Véletlen vagy szándékos? Nézze meg, mi köti össze a 007-es ügynököt a híres űrhajóssal

film

Vannak olyan filmek, amelyek dicsőséget hoztak a főhősnek. Aztán vannak olyan filmek is, amelyek a szereplők mellett különböző márkákat is népszerűsítettek. Szeretne többet tudni? Olvassa el a www.Kuplio.hu oldalon.

 

Ismeri a legismertebb filmes karórákat? Milyen órát viselt James Bond és más filmes hős? Olvassa el a Kuplio.hu oldalon, és használja fel a kedvezményeket karórákra.  

Ha Bond, akkor Rolex 


A Bond sorozat első részének címe még Dr. No (1962) volt, de egy jól ismert ügynök biztosan nem visel „no name” órát. Már a könyv szerzője, Ian Fleming Rolex márkájú órát „adott” neki. Láthatjuk a Dr. No című filmben is, Sean Connery kezén. Egész pontosan a Rolex Submariner 6538 modellt, amelyet megjelenik még a következő négy filmben. Ha épp ilyen típusú órát szeretne, készítsen elő néhány százezer forintot. Áruk azonban akár több millió forintra is tehető. De ha megfelel Önnek egy jó replika is, Öné lehet már 30.000 forintért.

Rolex Submariner 6538 karóra I Kuplio.hu


Omega az űrhajósoknak

 

A legjobb marketing fogással a márkák közül az Omega karóra dicsekedhet. Ezek az órák az egyetlenek, amelyek NASA hivatal tanúsítványával rendelkeznek az űrben való munkavégzésre. Ezért Moonwatchnak is nevezik őket. Ezt a kivételes tulajdonságukat a filmesek is előszeretettel kihasználják. Talán a legismertebb jelenet az Apollo 13 filmben, amikor Tom Hanks szemével nézünk rájuk. A Speedmaster Professional modell azóta több mint népszerű, és ez az árán is meglátszik. Egy darab ára 1.000.000 Ft-tól kezdődik.  Mit gondol, érdemes spórolni? 

 

Japán precízség a Seiko márka formájában

 

A háborús filmek rajongóinak nem kell bemutatni az Apokalipszis most című klasszikust 1979-ből. Francis Ford Coppola rendező filmjében Willard kapitány szerepét a kiváló Martin Sheen játssza. Épp az ő csuklóján jelenik meg az egész film alatt a ma már ikonikus Seiko 6105 karóra. Ez a modell nagy népszerűségnek örvendett a valódi vietnami katonák körében, és eredetileg csak gumis óraszíjjal árulták. Ma már fémszíjjal is kapható 170.000 Ft-tól.

 

Steve McQueen és a Tag Heuer Monaco

 

A gyors autók szerelmeseinek egyike sem szalasztotta el egész biztosan a Le Mans című filmet a legendás Steve McQueen-nel. Amellett, hogy a film híressé tette a főszerepet játszó színészt, nagyszerű reklámot volt a svájci Heuer márkájú óráknak is. A filmben megjelenő szögletes formájú Monaco modell a későbbiekben egy árverésen több mint 87 ezer dollárért kelt el. 2009-ben megjelent a jubileumi kiadásuk, és körülbelül 4500 euróért lehetett megrendelni őket. 

 

A jövőbe a Casio órákkal

 

Végül egy kis retro ritkaság. Biztosan emlékszik Michael J. Fox-ra a Vissza a jövőbe című filmben. A ’80-as években talán mindannyian olyan digitális órát szerettünk volna, ami visszavisz minket az időben. A DBC-32D-1AES modell beépített riasztóval, stopperrel, naptárral és nyolc számjegyű számológéppel rendelkezett. Szerencsére időközben felnőttünk, és most már beszerezhetjük őt. A jó hír az, hogy a Casio márka az olcsóbbak közül való, és modelljei már 10.000 Ft-tól kaphatók.

Ha épp ilyen órákák után áhítozik, nézze meg webáruházaink óra kínálatát. Ráadásul még olcsóbban is meg tudja vásárolni őket – a kedvezmény kuponok ékszerekre és órákra felhasználásával.