Tengerparti nyaralás pénztárcabarát áron? Íme néhány tipp

Te is tervezed már a nyári kirándulást? A tengerparti nyaralás egész biztos nem hiányozhat a listáról. Hozd ki belőle a legtöbbet a lehető legkevesebb pénzért. Mutatunk pár tippet, hogyan is teheted ezt meg.

A nyári szünidő általában a tengerparti üdülést is magába foglalja. Legtöbbünk ott piheni ki a rengeteg munkahelyi feladatot és a mindennapi teendőket..

Idén is tervezed, hogy kikapcsolódsz egy csodás tengerparton? Ez a 4 praktikus tipp segíthet, hogy pénzt takaríts meg, és egy nagyszerű, felejthetetlen élményekkel teli nyaralásban legyen részed.

Hol találhatsz nagyszerű szálláshelyeket? Több száz ellenőrzött és kiváló ajánlatot kínál a Booking.

palmafak-hazak

 

Tengerparti nyaralás 2023-ban és 4 tipp, hogyan is spórolhatunk

 

Egy nyaralás teljes költségét sok tényező befolyásolja. A legfontosabbak közé tartozik a közlekedési mód, az úti cél, a szállás és a konkrét időpontok kiválasztása. Olvasd el tippjeinket és fizess kevesebbet.

 

Utazás autóval

 

A magasabb üzemanyagárak miatt az autóval való utazás nem éppen a legkedvezőbb lehetőség. Pedig a légi közlekedéshez vagy más közlekedési módokhoz képest ez lehet a legolcsóbb.

Természetesen a célállomást is figyelembe kell venni. Az autóval történő utazás különösen a rövidebb útvonalakon ideális.

 

3 tipp az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére

__check

Ellenőrizd az autó állapotát - abroncsnyomás, szűrők, motorbeállítások stb.

__check

Vezesd gazdaságosan - ésszerű sebességgel, erős fékezés nélkül.

__check

Ne vigyél magaddal felesleges csomagokat - a túl sok holmi növelheti az üzemanyag-fogyasztást.

Bónusz tipp: autóval utazva több országon is áthaladhatsz. Ellenőrizd előre az üzemanyagárakat. Ott tankolj, ahol a legjobban megéri. Ez a visszaútra is vonatkozik.

 

tengerpart-palmafak

 

Válassz egy kevésbé látogatott úti célt

 

A népszerű nyári úti célok árai évről évre emelkednek. Ez a népszerűségüknek és a turisták nagy érdeklődésének köszönhető. A jó hír azonban az, hogy sok országban még mindig minőségi szolgáltatásokat kaphat viszonylag alacsony és elfogadható áron.

Idén Macedónia, Montenegró, Bulgária, Szlovénia és Albánia meglátogatását ajánljuk. Próbáld ki ezen országok valamelyikét, és megláod, nem fogod megbánni.

Csendes és kevésbé forgalmas helyekre vágysz? Egy tengerparti családi nyaralás ezekben az országokban pont megfelelő lehet a számodra.

Szeretnél kényelmesebben utazni? Nézd meg az utazás kategória ajánlatait.

 

to-hegyek

Bledi tó, Szlovénia

 

Válaszd ki a legmegfelelőbb szállást

 

A szállodai szolgáltatások árai érdekelnek, de azért kiruccannál egy kis városnézésre is?  A legjobb megoldás, ha a kettőt egyensúlyba tudod hozni.

A szállodai üdülőhelyek számos szolgáltatást kínálnak, amelyekért általában egy kis felárat kell fizetni. Különösen akkor érdemes a szálloda mellett dönteni, ha úgy tervezed, hogy a nyaralás nagy részét ott töltöd. Például a gyerekeknek szóló  program vagy a vonzó egyéb más szolgáltatások miatt.

Csak egy egyszerű szállást keresel? Nézd meg a szabad vendégházakat, apartmanokat vagy akár kisebb házikókat. Ezek az egész család számára is kényelmes szállást nyújthatnak.

Egyedül szeretnél kirándulni? Néhány napra vagy egy hosszú hétvégére kihasználhatod például a következőket

Foglalás előtt érdemes megnézni a korábbi látogatók értékelését és véleményét a szálláshelyről. Így elkerülheted a kellemetlen meglepetéseket.

 

hazak-palmafak

__bulb
Hogyan szerezz olcsó szállást

Olcsó utazás? Csak akkor érdemes olcsó utazást választani, ha sikerül mellé szép és olcsó szállást is találni kellemes környezetben. Tudod, hogyan juthatsz olcsó szálláshoz? Most hoztunk néhány tippet.

Szezonon kívüli utazás


Az ünnepi főszezonban történő utazás megdrágítja a túrák, a szállás és a szolgáltatások árát. Ezzel szemben az árak általában csökkennek a nyár végén, amikor a nyaralási roham alábbhagy. Ráadásul sok úti cél esetében a hőmérséklet szeptemberben még mindig magas.

Tipp: Spórolj a jövő évi nyaraláson még ma. Hogyan? Válassz a first minutie ajánlatok közül.

 

kilatas-tengerpart

 

Egy nyári nyaralás a tengerparton nem kell, hogy olyan drága legyen, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Tervezz előre, használd tippjeinket, és élvezd a nagyszerű nyaralást.

__bulb
Mit vihetek fel a repülőre?

Tudod mit lehet és mit nem lehet felvinni a repülőre? Mi minden lehet a kézipoggyászodban és mit tartalmazhat a feladott poggyászod? Ha kíváncsi vagy, akkor olvass tovább, hiszen elkészítettük neked az erre vonatkozó listát.