A lehető legolcsóbban szeretnél utazni? Megmutatjuk hogyan!

utazás

Ne csak a térkép böngészésével ismerd meg a világot, hanem tapasztald meg a saját bőrödön! Lehetetlen? Nem létezik! Hogy utazhass egyáltalán nem kell milliomosnak lenned. Elég csak elsajátítani pár trükköt, és az egyetlen kérdés már csak a marad, mit pakolj a bőröndbe.

 

„Az utazás soha nem pénz kérdése, hanem bátorságé.”

                                                                                                                  Paulo Coelho

 

Az utazásra egyáltalán nem szükséges sok pénzt költened. Felejtsd el a drága utazási irodákat és indulj el a saját utadon. Ne aggódj, nem nehéz. Sőt sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

1. Utazás

Az úticélt rengeteg módon közelítheted meg (persze abban az esetben ha maradsz a kontinensen…)Persze, nem is kérdés, hogy a legkényelmesebb és leggyorsabb módja a közlekedésnek a repülő. De ezt vajon tudtad, hogy gyakran ez a legolcsóbb is? Pedig így van, elég csak néhány szabályt betartani.

Az olcsó utazás alapja a rugalmasság. Ha nem ragaszkodsz egy konkrét dátumhoz, akkor nyert ügyed van. A légitársaságok rendszeresen adnak ki olcsó repjegyeket gyakorlatilag bárhova és bármikor. Elég csupán rendszeresen figyelni az online ajánlatokat és lecsapni a legjobbra. De tartsd észben, hogy a repülőjegyek a főszezonban a legdrágábbak.

 

» A mi tippünk: Tudod mit vihetsz fel és mit nem a repülőgép fedélzetére? Itt megtudhatod!

2. Szállás

A következő ponton is nem keveset takaríthatsz meg, ez pedig a szállás. Az online foglások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek manapság. Nem is csoda, hiszen használatuk egyszerű, egyértelmű és természetesen megbízhatóak. Neked már csak választani kell. 

Egy másik rendkívül jó megoldás az Airbnb. A szállást ebben az esetben nem a hotel vagy panzió biztosítja, hanem a maguk az ingatlantulajdonosok, akik kiadják lakásukat, házukat vagy annak egy részét az utazóknak. Hatalmas előnye nem csak az ára, de a tulajdonosok gyakran hasznos tanácsokkal is szolgálhatnak, hova érdemes ellátogatni és mi mindent érdemes tudni.

3. Étkezés

Ami az étkezés illeti, nem kis részét teszi ki a költségvetésnek. De nincs semmi veszve. Ha úgy döntesz, egy apartmanban szállsz meg, vásárolj be a környékbeli szupermarketekben és készítsd el a kajád saját magad. Ha ez még csak véletlenül sem jut eszedbe, akkor válassz a városközponttól kicsit távolibb éttermet, és meglátod nem fogod megbánni.