva olaj, sajt és egy jól összeválogatott fűszerkombináció. Ha pedig mindezt, egy helyes kis edénybe készíti el, akár ajándékba is adhatja. Lássuk csak ezt a közkedvelt receptet!

 

Pácolt camembert recept:

 

Hozzávalók:

  • → 4-5db camembert
  • → 2-3 darab hagyma
  • → 1-2 gerezd fokhagyma
  • → chili paprika
  • → 
  • → bors, feketebors
  • → pirospaprika
  • → babérlevél
  • → 2 dcl olívaolaj

Elkészítés:

Készítsen elő egy elég széles, jól zárható, üvegfalú tárolóedényt, mondjuk befőttesüveget. A sajtokat szelje ketté hosszában, és belső felüket kenje be fokhagymával, majd sózza borsozza meg őket, és helyezzük őket az üvegbe. Karikázza fel a hagymát és tegye az edénybe azt is.  Hagymára tegyen egy újabb réteg sajtot, és ezt a rétegezést folytassa, míg el nem fogynak a hozzávalók. Végezetül hozzáadjuk a feketebors szemeket, chili paprikát, a babérlevelet, és végül az olíva olajat. Az üveget lezárjuk, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk 2-3 napig, azt követően pedig a hűtőben további 2-3 napig.